Η πρώτη μέρα με το νέο Africa Twin και οι πρώτες εντυπώσεις

Η πρώτη επαφή οδήγησης ήταν φεύγοντας από τον Ξενοδοχείο που έγινε η παρουσίαση της Honda. Η διαδρομή ήταν μέχρι το Σούνιο, για να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες, με φόντο το ναό του Ποσειδώνα.

IMG_6407Στα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα είχα την εντύπωση πως αυτή την μηχανή την είχα από πάντα. Μέχρι να φτάσω στο Σούνιο λίγα ήταν τα πράγματα πάνω στο νέο Africa Twin που μου φαίνονταν δύσκολα.
Στο μυαλό μου δεν είχα καθόλου τις τεχνικές λεπτομέρειες από την παρουσίαση, με συνεπήρε αμέσως η οδήγηση και η άνεση που ένιωσα αμέσως πάνω στο Africa Twin!

Την ποιότητα των πλαστικών και της βαφής τα είχα δει και στο Μιλάνο, οπού πρωτόειδα το Africa Twin στην EICMA 2015. Η σφραγίδα της Honda είναι φανερή, παντού, τέλεια εφαρμογή των πλαστικών κομματιών, η βαφή, (εμάς μας διάλεξε ένα πανέμορφο μαύρο Africa Twin για να μας συντροφεύει για μια εβδομάδα), τα γκριπ, οι διακόπτες, το τιμόνι, όλα φωνάζουν πως μιλάμε για μια ποιοτική κατασκευή!

Για τον κινητήρα τι να πω, η πρώτη εντύπωση είναι … Honda … ομαλή λειτουργία, μέχρι να βγάλεις το Traction Control, τότε ο κινητήρας αλλάζει, γίνεται απότομος και ποιο παιχνιδιάρικους.

IMG_6366

Η συμπεριφορά στο δρόμο είναι πάρα πολύ καλή αφού χωρίς καθόλου κόπο μπορείς να κατευθύνεις την μηχανή οπού θέλεις, χωρίς να καταλαβαίνεις το βάρος της καθόλου. Το βάρος πραγματικά η Honda το «έκρυψε» καλά αφού δεν το καταλαβαίνεις από την ώρα που θα ανεβείς πάνω και την μετακινήσεις με τα πόδια σου.

Η επιστροφή για την Αθήνα και το γραφείο του Biker Spirit είχε οδήγηση στην παραλιακή και μετά λίγο εθνική και αρκετή κίνηση σε ορισμένα σημεία. Οι πρώτες εντυπώσεις με το νέο Africa Twin στην κίνηση ήταν πάρα πολύ καλές. Περιττό να πούμε ότι με τον 21ινρων τροχό μπροστά και τον 18αρι πίσω, τις λακκούβες και τα πεζοδρόμια τα περνάς χωρίς να νοιαστείς καν!

Τελειώνοντας την πρώτη ημέρα κάνοντας μόλις 200 χιλιόμετρα περίπου θα έλεγα πως το μόνο που δεν μου άφησε την καλύτερη εντύπωση ήταν η σέλα. Κατά την άποψη μου ήταν λίγο σκληρή, βέβαια αυτό είναι σχετικό και υποκειμενικό και ίσως αλλάξει η άποψη μου τις επόμενες μέρες της δοκιμής.

IMG_6375

Στα περίεργα και καινούρια που είδα πάνω στο Africa Twin ήταν η μίζα που είναι ενσωματωμένη στο Kill Switch και τα μπροστινά φλασάκια που μένουν συνεχώς ανοικτό! Αναβοσβήνουν κανονικά μόνο όταν τα ενεργοποιείς!

Η πρώτη μέρα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας να  ανακαλύψουμε το νέο Africa Twin όσο περισσότερο μπορούμε. Θα το οδηγήσουμε σε ταξίδι, σε χώμα και θα δοκιμάσουμε όσα περισσότερα πράγματα μας επιτρέψει αυτή η εβδομάδα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό άρθρο τεστ Review με φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις δόκιμες μας!

IMG_6385