Κορσική – Ιταλία

Κειμενο Φωτογραφιες :snpl ,το ταξίδι έγινε το 2008
Τα λόγια είναι φτώχια αλλα και οι φωτό συμπιεσμένες δεν λένε και πολλά.Ελπίζω να δώσουνε έστω την αφορμή για κάποιον να κάνει ένα ταξίδι προς τα εκεί.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εισητήρια του πλοίου Πάτρα-βενετία και Ανκόνα-Πάτρα (οι τιμές για τους δυο προορισμούς διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους) , για 2 άτομα και μηχανή κατάστρωμα είχανε 280€.Ωστόσω οι τιμές μεταβάλλονται με τις ημερομηνίες.Οι εταιρείες χωρίζουν τα δρομολόγια σε low season, middle season και high season χωρίς να ακολουθούν συνεχείς ημερομηνίες (πχ όλος ο αυγουστος high season).

Τα εισητήρια Λιβόρνο-Bastia (Κορσική) και Βastia-λιβόρνο είχανε 42 και 46 € αντίστοιχα.Οι τιμές δεν είναι στάνταρ και μεταβάλλονται ανάλογα με την ώρα αναχώρησης την διαθεσιμότητα κλπ.Υπάρχουν 2 εταιρείες που φέυγουν απο το λιβόρνο με προορισμό την κορσική.Περισσότερες πληροφορίες http://www.corsica-ferries.co.uk/ και http://www.mobylines.it/cms/export/en/index.html.

Να σημειώσω επίσης ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν απο 1,47€ το λίτρο (Ιταλία) μέχρι 1,58€ (Κορσική)

Ο Ιούλιος και ο΄Αυγουστος είναι μήνες θερινών διακοπών για τους Γάλλους αλλά και για πολλούς ακόμη.Η κορσική αποτελεί ένα πολύ δημοφιλή προορισμο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το νησί “βουλίαζει” απο τουρίστες.Αντίστοιχα και οι τιμές πάνε στα ύψη.Έτσι λοιπόν τα δίκλινα ξεκινάνε από 70€ και πάνω ενώ εκτός σεζόν βρίσκεις και με 30€.Μια καλή εναλλακτική λύση όμως αποτελεί και το καμπινκ καθώς υπάρχουνε εκατοντάδες (χωρις υπερβολή).Μια ενδεικτική τιμή είναι 25 € για 2 άτομα, 1 σκηνή και 1 μηχανή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το φαγητό και ανάλογα με την επιλογή του καθενός μπορεί να κυμανθεί απο 5 μέχρι 30 € το άτομο.Η κουζίνα είναι ένα μείγμα γαλλικής και ιταλικής κουζίνας χωρίς μεγάλη ποικιλία και κατα την γνώμη μου χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Αξίζει κανείς πάντως να δώσει προσοχή στα κρασιά της περιοχής καθώς υπάρχουν ντόπιες ποικιλίες και μεγάλη παραγωγη.

Το νησί με λίγα λόγια και πολύ πεζά ,μπορει να ικανοποιήσει τον καθένα καθώς έχει τα πάντα.Ομορφες παραλίες, Δάση ποτάμια λίμνες, πεζοπορικές διαδρομές, ατέλειωτα στροφιλίκια σε φοβερά τοπία, Πόλεις με βαβούρα και νυχτερινή ζωή, ήσυχα και γραφικά χωριά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δυστυχώς επειδή δεν είχε κανείς μας ιδέα απο γαλλικά δεν είχα την τύχη να συνομηλήσω εκτενώς με ντόπιο.Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα πάντως με την υδροδότηση και το νερό ήτανε πόσιμο απο της βρύσες.

Συνολικά κάτσαμε δυστυχώς μόνο 5 μέρες.Λίγο το ότι το μηχανάκι δικάβαλο και φορτωμένο πήγαινε σχετικά αργά, λίγο το ότι είμαι αργός οδηγός, λίγο η κουραση, και τα χιλιόμετρα στην ιταλία αν και σχετικά λίγα (700 περίπου) βγήκαν πολύ αργα.Σαν αποτέλεσμα ειχε να μην μπορούμε να ειμαστε ποιο νωρίς κορσική ή να κάτσουμε παραπάνω (Θα έχανα το πλοίο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνολικα μαζί με ψώνια (είχε εκπτώσεις ιταλια…) βενζίνες, εισητήρια μουσείων πλοίων,ξενοδοχεία, κάμπινκ, φαγητά. ποτά, διόδια ξοδέψαμε 1600 € περίπου για 11 μέρες.

Τα σχόλια σας εδω…>>>

Related Posts