Ο JD Beach νικητής του Superprestigio – Η Αμερική επιστρέφει στην κορυφή – Video – Φωτογραφίες

Μετά από μια τέλεια αγωνιστική μέρα στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, ο JD Beach πήρε τη συνολική νίκη στην πέμπτη έκδοση του Superprestigio Dirt Track.

Το Superprestigio είχε για άλλη μια φορά υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Ο Briar Baumann και ο Ferrán Cardús, είναι οι άλλοι δύο οδηγοί της κατηγορίας Open, που συμπλήρωσαν το τελικό βάθρο.

Ο JD Beach αποδείχθηκε όχι μόνο θεαματικός, αλλά γρήγορος και αποτελεσματικός, κερδίζοντας κάθε έναν από τους τελικούς στην κατηγορία του. Ο Αμερικανός έβαλε τον πήχη ψηλά με ένα εξαιρετικό επίπεδο οδήγησης και συνέπειας.

Ο συμπατριώτης του Briar Baumann τον ακολούθησε από κοντά, αλλά μετά από μια αργή εκκίνηση στο superfinal αναγκάστηκε να παλέψει σκληρά για μια δεύτερη θέση που τον έφερε σε μικρή απόσταση από τη νίκη.

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός της Catalan Dirt Track, ο Ferrán Cardús, ο ταχύτερος στις πρωινές δοκιμές, δεν μπόρεσε να πάρει την τη νίκη, αλλά εντυπωσίασε με την τρίτη θέση στην γενική.

Οι τρεις αναβάτες που κέρδισαν τις θέσεις στο βάθρο στο Superfinal ήρθαν απευθείας από την κατηγορία Open, αλλά δεν το ήταν εύκολο να πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα από την κατηγορία Superprestigio.

Οι κορυφαίοι ήταν ο Toni Elías, ο οποίος πήρε την νίκη του πρωταθλήματος της κατηγορίας αλλά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση στον τερματισμό, ο Albert Arenas, ο οποίος έφτασε στην δεύτερη θέση στην κατηγορία και πήρε την έκτη θέση στον τελικό και ο Fabio di Giannantonio ήταν τρίτος της κατηγορίας.

Οι πολυάριθμοι οπαδοί που έφτασαν στο Palau Sant Jordi απήλαυσαν μια απίστευτη, συναρπαστική και δυναμική εκδήλωση, στην οποία υπήρχαν μια σειρά από πρόσθετα θεάματα ψυχαγωγίας όπως η διανομή των t-shirts και παρουσίαση freestyle slide show.

Στην κατηγορία Junior, ο Brian Uriarte κέρδισε μια άνετη νίκη.

JD Beach: « Ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα. Στην αρχή, είχα κάποια μηχανικά προβλήματα, αλλά η ομάδα δούλεψε καλά και είχαμε το ιδανικό για τον τελικό. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αλλά προσαρμοστήκαμε καλά στο Palau Sant Jordi και στο στυλ του ανταγωνισμού εδώ, γι ‘αυτό δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος με την πρώτη μου επίσκεψη εδώ.»

Briar Baumann: «Δυστυχώς, είχα μια αργή εκκίνηση στον τελικό, και με το μέγεθος της πίστας να μην βοηθά πολύ στις προσπεράσεις,  αναγκάστηκα να κάνω κάποιες επικίνδυνες κινήσεις για να κάνω προσπεράσεις. Είναι αλήθεια ότι μετά την εκκίνηση αισθάνθηκα άνετα στην μηχανή. Αλλά πάνω απ ‘όλα, μου άρεσε πραγματικά να συναντήσω μερικούς πολύ σπέσιαλ οδηγούς εδώ στη Βαρκελώνη, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλότερο από όσο περίμενα, έτσι αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη.»

Cardús: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα μου στον τελικό, παρά την δύσκολη αρχή. Ξεκινήσαμε καλά την ημέρα, αλλά μετά υποφέραμε από μερικά προβλήματα που με έριξαν στο Last Chance Qualifier, αλλά κατάφερα να κερδίσω την τελευταία στροφή. Στο Superfinal άρχισα καλά, αλλά ο ρυθμός του JD Beach ήταν πέρα από μένα και ο Briar Baumann κατάφερε να με περάσει κοντά στο τέλος. Παρ ‘όλα αυτά, να τερματίσω πρώτος μη αμερικανός αναβάτης, και η μάχη με αυτούς τους μεγάλους αναβάτες ήταν μεγάλη για μένα.»