Η σεζόν του WorldSBK 2018 ξεκίνησε επίσημα στην Αυστραλία με την Συνέντευξη Τύπου – Video – Φωτο

Το Phillip Island φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα του WorldSBK, και οι αναβάτες καλωσόρισαν τη νέα σεζόν με ανοιχτές αγκάλες στην Συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της μοναδικής διοργάνωσης του Paddock Show, ο Jonathan Rea, ο Chaz Davies, ο Leon Camier, ο Michael van der Mark, ο Jordi Torres, ο Lorenzo Savadori, ο Loris Baz, ο PJ Jacobsen, ο Lucas Mahias και ο Anthony West,  μίλησαν για την επερχόμενη σεζόν και πρόβλεψαν οτι πρόκειται να είναι μια θεαματική σεζόν το 2018 και ένας συναρπαστικός εναρκτήριος αγώνας στην πίστα του Phillip Island.

Οι αναβάτες μίλησαν για τις προσδοκίες τους για την σεζόν, καθώς και για τους νέους κανόνες που πρόκειται να εφαρμοστούν. Εξήγησαν  ότι είναι πρόθυμοι να δουν πώς θα εξελιχθούν αυτοί οι κανόνες.

Ο WorldSBK Executive Director, Daniel Carrera ενθουσιάστηκε με την έναρξη του πρωταθλήματος στην Αυστραλία: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από το Phillip Island. Υπάρχει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, η διάταξη της πίστας είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο και οι αγώνες κρίνονται πάντα στον τελευταίο γύρο, προβλέπω οτι θα είναι ένας φανταστικός αγώνας. Έχουμε συνεργαστεί με την πίστα του Phillip Island για να εφαρμόσουμε κάποιες αλλαγές φέτος, καθώς συνεχίζουμε να ακολουθούμε τη στρατηγική προσέγγισης οπαδών. Οι οπαδοί μπορούν τώρα να απολαύσουν το Parc Ferme, το οποίο θα εισαχθεί στο paddock όπως είδαμε πέρυσι στο Κατάρ, οπότε ανυπομονούμε να δούμε όλους τους οπαδούς να απολαμβάνουν το Σαββατοκύριακο.»

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στην μοτοσυκλέτα του. «Είναι πολύ ωραίο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα εδώ, οι άνθρωποι εδώ έχουν κάνει απίστευτη δουλειά και η πίστα φαίνεται φανταστική. Οι δοκιμές πήγαν καλά και νιώθω αρκετά δυνατός, γι ‘αυτό ανυπομονώ να σβήσουν τα φώτα το Σάββατο και την Κυριακή. Είναι ο πρώτος αγώνας μιας μεγάλης σεζόν και προσπαθώ μόνο να ξεκινήσω με θετικό τρόπο, έχω μεγάλη υποστήριξη και η οικογένεια μου ήρθε εδώ γι’ αυτό τον αγώνα.»

Δεν ήταν μόνο οι αναβάτες του WSBK που προετοιμαζόταν για την αρχή της σεζόν, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport, Lucas Mahias  ήταν παρών και ανυπομονεί να ξεκινήσει η σεζόν: «Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δεύτερη σεζόν μου στο πρωτάθλημα, και, είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσουμε από το Phillip Island, είναι μια πολύ ωραία πίστα για μένα. Δεν έχω το ίδιο στρες όπως πέρυσι, είναι η ίδια μοτοσυκλέτα, η ίδια ομάδα και θα απολαύσω τον αγώνα.»

Η on-track δράση ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, καθώς οι αναβάτες θα μπουν να δοκιμάσουν και πάλι την πίστα, πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της σεζόν του 2018.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner