20 May 2024
Honda

Η Honda θα διαθέσει 300 από τις πιο ακριβές Fireblade στην ιστορία, την Carbon Edition – VIDEO – PHOTO

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Honda παρουσίασε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί η δεύτερη γενιά του νέου έπους Fireblade , ένα βελτιωμένο CBR 1000 RR-R που τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, λαμβάνει μια σειρά από θεμελιώδεις βελτιώσεις για να ανεβάσει το επίπεδο και τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Superbike.

Ο κινητήρας παραμένει το ίδιο τετρακύλινδρο μπλοκ με την έκδοση που παρουσιάστηκε το 2020, αν και τώρα έχει βαθιές αλλαγές στο εσωτερικό – επεξεργασία Diamond Like Carbon (DLC), νέος χρονισμός βαλβίδων, αναλογία συμπίεσης 13,6:1, βαλβίδες μεγαλύτερες και ελαφρύτερη εισαγωγή. .- για να διατηρήσει ανέπαφη την απόδοσή του, δηλαδή ισχύ 217 ίππων (160 kW) στις 14.000 σ.α.λ. και ροπή 113 Nm στις 12.000 στροφές.

VIDEO

Η Honda έχει επίσης δουλέψει βαθιά στο ηλεκτρονικό σύστημα γκαζιού του νέου Fireblade , το οποίο τώρα αποτελείται από δύο σερβοκινητήρες αντί για έναν, έτσι ώστε ο ένας από αυτούς να διαχειρίζεται τους κυλίνδρους 1 και 2 και ο άλλος σερβοκινητήρας τον τρίτο και τον τέταρτο κύλινδρο. Έτσι, η Honda εξασφαλίζει μια παροχή ισχύος που είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί και πιο εύχρηστη στις χαμηλές στροφές, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη διαχείριση φρεναρίσματος του κινητήρα κατά τη διάρκεια ισχυρών επιβραδύνσεων.

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης εννέα επιπέδων έχει επίσης ανανεωθεί και τώρα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά χάρη στα σχόλια που έλαβε η Honda από το MotoGP RC213V. Σε αυτό συμβάλλει και η μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων που αναπτύχθηκε από τη Bosch , με ταχύτερους, ακριβέστερους υπολογισμούς του βήματος και της κύλισης της μοτοσικλέτας για τη βελτίωση της απόκρισης των υπόλοιπων ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Η Honda δεν έχει αφήσει ούτε ένα στοιχείο που να μην έχει ανανεωθεί στο Fireblade του 2024, και αυτό περιλαμβάνει το αλουμινένιο σασί με διπλό στύλο, το οποίο διαθέτει τώρα μια νέα ισορροπία ακαμψίας για βελτίωση της ακρίβειας διεύθυνσης και της αίσθησης πρόσφυσης. Συνολικά, έχουν αφαιρεθεί 960 γραμμάρια από το πλαίσιο και επιπλέον 140 γραμμάρια χάρη στη μείωση των μπουλονιών της ανάρτησης του κινητήρα. Ταυτόχρονα, η HRC έχει συνεργαστεί στην ανάπτυξη του Fireblade ρυθμίζοντας την πλευρική ακαμψία του πλαισίου, αφαιρώντας 17% πλευρική ακαμψία και 15% στρεπτική ακαμψία .

Το σετ ολοκληρώνεται με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι Big Piston Fork (BPF) Showa 43 mm , μπροστινές δαγκάνες με τετραπίστονα Nissin και όργανα που αποτελούνται από έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, υψηλής ανάλυσης.

Το νέο Honda CBR 1000 RR-R Fireblade 2024 είναι πλέον διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες της ιαπωνικής μάρκας.

Τέλος, και ως μεγάλη καινοτομία για το 2024, η Honda προσθέτει μια αποκλειστική έκδοση περιορισμένη σε 300 μονάδες που ονομάζεται Carbon Edition στη σειρά Fireblade της . Αυτό το μοντέλο – το πιο ακριβό στην ιστορία της ιαπωνικής superbike – βασίζεται στην έκδοση SP και το ντύνει με ένα πλήρες κιτ από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από το RC213V του MotoGP, μειώνοντας το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας κατά ένα κιλό χάρη σε αυτό το νέο σετ εξαρτημάτων, μερικά από αυτά έως και 40% ελαφρύτερα από τα πλαστικά ABS που χρησιμοποιούνται στο κανονικό μοντέλο.

Η Carbon Edition διαθέτει έξι μοναδικά εξαρτήματα εμπνευσμένα από την αγωνιστική μηχανή RC213V και κατασκευασμένα από ελαφρύ αλλά υψηλής αντοχής προεμποτισμένο άνθρακα 3K/12K που έχει μορφοποιηθεί χρησιμοποιώντας την καινοτόμο μέθοδο αυτόκλειστου. Είναι φινιρισμένα με μια ματ διαφανή επίστρωση ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία για να εξασφαλίσουν ανθεκτικότητα αλλά και διακριτική εμφάνιση.

Το σετ από ανθρακονήματα του Fireblade Carbon Edition αποτελείται από το μεσαίο φέρινγκ, το κάτω φέρινγκ, το πίσω φτερό, τα σπόιλερ, το κάλυμμα του κιβωτίου φίλτρου αέρα και το μπροστινό φτερό. Ο τυχερός αλλα και αυτός που έχει να διαθέσει περίπου 37.000 ευρώ, θα αποκτήσει μια από τις μοναδικές 300 μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events