Η Dunlop ανανεώνεται με νέα online πλατφόρμα

Η Dunlop, μία από τις κορυφαίες εταιρείες για high και ultra-high performance ελαστικά, ανανέωσε τη ψηφιακή της πλατφόρμα στην Ελλάδα

Dunlop_new_PlatformΣτο νέο website της Dunlop, www.dunlop.gr – με ένα κλικ του ποντικιού – οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βρουν τον κατάλληλο τύπο ελαστικού για το όχημά τους, αξιολογήσεις περιοδικών αυτοκινήτου, αρχικό εξοπλισμό, προτεινόμενες τιμές λιανικής,  αλλά και τον κοντινότερο συνεργάτη-πωλητή ελαστικών της περιοχής τους.

Οι πελάτες της Dunlop γνωρίζουν τι ψάχνουν στο τέλειο ελαστικό που θα τους προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία και το Internet παίζει σημαντικό ρόλο στην έρευνά τους. Η κα Nieves Fuentes, Διευθύντρια Digital Marketing EMEA της Dunlop, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, παρουσίασαν πως περίπου το 70% των καταναλωτών μας στην Ευρώπη, προσπαθούν να ενημερωθούν καταλλήλως προτού προβούν σε μια αγορά ενώ, το 75% των καταναλωτών χρησιμοποιεί το Internet ως τη βασική πηγή πληροφόρησής του – μέσω μηχανών αναζήτησης και ιστοσελίδων των κατασκευαστών».

Με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των παθιασμένων με την τεχνολογία φίλων της Dunlop, η εταιρεία επένδυσε στην ανάπτυξη και δημιουργία ενός ανανεωμένου website, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πληροφορίες σχετικά με ελαστικά και συνεργάτες-πωλητές ελαστικών και απόλυτα συμβατό με smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
DUNLOP-LOGO

Διευκολύνοντας τη διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου ελαστικού

«Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε στους καταναλωτές της Dunlop πρόσβαση σε μια πλειθώρα από πληροφορίες. Από τις πρώτες τους αναζητήσεις στο Internet, μέχρι τη στιγμή που επισκέπτονται το σημείο πώλησης», εξηγεί η κα. Fuentes. «Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εξελίσσει τη διαδικασία αναζήτησης ελαστικών με τους καταναλωτές να μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα πιο ελαστικό χρειάζονται, ανάλογα με το οδηγικό τους στυλ. Επίσης, προσφέρονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συνεργάτες- μεταπωλητές και οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή μαζί τους, όταν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα από το κινητό τους τηλέφωνο».

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δοκιμάστηκε επιτυχώς σε ένα πιλοτικό project στη Γερμανία το 2015, παρουσιάζοντας αυξημένο ενδιαφέρον και προσθήκη αξίας για τους καταναλωτές. Η χρήση του εργαλείου αναζήτησης ελαστικών, στη νέα εκδοχή της ιστοσελίδας, παρουσίασε αύξηση χρήσης της τάξεως του 903% σε σχέση με τη προηγούμενη έκδοση, ενώ το νέο εργαλείο αναζήτησης συνεργάτη-πωλητή παρουσίασε αύξηση χρήσης κατά 243%

Όλες οι τιμές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνουν έξοδα τοποθέτησης, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις. Εμφανίζονται προτεινόμενες τιμές λιανικής και δεν είναι δεσμευτικές για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, οι οποίοι ορίζουν ελεύθερα τη δική τους τιμή μεταπώλησης τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την IPSOS για λογαριασμό της Goodyear Dunlop το 2014 (7.000 συνεντεύξεις, σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες).

 

Related Posts