Η Ducati συνεχίζει στο MotoGP μέχρι το 2026

Η Ducati και η Dorna Sports SL ανακοίνωσαν με ευχαρίστηση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία για συνέχεια του κατασκευαστή του Borgo Panigale με έδρα την Μπολόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2022 έως το 2026.

Από το ντεμπούτο της το 2003, η Ducati διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Μετά από μόλις 6 Grands Prix, η Ducati κέρδισε την πρώτη της νίκη στο GP της Καταλανίας με τον Loris Capirossi και στη συνέχεια κέρδισε τους Παγκόσμιους Τίτλους των Κατασκευαστών, των Αναβατών και των Ομάδων το 2007 με τον Casey Stoner. Πέρυσι, το Desmosedici GP ήταν και πάλι μία από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στην σχάρα του MotoGP και χάρη στους βαθμούς που πέτυχαν πέντε διαφορετικούς αναβάτες (Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia και Johann Zarco), η Ducati κέρδισε το 2020 τον Παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστών στην μεγάλη κατηγορία με δύο νίκες (Dovizioso στην Αυστρία και Petrucci στη Γαλλία) και συνολικά εννέα βάθρα. Στις δεκαοχτώ σεζόν της στο MotoGP, η Ducati πήρε 160 βάθρα, συμπεριλαμβανομένων 51 νικών.


Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding:
«Οι αγώνες ήταν πάντα ένα πραγματικά θεμελιώδες μέρος της Ducati και θα παραμείνει έτσι στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύει όχι μόνο έναν τρόπο για να τροφοδοτήσει το πάθος και την χαρά των Ducatisti σε όλο τον κόσμο, αλλά και ένα προηγμένο ερευνητικό εργαστήριο όπου δοκιμάζονται τα πιο εξελιγμένα υλικά και οι πιο καινοτόμες μέθοδοι σχεδιασμού. Είναι επίσης ο χώρος εκπαίδευσης όπου οι νέοι μηχανικοί μας μεγαλώνουν για να παρέχουν στους πελάτες μας υπερσύγχρονες μοτοσικλέτες όσον αφορά την τεχνολογία και τη συναισθηματική χρήση, όπως το Superleggera Η V4 και η Multistrada V4 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Και στις δύο περιπτώσεις, αν και με πολύ διαφορετικό στυλ, η εμπειρία που αποκτήθηκε στο MotoGP ήταν θεμελιώδης. Αυτή η ανανεωμένη συμφωνία επιβεβαιώνει ότι, ενώ σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας εκτός του κόσμου των σπόρ μοτοσυκλετών, η πίστα και οι μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης παραμένουν κεντρικό στοιχείο για την Ducati. Θέλω να ευχαριστήσω την Dorna Sports και, συγκεκριμένα, τον Carmelo Ezpeleta για την εξαιρετική δουλειά τους που έχει κάνει το MotoGP όλα αυτά τα χρόνια.»

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports SL:
«Η Dorna Sports είναι περήφανη για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Ducati και ευχαριστούμε το εργοστάσιο για την αφοσίωσή του στο MotoGP. Έχουμε την τιμή να συνεχίσουμε τον εμβληματικό Ιταλό κατασκευαστή καθώς πέτυχαν παρελθόντα ορόσημα και είμαι “ενθουσιασμένος που θα μοιραστούμε αυτό το νέο επεισόδιο στην ιστορία του με δύο φωτεινά νεαρά αστέρια όπως ο Jack Miller και ο” Pecco “Bagnaia. Οι δυνατότητες και το ταλέντο τους θα είναι σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoGP του 2021 που πρόκειται να ξεκινήσουμε.»

Luigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας στο MotoGP μέχρι το τέλος του 2026. Τα τελευταία χρόνια, το GP Desmosedici έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο grid, και ο Παγκόσμιος Τίτλος των Κατασκευαστών 2020 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη Παρόλο που οι φετινοί κανονισμοί δεν θα επιτρέψουν σημαντικές τεχνικές εξελίξεις, θα αντιμετωπίσουμε τη σεζόν του 2021 με το ίδιο πάθος και αφοσίωση. Ο στόχος είναι να αγωνιστούμε για τον τίτλο του MotoGP με τους νέους αναβάτες μας και να προετοιμάσουμε τα θεμέλια για τη μελλοντική μας δέσμευση να το πρωτάθλημα.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner