Η Honda παρουσίασε το νέο της Hawk 1100 για το 2022 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Οσάκα

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Οσάκα αυτό το 2022 ήταν το μέρος που επέλεξε η Honda για να μας δείξει και να παρουσιάσει το νέο Honda Hawk 1100 2022.

Η νέα ιαπωνική ρετρό μοτοσυκλέτα θα έχει έναν κινητήρα 1.0844 cc με δύο κυλίνδρους παράλληλα με στροφαλοφόρο άξονα 270 μοιρών , τον ίδιο που χρησιμοποιεί το Africa Twin 1100 και τώρα και το NT1100.

Αυτά τα νούμερα μας αφήνουν, θεωρητικά και σε εκκρεμότητα επιβεβαίωσης από τη Honda, 75 kW (102 hp) ισχύος και 104 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Και είναι ότι η μοτοσυκλέτα έχει παρουσιαστεί μόνο φυσικά, χωρίς να δώσει στοιχεία ή προδιαγραφές σχετικά.

Το σασί είναι η γνωστή ατσάλινη ημι-διπλή βάση, που επίσης έχει έρθει από το Africa Twin και χρησιμοποιήθηκε ξανά στο NT1100. Έχει ένα συγκεκριμένο γυμνό σχεδιασμό, χωρίς πλαϊνά φέρινγκ που αφήνουν  σε πλήρη θέα τον κινητήρα που κληρονομήθηκε από το Africa Twin.

Φυσικά, η θέση του οδηγού είναι ριζικά διαφορετική. Η γωνία και η στάση παίρνουν μια στάση σπορ στυλ , που ταιριάζει με το γενικό στυλ café-racer της μοτοσυκλέτας. Το φέρινγκ σε σχήμα φυσαλίδας του δίνει επίσης αυτή την πινελιά neo-racer, και φυσικά, ο εντελώς στρογγυλός προβολέας παρόμοιος (αν όχι ο ίδιος) με αυτόν του CB1000R. αποκαλύπτουν επίσης αυτό το σπορ κόψιμο τιμόνι που βρίσκονται πάνω από το ύψος της σέλας.

Όσο για το τμήμα της ανάρτησης, είναι πιο κοντό από αυτό του NT1100, με διαδρομή 150 mm μπροστά και πίσω , μια ακόμη λεπτομέρεια που μας λέει ότι έχουμε να κάνουμε με σπορ μοτοσυκλέτα. Η θέση του αναβάτη στην μοτοσυκλέτα οδηγεί τον αναβάτη να γέρνει προς τα εμπρός στο πάνω μέρος του σώματος, όπως μπορούμε να δούμε στην παραπάνω εικόνα.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι βασίζονται στο NT1100 κατά γενική ομολογία, αν και το πίσω μέρος είναι πιο «κομμένο», καθιστώντας το ακόμα πιο ρετρό.

Μεταξύ άλλων λεπτομερειών, το μεταξόνιο είναι παρόμοιο με αυτό του NT1100, με περίπου 1535 χλστ. Οι καθρέφτες είναι τοποθετημένοι κάτω από το τιμόνι με κλιπ , κάτι ασυνήθιστο για τη Honda και που θα δούμε για πρώτη φορά σε αυτό το Hawk 1100. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του σιγαστήρα, ελαφρώς υψηλότερο από το NT1100.

Όσο για την οθόνη, είναι πρακτικά πανομοιότυπη με αυτή του Rebel 1100, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών, της πηγής και της διάταξης των παραμέτρων . Έχει σχήμα ψηφιακού καντράν TFT με αυτή την κλασική πινελιά. Όπως είδαμε στις φωτογραφίες θα έχει 3 modes οδήγησης και custom mode. Από τον πίνακα μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία ισχύος, τον επιλεγμένο έλεγχο ροπής (ή τον έλεγχο πρόσφυσης) και τον έλεγχο του φρένου κινητήρα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Οσάκα, καθώς και μερικές φωτογραφίες με λεπτομέρειες του μοντέλου, απολαύστε τα!

VIDEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Related Posts