Ηλεκτρική Adventure Tourer μοτοσυκλέτα από την Zero Motorcycles

Ο Αμερικανός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσικλετών Zero παρουσίασε μια ηλεκτρική Adventure Tourer μοτοσυκλέτα που ισχυρίζεται ότι στοχεύει στον «αυξανόμενο αριθμό αναβατών που επιδιώκουν να ταξιδεύουν σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες».

Σύμφωνα με τη Zero, το DSR Black Forest, το οποίο συνοδεύεται από αποσκευές στον στάνταρ εξοπλισμό του, έχει αυτονομία 260 χλμ σε ταχύτητες πόλης ή 150 χλμ σε ανοιχτό δρόμο ή εθνική οδό. Και αν συνδυαστεί με την προαιρετική μπαταρία η αυτονομία επεκτείνεται κατά περίπου 25%.

«Το Zero Motorcycles DSR ZF14.4 Black Forest Edition είναι το πρώτο μοντέλο που έχουμε αναπτύξει ποτέ για να καλύψουμε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αναβατών της Ευρώπης», δήλωσε ο Ευρωπαίος Διευθύνων Σύμβουλος της Zero Motorcycles Umberto Uccelli. «Οι πελάτες μας έχουν ζητήσει ένα τέτοιο μοντέλο εδώ και χρόνια. Η οδήγηση ενός Zero είναι ο πιο συνδεδεμένος τρόπος να περιηγηθείτε μέσα στη φύση. Το Zero Motorcycles DSR Black Forest επεκτείνει το γεγονός αυτό σε νέες, μεγαλύτερες και πιο διασκεδαστικές περιπέτειες.»

Ένα νέο σύστημα γρήγορης φόρτισης επιτρέπει τη επαναφόρτιση της μπαταρίας Touring Zero σε λιγότερο από μία ώρα, προσφέροντας άλλα 150 χλμ εμβέλειας.  Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τη νέα δεξαμενή φόρτισης της Zero, που ουσιαστικά είναι ο γρήγορος φορτιστής, και η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί “την υψηλότερη τεχνολογία μπαταριών ισχύος και πυκνότητας ενέργειας στη βιομηχανία EV”, υποστηρίζει η Zero.

Το DSR Black Forest Edition διαθέτει ένα πλήρες φάσμα τουριστικών αξεσουάρ, όπως αλουμινένιες βαλίτσες, GPS και προστατευτικά κάγκελα. Μέχρι στιγμής, οι τιμές και η διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά η Zero λέει ότι η μοτοσυκλέτα θα δώσει στις αντιπροσωπείες μετά τον Απρίλιο του 2018.