Η Honda France κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής στο Le Mans

Η FCC TSR Honda France κέρδισε μπροστά από το Webike SRC Kawasaki France Trickstar και τη Suzuki Endurance Racing Team, με την τελευταία ομάδα να οδηγεί ακόμα το πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Honda France κέρδισε τη δεύτερη νίκη τους στο Le Mans.

Ήταν ένας συναρπαστικός και νευρικός αγώνας, ως αποτέλεσμα του άστατου καιρού και των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών της πίστας, όπου οι ομάδες ήταν υπό πίεση για ολόκληρες τις 24 ώρες.

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές και τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές ελαστικών ανέβηκαν στο βάθρο 2020 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η Honda France σημείωσε δεύτερη νίκη στο Le Mans με τους αναβάτες Josh Hook, Freddy Foray και Mike di Meglio.

Η Kawasaki France Trickstar υπερασπίστηκε τη δεύτερη θέση της χάρη στους Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa, που τερμάτισαν ένα γύρο μπροστά από την Suzuki Endurance Racing Team, με τους Etienne Masson, Gregg Black και Xavier Simeon.

Μετά από μια πτώση νωρίς στον αγώνα, η YART Yamaha πίεσε σκληρά για να επιστρέψει στην κορυφαία πεντάδα. Οι Karel Hanika,  Marvin Fritz και Niccolò Canepa τερμάτισαν στην 4η θέση, 5 γύρους πίσω από τους νικητές.

Η BMW Motorrad World Endurance Team, σταθερά στην 5η θέση, έχασε τη θέση της μετά από πτώση του Ilya Mykhalchyk στο τέλος του αγώνα. Η εργοστασιακή ομάδα της BMW δεν μπόρεσε να περάσει τη γραμμή τερματισμού και ως εκ τούτου δεν ταξινομήθηκε.

Την 5η θέση τελικά κέρδισε η VRD Igol Pierret Experience, με Yamaha , μπροστά από την ομάδα 3ART Best of Bike (Yamaha)και την πολωνική ομάδα Wójcik Racing Team (Yamaha)- τους νικητές του EWC Dunlop Independent Trophy.

Η FCC TSR Honda France μετα από αυτή την νίκη έφτασε στη 2η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Μετα τον 24ωρο αγώνα το FIM Endurance Championship μένει ανοιχτό. Πέντε από τις έξι εργοστασιακές ομάδες είναι στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης με λιγότερο από ένα μήνα για να προκριθούν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στον 12ωρο αγώνα του Εστορίλ στην Πορτογαλία.

Η Ducati λείπει από αυτήν την ομάδα, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της Team ERC Endurance όλο το Σαββατοκύριακο. Η γερμανική ομάδα έκανε ό, τι μπορούσε για να μείνει σε προσιτή απόσταση από το κορυφαίο πακέτο στο Le Mans.

Αλλά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, εξάντλησαν τα καύσιμα, περισσότερες από μια πτώσεις και τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, τους έκαναν τελικά να εγκαταλείψουν στο τέλος της νύχτας με ηλεκτρικό πρόβλημα.

 

Related Posts