Η Petronas κλείνει την πόρτα σε Valentino Rossi και Andrea Dovizioso για το 2022

Παρόλο που ο  Valentino Rossi δεν έχει ανακοινώσει επισημά τι θα κάνει το 2022 και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει ο γιατρός, μετα το καλοκαιρινό διάλλειμα, ο διευθυντής της ομάδας Petronas , Razlan Razali , είναι κατηγορηματικός ότι η εμπειρία αυτής της σεζόν στην ομάδα του δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.

Ο στόχος της Petronas, είναι να βρεις νεαρά ταλέντα και να δουλέψει μαζί τους. Για αυτόν τον λόγο ο Razali κλείνει κάθε πόρτα της ομάδας για την ένταξη του Andrea Dovizioso, που συνεχίζει να αναζητά μια θέση για το 2022.

«Η ιδέα του Dovizioso είναι πολύ ελκυστική, αλλά, δεν θα το κάνουμε. Με τον απόλυτο σεβασμό για τον Valentino Rossi, δεν θέλω να δημιουργηθεί μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της φετινής χρονιάς»

«Αυτά τα παιδιά είναι φανταστικοί αναβάτες, αλλά το επίπεδο έχει αυξηθεί πολύ. Ο Valentino είναι ταχύτερος από πέρυσι, αλλά αγωνίζεται να κερδίσει βαθμούς. Και ο Dovizioso έφυγε για ένα χρόνο. Θέλουμε να δουλέψουμε με παιδιά, όπως κάναμε με τον Fabio Quartararo , και ως εκ τούτου θα ήταν ιδανικό να φέρουμε αναβάτες που δεν είχαν προηγούμενα σημεία αναφοράς στο MotoGP.»

Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές πιθανότητες, επομένως, για την ανανέωση του Valentino Rossi , ο οποίος εάν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του θα το κάνει με την ομάδα του, την VR46. Και, σε αυτό το σημείο, δεν γίνεται λόγος καν για το Dovizioso.

Τα καλά νέα, ωστόσο, ο Razali τα δίνει για τον Franco Morbidelli, ο οποίος είναι έτοιμος για την μετάβαση του στην επίσημη ομάδα της Yamaha.«Ο Franco, ακόμη και αν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Maverick Vinales στην εργοστασιακή ομάδα το 2022», επιβεβαιώνει. «Αυτή είναι μια φυσική πρόοδος. Αυτό είναι το όνειρό του και δεν θα μπορούσαμε να του αρνηθούμε την ευκαιρία σε περίπτωση που τον καλέσει η Yamaha . Στην πραγματικότητα του έχουμε ήδη δώσει το προβάδισμα, τώρα η συζήτηση βρίσκεται στα χέρια του κατασκευαστή και της VR46 που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του Franco.».

 

Related Posts