21 June 2024
MotoGP 2024

Joan Mir: “Δεν είμαι σίγουρος πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το σώμα μου με την Honda”

Ο Joan Mir λέει ότι δεν είναι σίγουρος πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το σώμα του στους αγώνες με την Honda στο MotoGP μετά από άλλη μια απογοητευτική έξοδο στο Γαλλικό Grand Prix.

Παρά την αλλαγή στη φιλοσοφία και το πρόσθετο πλεονέκτημα του νέου συστήματος παραχωρήσεων του MotoGP, η Honda μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την τύχη της, με το RC213V να παραμένει η “χειρότερη” μοτοσυκλέτα στο grid.

Ο Mir, τώρα ο κορυφαίος αναβάτης στο γκαράζ της Honda μετά την έξοδο του Marc Marquez , δεν τερμάτισε υψηλότερα από τη 12η θέση στα πρώτα πέντε γκραν πρι της χρονιάς, ενώ ο νέος ομόσταυλός του Luca Marini δεν έχει κερδίσει ακόμη ούτε έναν βαθμό με την ίδια μοτοσυκλέτα.

Ο Ισπανός αναβάτης παραδέχτηκε ότι δεν περιμένει άμεση βελτίωση στην απόδοση του Ιάπωνα κατασκευαστή, καθώς θα μπορούσε να χρειαστεί χρόνος για να βασιστεί στην κατεύθυνση που βρήκε στη δοκιμή Jerez τον περασμένο μήνα.

«Έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκινήσαμε τη σεζόν, δεν μπορούμε να ζητήσουμε διαφορετικά αποτελέσματα», παραδέχτηκε ο Mir. «Υποφέρουμε σε συγκεκριμένους τομείς. Κάθε φορά που μπαίνω στο γκαράζ παραπονιέμαι για το ίδιο πράγμα, όλοι το ξέρουμε, τώρα είναι ώρα για αντίδραση.»

«Στο τεστ της Χερέθ κατάλαβαν τον δρόμο που τους δείξαμε και τώρα πρέπει να περιμένουμε από τους μηχανικούς να φέρουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί, για να αρχίσουμε να βλέπουμε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.»

Ο Mir, ο οποίος είναι τώρα στη δεύτερη σεζόν του με την Honda, γνωρίζει τον αντίκτυπο που έχει η μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο σώμα του.

Ερωτηθείς πόσο καιρό μπορεί να περιμένει να αντιδράσει η Honda και να φέρει απτές βελτιώσεις στη μοτοσυκλέτα της, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 είπε: «Δεν έχω ιδέα, το λέω αυτό και είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό μπορεί το σώμα μου να το αντέξει αυτό.»

«Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα να πάω τόσο μακριά, αλλα είμαι εδώ. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, προσπαθώντας να είμαι μπροστά από όλους, προσπαθώντας να κάνω καλούς αγώνες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα».

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Honda στο MotoGP έρχονται σε μια στιγμή που ο Mir συζητά το μέλλον του στην ομάδα που υποστηρίζεται από τη Repsol, με κάποιες φήμες στο paddock να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να πάει στην ομάδα Trackhouse, με επικεφαλής τον πρώην προϊστάμενό του στη Suzuki, Davide Brivio.

Ο πρωταθλητής του 2020 έκανε ένα σημαντικ’ο σχόλιο σχετικά με το πώς η ένταξη στη Honda έχει αποδειχθεί επιζήμια για πολλούς αναβάτες τα τελευταία χρόνια. «Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος εγκαταλείπει τη Honda τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να βρει καλύτερη ομάδα από την αυτήν.»

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και, εξάλλου, δεν υπάρχει εξαίρεση, κανείς δεν φεύγει από τη Honda καλύτερα από ό,τι μπήκε. Πρέπει να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση όσο καλύτερα μπορω και να προσπαθήσω να δω τι θέλω να κάνω. Αυτό είναι το θέμα.»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχω επιλογές, όχι αυτές που θα ήθελα, μάλλον όχι, αλλά θα έχω επιλογές. Εξακολουθώ να “ανοίγω το γκάζι” και είμαι πεπεισμένος ότι με μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα θα είμαι μπροστά σε χρόνο μηδέν».

Ο Mir νιώθει ότι είναι πλέον σε θέση να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση στη Honda, καθώς οι επιδόσεις του στην πίστα έχουν βελτιωθεί ακόμα και όταν το RC213V έχει υποχωρήσει περισσότερο από τους αντιπάλους του.

«Είμαι ήρεμος, πέρυσι θα έλεγα ότι αυτή η κατάσταση ήταν λίγο υπερβολική για μένα και δεν απέδωσα στο επίπεδο που μπορούσα. Τώρα αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι και οδηγώ πιο γρήγορα.»

«Είμαι σε καλύτερη στιγμή, νιώθω καλά σωματικά και βλέπω ότι ο περιορισμός δεν είμαι εγώ. Αντίθετα, πέρυσι δίσταζα και δεν έπαιζα στο επίπεδο που περίμενα από εμένα».

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner