Η πίστα της Catalunya μπήκε στο ημερολόγιο του WorldSBK για το 2020

Μια νέα πίστα περιμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike  το 2020, καθώς το ιστορικό Circuit de Barcelona-Catalunya προετοιμάζεται για τον αγώνα του WorldSBK!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, το Circuit de Barcelona-Catalunya θα φιλοξενήσει ένα γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM Superbike. Η συμφωνία μεταξύ της πίστας, της Dorna που διοργανώνει το WorldSBK και του διαχειριστή της εκδήλωση Gemocat, είναι να γίνει ο Γύρος WorldSBK της Catalunya ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα και θα μπει στο καλεντάρι του 2020 και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής του WorldSBK – Sports & Organization: «Η νέα προσθήκη στο ημερολόγιο του WorldSBK 2020 χαιρετίζεται θερμά και αναμένεται με μεγάλη προσδοκία. Η πίστα έχει δει πολλούς αξέχαστους αγώνες σε διάφορους κλάδους μηχανοκίνητων σπορ και το WorldSBK ανυπομονεί να ενταχθεί στη λίστα. Με μια τέτοια πλούσια κληρονομιά στον αγώνα μοτοσικλετών στην Ισπανία και στην περιοχή, ο γύρος WorldSBK της Catalunya υπόσχεται να είναι μεγάλη επιτυχία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.»

Ο Joan Fontserè, Γενικός Διευθυντής του Circuit Catalunya της Βαρκελώνης, εξέφρασε την εκτίμησή του για το νέο γεγονός, λέγοντας: «Με την προσθήκη του WorldSBK στην πίστα, θα προσφέρει εξαιρετική σεζόν για το 2020. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να φιλοξενήσουμε έναν Γύρο του WorldSBK στην Catalunya και είμαστε βέβαιοι ότι οι οπαδοί θα αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση και θα την κάνουν μια έντονη επιτυχία ».

Ο Ricard Cardús, εκπρόσωπος της Gemocat, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το πρωτάθλημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στην Καταλονία. Θέλουμε το Σαββατοκύριακο από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 20 να είναι ένα πραγματικό πάρτι για τους οπαδούς. Ελπίζουμε ότι ο Γύρος της Catalunya του WorldSBK θα γίνει μόνιμο στην ατζέντα των οπαδών.»