15 June 2024
Rally Raid

Η Yamaha επιστρέφει στις Αφρικανικές ρίζες με το νέο πρόγραμμα Ténéré World Raid Rally – Video

Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η νέα ομάδα Yamaha Ténéré World Raid θα αγωνιστεί στο Africa Eco Race, το οποίο θα διεξαχθεί από το Μονακό μέχρι τον θρυλικό τερματισμό του Ντακάρ της Σενεγάλης, από τις 15 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Η Yamaha έχει μια μακρά ιστορία σε αγώνες στην Αφρική, η οποία ξεκίνησε το 1979 με νίκη του Cyril Neveu, στον πρώτο αγώνα του Paris Dakar Rally. Η συμμετοχή στο Africa Eco Race συμπληρώνει έναν ολόκληρο κύκλο για το εργοστάσιο, με την επιστροφή της Ténéré στο πνευματικό της σπίτι και επιβεβαιώνοντας τη νέα προσέγγιση, η οποία εστιάζει στην επανασύνδεση του προγράμματος Rally της Yamaha, με το γνήσιο πνεύμα της περιπέτειας και με προϊόντα που μπορούν να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο στόχος της Yamaha στην προσέγγιση ενός Αφρικάνικου ράλι 12 ειδικών διαδρομών με μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, είναι να αποδείξει το εξαιρετικό DNA της νέας Ténéré World Raid, καθώς και να προετοιμάσει ένα εκτεταμένο πελατοκεντρικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη του αγωνιστικού πνεύματος των κατόχων Ténéré που συμμετέχουν σε εθνικές δραστηριότητες, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις Rally Raid μεγάλων αποστάσεων. Ο στόχος της πρόκλησης Africa Eco Race είναι να ανακαλύψετε τα όριά σας, νέους ορίζοντες αλλά και καινούριους ανθρώπους, σε όλη τη διαδρομή.

Το νέο πρόγραμμα Rally θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη μιας συνεργασίας με τους Riders for Health, έναν πολύ ιδιαίτερο χορηγό που με υπερηφάνεια φιλοξενεί η Yamaha στην ομάδα Ténéré World Raid, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το τεράστιο έργο που επιτελείται από αυτή τη φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία προμηθεύει, διαχειρίζεται και συντηρεί μοτοσυκλέτες για οργανισμούς που ασχολούνται με την περίθαλψη της υγείας στην Αφρική.

Η ομάδα Yamaha Ténéré World Raid θα διοικείται για λογαριασμό της Yamaha από την Rebel X Sports, υπό τη διεύθυνση του Team Manager και έμπειρου αγωνιζόμενου του Rally Raid, Manuel Lucchese. Ο Ιταλός Alessandro Botturi, νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων και ο Ισπανός Pol Tarres θα αγωνιστούν στη 14η διοργάνωση του ράλι, με μια αγωνιστική έκδοση της Ténéré 700 World Raid που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Οι Botturi και Tarres θα ανταποκριθούν σε αυτήν τη μοναδική πρόκληση με μοτοσυκλέτες που βασίζονται στην πρόσφατα λανσαρισμένη Ténéré 700 World Raid, η οποία όμως έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω από τη Yamaha με την προσθήκη εξειδικευμένων εξαρτημάτων GYTR, όπως είναι το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και η ανάρτηση KYB, με σκοπό να ανταπεξέλθει στις ακραίες απαιτήσεις ενός άκρως ανταγωνιστικού Rally Raid.

Μπορεί η ομάδα να είναι νεοσύστατη και η μοτοσυκλέτα νέα στην αγορά, οι δύο αναβάτες ωστόσο διαθέτουν εντυπωσιακή εμπειρία. Ο Botturi έρχεται στο Africa Eco Race του 2022 έχοντας κερδίσει τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις το 2019 και το 2020, ενώ ο 46-χρονος Ιταλός ήταν ο πρωταθλητής του International Six Day Trial το 2005 και το 200, ενώ έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro αλλά και σε πολλά Ράλι Ντακάρ.

Ο Tarres, ο συνοδοιπόρος του Botturi, ακολούθησε παρόμοια πορεία, κάνοντας trial πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Ο 27-χρονος Ισπανός φημίζεται για τις πλέον ακραίες προκλήσεις που έχει αποδεχτεί στον κόσμο του enduro με την Yamaha Ténéré 700, καθώς και για τα βίντεο “Seeker” που έχει ανεβάσει στο YouTube, τα οποία αψηφούν τη βαρύτητα.

Η ομάδα Yamaha Ténéré World Raid θα προετοιμαστεί για το AER συμμετέχοντας στον αγώνα Tunisian Desert Challenge μεταξύ 21ης και 29ης Απριλίου, ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές και θα καλύψει περισσότερα από 2.700 χλμ. Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να προετοιμαστούν όχι μόνο οι μοτοσυκλέτες αλλά και οι αναβάτες, ώστε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Africa Eco Race, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Paolo Pavesio

Διευθυντής Marketing και Motorsport, Yamaha Motor Europe

«Η συμμετοχή στο Africa Eco Race είναι μια συναρπαστική νέα περιπέτεια για τη Yamaha, καθώς αποτελεί επιστροφή στο πνευματικό σπίτι της Ténéré και στις ρίζες μας, στο Rally Raid. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση με το κοινό μας είναι απίστευτα σημαντική και με αυτό το νέο πρόγραμμα και αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα, ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε να ανακαλύψουν ξανά, την πιο περιπετειώδη πλευρά τους. Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού. Με βάση την εμπειρία μας φέτος, θα αναπτύξουμε το πρόγραμμα πελατών, το οποίο θα είναι έτοιμο για τη σεζόν του 2023. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τους Riders for Health, χρησιμοποιώντας τη συμμετοχή μας στο ράλι για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για το απίστευτο έργο που κάνουν, παρέχοντας την τόσο αναγκαία ιατρική υποστήριξη στις αγροτικές κοινότητες της Αφρικής, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες ως κύριο μέσο μεταφοράς. Η εμφάνιση των λογότυπών τους στη μοτοσυκλέτα και στους αναβάτες μας, είναι μόνο το πρώτο βήμα στη συνεργασία μας».

Alessandro Botturi

Yamaha Ténéré World Raid Team

«Σε λίγες εβδομάδες, ξεκινάμε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια με την Yamaha Ténéré World Raid Team. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη νέα μοτοσυκλέτα στην Τυνησία και ο στόχος μου δεν είναι μόνο να τερματίσουμε στο ράλι, αλλά και να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα και γνώσεις που θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Αυτή θα είναι μια σημαντική χρονιά, με απώτερο στόχο μας το να συμμετάσχουμε στο Africa Eco Race και να φτάσουμε στη μυθική γραμμή τερματισμού, στο Lac Rose του Ντακάρ».

Pol Tarres

Yamaha Ténéré World Raid Team

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα περιπέτεια! Νιώθω τυχερός που συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα, με μια τόσο φανταστική ομάδα γύρω μου και έναν τόσο έμπειρο συναθλητή όπως ο Alessandro. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε στο Africa Eco Race και η Yamaha Ténéré 700 World Raid είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για να ανταπεξέλθουμε σε ένα τόσο απαιτητικό ράλι. Έχουμε ήδη δουλέψει πολύ πάνω στη μοτοσυκλέτα και η αίσθηση είναι απίστευτη. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στην Τυνησία γιατί θα είναι μια υπέροχη εμπειρία και συνάμα προπόνηση που θα μας προετοιμάσει για την πρόκληση της κύριας διοργάνωσης αυτού του χρόνου. Έχω πολλά να μάθω, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό και να πιέσω όσο μπορώ για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner