Η Kawasaki κερδίζει τον 24ωρο αγώνα αντοχής στο Le Mans – VIDEO – Photo

Η νίκη της ομάδας SRC Kawasaki θα καταγραφεί ως η νίκη με την μικρότερη διαφορά και ως η πιο συναρπαστική στην ιστορία του Endurance μέχρι σήμερα.

Η Kawasaki κέρδισε μια αξέχαστη μονομαχία με την Honda Endurance Racing. Η Suzuki Endurance Racing Team τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Η SRC Kawasaki με οδηγούς τους (David Checa, Erwan Nigon και Jeremy Guarnoni κατάφερε να νικήσει στα τελευταία λεπτά σχεδόν πάνω στο νήμα την ομάδα της Honda Racing  με οδηγούς τους Randy de Puniet,  Sebastien Gimbert και τον Yonny Hernández, σε μια εκπληκτική μονομαχία στο Le Mans.

Από την αρχή του αγώνα, και οι δύο ομάδες παρέμειναν στις μπροστινές θέσεις, παρά τα προβλήματα που έπληξαν ιδιαίτερα την Honda. Παρ ‘όλα αυτά, στην Honda ήξεραν πώς να αντιδράσουν και επέστρεψαν χάρη στον καλύτερο ρυθμό τους και τη χαμηλή κατανάλωσή τους , γεγονός που τους έσωσε σχεδόν δύο στάσεις λιγότερες σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους.

Έτσι, οι δύο ομάδες ήρθαν με μικρή διαφορά στις τελευταίες ώρες, και έχοντας αποσπαστεί από την, Suzuki Endurance Racing Team  των Vincent Philippe, Ettienne Masson και Gregg Black.

Στα τελευταία λεπτά το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στην ουσία έκρινε και τον αγώνα αφού η μικρή  διαφορά που είχε κάνει η Honda εξανεμίστηκε.

Η εκπληκτική μονομαχία των δυο πρώτων επισκίασε την τρίτη θέση της Suzuki Endurance Racing Team, η οποία επέστρεψε στο βάθρο.

Χάρη στη νίκη στο 24ωρο Le Mans η ομάδα SRC Kawasaki France ανέβηκε στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης του FIM EWC 2018-2019, μπροστά από την ομάδα Suzuki Endurance Racing .

Επόμενος αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής είναι ο  8ωρος στο Σλοβακία Ring στις 11 Μαΐου.