Η Yamaha και πάλι στην κορυφή μετά από 19 χρόνια στον 8ωρο της Suzuka

Η ομάδα της Yamaha Factory Racing πήρε μια εκπληκτική νίκη στο 38ο 8ωρο Αγώνα Δρόμου Αντοχής της Suzuka, πάνω και πέρα από κάθε προσδοκία σήμερα οδηγώντας το νέο YZF-R1.

11144941_957357467636671_442023461539144103_o

Οι Αναβάτες Katsuyuki Nakasuga, Pol Espargaró και Bradley Smith είχαν μια εξαιρετική απόδοση στις πιο καυτές και πιο αντίξοες συνθήκες του Σαββατοκύριακου.

Ήταν η αποφασιστικότητα του τρίο, το ομαδικό πνεύμα και η εκπληκτική απόδοση του YZF-R1 που τους έκανε να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κερδίσουν για την Yamaha την πρώτη της νίκη μετά από 19 χρόνια και το πέμπτο της αγώνα στην ιστορία του 8ωρου της Suzuka.

Κάνοντας μια άσχημη εκκίνηση από την pole position, ο πρώτος αναβάτης, ο Ιάπωνας Katsuyuki  Nakasuga έκανε μια καλή προσπάθεια και ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή κυνηγώντας τον άλλο Ιάπωνα της Honda που ήταν δεύτερος. Ο Ιάπωνας της Yamaha με το  YZF-R1 έκανε το εκπληκτικό 2’08.496s στο έκτο γύρο του, τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα., στην προσπάθεια του να κρατήσει επαφή με την κορυφή.  Ο Nakasuga όπως είχε προγραμματιστεί μετά από 25 γύρους, μπήκε στα πιτς και παρέδωσε το YZF-R1 στον Bradley Smith.

11731705_956904157682002_3923171556357545574_o

Ο Βρετανόw αναβάτης βγήκε από τα πιτς στην τρίτη θέση, αλλά σύντομα ανέβηκε στην πρώτη θέση μετά την σφοδρή πτώση του Casey Stoner που ήταν επικεφαλής του αγώνα. Ο Smith έκατσε στην πίστα με δύο ξεχωριστές συνθήκες, η μια του αυτοκινήτου ασφαλείας, και αμέσως μετά του αγώνα και μπήκε στα πιτς λίγο μετά την δεύτερη ώρα μετά την έναρξη του αγώνα.

Τρίτος μπήκε ο Espargaro στον αγώνα. Ο Ισπανός ήταν σταθερά γρήγορος όλο το Σαββατοκύριακο έτσι και στον αγώνα, αφού οδηγούσε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο κάτω από τους υπόλοιπους.

Ο Espargaró μπήκε στα πιτς για 30 δευτερόλεπτα ‘Stop and Go ποινή επειδή έκανε προσπέραση κάτω από κίτρινη σημαία.

outfoto-(4)

Η ποινή κόστισε στην ομάδα μια θέση, αλλά πολύ γρήγορα ο Smith κατάφερε και πήρε και πάλι την πρώτη θέση και άρχισε να κάνει μια καλή διαφορά από τον δεύτερο  πριν παραδώσει την μηχανή στον Espargaró για δεύτερη φορά.

outfoto

Στο τελευταίο σκέλος οδηγούσε ο Smith και χειρίστηκε καλά την κατάσταση με το αυτοκίνητο ασφαλείας που χρειάστηκε να μπει πάλι μέσα και τελικά οδήγησε την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με το YZF-R1 έως την τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό κάτω από τον εκκωφαντικό ήχο των επευφημιών από τους πολλούς χιλιάδες οπαδούς του αγώνα και πήρε την καρό σημαία με ένα 1’17.411s διαφορά από τον δεύτερο.

outfoto-(3)

Katsuyuki Nakasuga 

“Ως ομάδα αρχίσαμε τον αγώνα σήμερα με έναν προκαθορισμένο αριθμό γύρων ανά αναβάτη και ήταν μεγάλη πίεση για μένα να ξεκινήσω τον αγώνα, αλλά ο πρώτος μου στόχος ήταν ότι έπρεπε να τελειώσω τον αγώνα. Ήταν πολλές φορές που παραλίγο να τελειώσει για μένα ο αγώνας πρόωρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό, την ομάδα και όλους τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Είμαι πραγματικά ευτυχής που κερδίσαμε μετά από δεκαεννέα χρόνια. ”

outfoto-(2)

 Pol Espargaró 

“Είμαι τόσο χαρούμενος. Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Θέλω να πω συγγνώμη στους συμπαίκτες μου, γιατί έκανα ένα λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε μια ποινή για ένα stop and go και χάσαμε περισσότερο από ένα λεπτό. Οι συμπαίκτες μου ήταν εντυπωσιακά, γρήγοροι. Έδωσα το 200%, όταν βγήκα για να ανακτήσω αυτό το κενό που χάσαμε και το κάναμε. Είναι εντυπωσιακό ότι η Yamaha ως εργοστασιακή ομάδα έκανε νίκη μετά από τόσα χρόνια και είμαι υπερήφανος για τον Nakasuga που οδήγησε το  πρώτο σκέλος, αλλά και για τον Bradley, που μοιραζόμαστε το ίδιο box στο MotoGP.  Κανονικά έχουμε πολλές δραστηριότητες και δεν έχουμε πολύ χρόνο να μιλάμε συχνά σαν φίλοι. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν τόσο καλό για εμάς. Είμαι χαρούμενος γιατί βρήκα δύο καλούς φίλους, και πήραμε την νίκη στον 8ωρο της Suzuka. ”

outfoto-(1)

Bradley Smith

“Από την Τρίτη το βράδυ πήγα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και ένιωσα το φορτίο της πίεσης. Είχαμε μόνο ένα μικρό λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, που τελικά δεν ήταν πρόβλημα καθόλου. Με την ταχύτητα και τον ρυθμό που είχαν οι συμπαίκτες μου ήταν σε θέση να το κάνουμε, ήμασταν σε θέση να το ξεπεράσουμε. Είναι πολύ ιδιαίτερο, για την Yamaha  που γιορτάζει την 60η επέτειος της, που οδηγεί το πρωτάθλημα MotoGP, να καταφέρνουμε εδώ στην Suzuka στον 8ωρο να μπορέσαμε να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της μοτοσυκλέτας και να δώσουμε στην Yamaha αυτή τη νίκη μετά από 19 χρόνια. ”

Suzuka 8ωρος – Οι νικητές όλων των εποχών

CK2b6O6XAAEyEg apotelesmata-suzuka8-2015-1 apotelesmata-suzuka8-2015-2

Related Posts