Η Yamaha γιορτάζει την 60η επέτειο των αγώνων Grand Prix με ειδικά χρώματα στο test του Qatar – Φωτογραφίες

Το YZR-M1 του Cal Crutchlow θα φέρει τα εμβληματικά λευκά και κόκκινα χρώματα στο Κατάρ για να γιορτάσει την 60η επέτειο της  Yamaha στα Grand Prix

Τα κόκκινα και λευκά χρώματα επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τον εορτασμό της πρώτης συμμετοχής στον αγώνα Grand Prix της Yamaha.

Η Yamaha θα οργανώσει διάφορες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του 2021 για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο των 60 ετών αγώνων Grand Prix.

Το ταξίδι αγώνων Grand Prix για τη Yamaha ξεκίνησε το 1961, όταν μια ομάδα με πέντε αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων των Fumio Ito και Taneharu Nogushi , πέταξε στην Ευρώπη μαζί με τα πρόσφατα ανεπτυγμένα 250cc in-line twin RD48 και τα μονοκύλινδρα RA41 125cc για να κάνουν ντεμπούτο στο GP. Ο πρώτος αγώνας τους ήταν το Γαλλικό GP, ο τρίτος γύρος της σεζόν.

Cal Crutchlow: «Έχω την τιμή να με επιλέξουν να οδηγήσω το ειδικό WGP YZR-M1 για την 60η επέτειο, για να αποτίσω φόρο τιμής στη σκληρή δουλειά τόσων πολλών αναβατών και εργαζομένων της Yamaha τα τελευταία 60 χρόνια. Η μοτοσυκλέτα είναι εντυπωσιακή!

«Το paddock MotoGP χωρίς Yamaha είναι αδιανόητο τώρα – είναι βασικοί παίκτες χάρη στο κοινό όραμα και την αφοσίωση πολλών αναβατών, μηχανικών και προσωπικού. Εγώ ο ίδιος ξεκίνησα την καριέρα μου στο MotoGP σε μια δορυφορική ομάδα της Yamaha. Συμμετείχα επίσης στις γιορτές για την 50ή επέτειο.»

«Είναι αρκετά ξεχωριστό που είμαι παρών και για τα δύο αυτά σημαντικά ορόσημα για τη Yamaha. Πρόσφατα επέστρεψα στη Yamaha ως αναβάτης δοκιμών μετά από 7 χρόνια μακριά και απολαμβάνω πραγματικά την εμπειρία. Το πάθος της Yamaha για τα μηχανοκίνητα σπορ είναι τόσο έντονη όσο ποτέ και αυτό είναι πραγματικά κίνητρο.»

Hiroshi Ito – Γενικός Διευθυντής, Τμήμα Ανάπτυξη: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στους θαυμαστές, τους χορηγούς και τους προμηθευτές μας για την υποστήριξη και το συνεχές πάθος τους, καθώς και στους πολλούς αναβάτες και προκάτοχους που προσπάθησαν τόσο αφοσιωμένα για εκπληκτικά επιτεύγματα μαζί στα 60 χρόνια συμμετοχής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Road Racing.»

«Από πέρυσι, η πανδημία Covid-19 μαίνεται και πλήττει σημαντικά τον κόσμο. Η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώσαμε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πέντε ακόμη χρόνια, από το 2022 έως το 2026.»

«Η 60η επέτειος του WGP με αυτό τον χρωματιστό YZR-M1 σημαίνει κάτι παραπάνω από ένα ορόσημο και μια ματιά στα βήματα των προγόνων μας. Είναι ένα σημάδι της αποφασιστικότητάς μας να έχουμε το πάθος που δεν υστερεί σε κανέναν, να πιστεύουμε στη δύναμη των μηχανοκίνητων αθλημάτων, και δώσουμε τον ενθουσιασμό στον κόσμο. Ανυπομονώ για την πρόκληση για τον τίτλο το 2021.»