17 April 2024
MotoGP 2024

Jorge Martin: “Είμαι έτοιμος να πάω στην επίσημη Ducati, αν όχι, θα δούμε”

Ο Jorge Martin παρουσίασε εχθές την νέα μοτοσυκλέτα της Prima Pramac για το 2024, με την πρόκληση να γίνει πρωταθλητής στο MotoGP αυτή την χρονιά!

Νιώθει καλύτερα και θέλει να ενισχύσει αυτό που του έλειπε το 2023. Επιπλέον, ανυπομονεί να κάνει το άλμα σε επίσημη ομάδα για το 2025. Προτεραιότητά του είναι η Ducati , αλλά δεν κλείνει τις πόρτες.

Για το πρόβλημα κραδασμών στη μοτοσυκλέτα του είπε: «Φυσικά η Ducati το κοίταξε. Σήμερα μίλησα με τον Gigi Dall’Igna, η ομάδα δουλεύει σκληρά γι’ αυτό. Είμαι ήρεμος, πρώτα από όλα γιατί είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω, είμαι επικεντρωμένος στο στυλ μου και στο να είμαι ανταγωνιστικός. Και δεύτερον, επειδή νομίζω ότι ήταν κάτι που ήταν πάνω στην μοτοσυκλέτα και δεν δούλευε, επειδή είχα μια πτώση και έπρεπε να αλλάξουμε ένα μεγάλο μέρος της μοτοσυκλέτας, ελπίζω να έχει εξαφανιστεί ο κραδασμός. Είμαι χαλαρός .»

Για τις αισθήσεις του με το GP24 είπε: «Είναι καλύτερες από ό,τι με το GP23. Στη Μαλαισία, η πρώτη δοκιμή δεν είναι ποτέ εύκολη και είχα κάποιες αμφιβολίες, παρόλο που έκανα καλό χρόνο με τη νέα μοτοσυκλέτα, αλλά στο Κατάρ εξαφανίστηκαν όλες οι αμφιβολίες μου. Ήταν πολύ πιο γρήγορος με τη νέα μοτοσυκλέτα και “Μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα. Είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι είναι καλύτερα. Δεν υπάρχουν σούπερ διαφορές, αλλά είναι καλύτερο και είμαι χαρούμενος.»

Για το νέο ότι ο Fermín Aldeguer, θα είναι στην Prima Pramac MotoGP το 2025, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι έτοιμος. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς έδειξε ήδη τις δυνατότητές του. Τώρα πρέπει να το δείξει σε μια σεζόν που θα είναι μεγάλη και να παλέψει για τον τίτλο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δυνατός αναβάτης στο Moto2. Δεν ξέρω αν έχει υπογράψει ακόμα ή όχι, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα του δώσει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της σεζόν.»

Για το μέλλον του είπε: «Είναι νωρίς ακόμα, πρέπει να περιμένουμε. Η Ducati έχει ήδη επιλέξει τον Bagnaia, είμαι σίγουρος ότι το αξίζει, αλλά θα δούμε. Έχω ήδη δείξει τι είμαι ικανός και νομίζω ότι αν ξεκινήσω τη σεζόν έτσι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είμαι έτοιμος να πάω στην επίσημη θέση της Ducati. Αν όχι, θα δούμε.»

Στην ερώτηση το πώς τον επηρεάζει η αγορά των οδηγών απάντησε: «Είναι κάτι που δεν ελέγχω. Δεν ξέρω αν η Ducati φιλτράρει ή δεν φιλτράρει, δεν εξαρτάται από εμένα. Εστιάζω στο πράγμα μου, που είναι η οδήγηση. Θα δούμε τι θα γίνει».

«Δούλεψα πολύ από την ψυχική πλευρά. Ακόμη και η φυσική μου κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά μπορεί πάντα να βελτιωθεί. Διανοητικά ήταν σημαντικό να δουλέψω. Δεν είχα δουλέψει σε αυτό πριν, τώρα το κάνω. Νιώθω ένα λίγο πιο προετοιμασμένος από ό,τι στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα να το δείξουμε στην πίστα».

«Διαχειρίζομαι την αγορά και την πίεση. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε συνηθίσει, διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις όλη μας τη ζωή. Κάθε δύο χρόνια έχουμε την ίδια κατάσταση, πρέπει να αποφασίζουμε πού θα πάμε, πού δεν θα πάμε, τι θα κάνουμε με το μέλλον. Σε επίπεδο οδηγού μας επηρεάζει λίγο πολύ. Τελικά, εγώ είμαι αυτός που παίρνει την απόφαση, αλλά έχω ξεκάθαρες προτεραιότητές μου και είμαι ήρεμος. Πηγαίνω για αυτές τις προτεραιότητες και αν δεν λειτουργούν, θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τα Νέα χρώματα της μοτοσυκλέτας είπε: «Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ ωραία, έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα σχεδιαστικά. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο επιθετική και να είμαστε πιο επιθετικοί στην πίστα, να προσπαθήσουμε να τη φτάσουμε στις κορυφαίες θέσεις.»

«Πολλά πράγματα θα ήθελα να βελτιώσω το 2024. Πάντα μπορείς να βελτιωθείς σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά την οδήγηση και την ταχύτητα, ήμασταν ήδη πολύ προετοιμασμένοι. Τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν είναι: η αρχή της σεζόν, επειδή πέρυσι υπέφερα περισσότερο και μετά έπρεπε να το επανορθώσω. Τις Κυριακές, είναι επίσης ένα σημείο όπου πρέπει να δουλέψω στις ρυθμίσεις, όχι με μεταχειρισμένα ελαστικά γιατί το έκανα ήδη, αλλά ίσως να προετοιμάζω την μοτοσυκλέτα για την Κυριακή, περισσότερο από το να πηγαίνω γρήγορα. Επίσης σε νοητικό επίπεδο, νομίζω ότι στο τέλος της σεζόν υπέφερα λίγο, είχα μεγάλη πίεση και είχα εμμονή, τα πράγματα δεν πήγαν καλά, οπότε θα δουλέψουμε λίγο σε αυτή την πτυχή».

«Στόχος μου το παγκόσμιο από την αρχή. Πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή δυνατά, εκεί απέτυχα πέρυσι, γι’ αυτό έπρεπε να ανακτήσω τόσους βαθμούς αργότερα. Γι’ αυτό είμαι συγκεντρωμένος. Ένιωσα πολύ καλά στις δοκιμές. Αν ξεκινήσω όπως τελείωσα, όλα θα πάνε ομαλά. Και αν όχι, να προσαρμοστώ στην κατάσταση».

Η Prima Pramac Racing παρουσίασε την ομάδα MotoGP του 2024 με τους Jorge Martin και Franco Morbidelli – VIDEO – Φωτογραφίες

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events