Η Kawasaki κέρδισε την pole position στον 8ωρο της Suzuka – Video με Highlight

Η Kawasaki Team Green κέρδισε την pole position για το 8ωρο της Suzuka με τους Rea και Haslam να κάνουν τους ταχυτέρους γύρους της ημέρας!

Η Red Bull Honda θα είναι στην 2η θέση στην σχάρα, μπροστά από την ομάδα της Yamaha Factory Racing Team.

Η βροχή το πρωί οδήγησε στην ακύρωση του Top 10 Trial  και σύμφωνα με τους κανονισμούς,  έγινε μια παραδοσιακή προκριματική συνεδρίαση για τις 10 πρώτες ομάδες με τις χθεσινές χρονολογικές θέσεις.

Ο Leon Haslam με έναν γύρο 2: 05.984 για την Kawasaki Team Green, και με το 2: 05.403 του Jonathan Rea έδωσε στην ομάδα της Kawasaki την Pole position για τον αυριανό 8ωρο αγώνα!

Οι οδηγοί της Kawasaki, Jonathan Rea και Leon Haslam, ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν κάτω από το 2:06.

Η τελευταία φορά που είχε κερδίσει την Pole η ς Kawasaki στη Suzuka χρονολογείται από το 1995. Η Kawasaki Team Green ενισχύθηκε φέτος με σκοπό την νίκη και θα ξεκινήσει από την pole αύριο με τους αναβάτες Jonathan Rea, Leon Haslam και Kazuma Watanabe, μπροστά από την Red Bull Honda με ταχύτερο γύρο 2: 06.127 και οδηγούς του Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami και PJ Jacobsen που  αύξησε σημαντικά την απόδοση σήμερα το πρωί για να υπερισχύσει της ομάδας Yamaha Factory Racing, η οποία θα ξεκινήσει από την 3η θέση στο δίκτυο.

Οι τρεις προηγούμενες σερί νίκες στην Suzuka, από την ομάδα της Yamaha τους φέρνουν μπροστά σε δύσκολο έργο να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους.. Η Yamaha Factory Racing Team θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί αύριο μόνο με τους Alex Lowes και τον Michael van der Mark, αφού μετά από μια πτώση νωρίτερα σήμερα, ο Katsuyuki Nakasuga εξακολουθεί να υποφέρει από πόνο στο χέρι και στους ώμους.

Η ομάδα Musashi RT Harc-Pro Honda έχει επίσης βελτιωθεί και έτσι οι Dominique Aegerter, ο Ryo Mizuno και ο Randy de Puniet θα ξεκινήσουν από την 4η θέση μπροστά από την ομάδα Yoshimura Suzuki Motul Racing με τους Takuya Tsuda, Sylvain Guintoli και Bradley Ray.

Ο 41ος 8ωρος της Suzuka 8 θα ξεκινήσει στις 11.30  το πρωί τοπική ώρα 5.30 το πρωί ώρα Ελλάδας,  αυτή την Κυριακή, με προγραμματισμένο  νυχτερινό τερματισμό στις 7.30 το απόγευμα τοπική ώρα.