25 May 2024
Motocross 2016

Κουζής και Κρητικός οι κυρίαρχοι του 4ου αγώνα MX στην Χαλκίδα

Μετά από δυο συνεχομένους αγώνες στην βόρεια Ελλάδα και την Πτολεμαΐδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS (ΜΧ), επέτρεψε και πάλι στην Χαλκίδα όπου πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας της χρονιάς.

IMG_7685Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό σε μια ηλιόλουστη μέρα με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν καλοκαίρι, η λέσχη της Χαλκίδας διοργάνωσε άλλον έναν άρτιο αγώνα. Αυτήν την φορά δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη που μας έχει συνηθίσει η πίστα της Χαλκίδας όμως το κλίμα ήταν πολύ δυνατό, παρόλο τους λιγότερους φιλάθλους.

ΜΧ1

Στην μεγάλη κατηγορία, ο συνήθης ύποπτος, Παναγιώτης Κουζής είχε μια άνετη επικράτηση και στα δυο σκέλη, έτσι επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας αφού λόγο του καταστροφικού 2ου σκέλους στο πρώτο αγώνα της Πτολεμαΐδας όπου δεν τερμάτισε όπως πολλοί άλλοι αναβάτες, βρισκόταν στην δεύτερη θέση.

IMG_8754Ο πολυ-πρωταθλητής Ελλάδος στο 1ο σκέλος, οδήγησε τον αγώνα από την αρχή και τερμάτισε με μεγάλη άνεση στην κορυφή. Στο δεύτερο σκέλος ο Σκοπιανός Ilioski Hristian που είχε τον ταχύτερο χρόνο το Σάββατο, έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή όμως και πάλι ο Παναγιώτης Κουζής βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα πριν καν ολοκληρωθεί ένας γύρος.

Στην εκκίνηση του 1ου σκέλους, ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, που επέστρεψε και πάλι στους αγώνες, αν και έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση από όχι ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση στην σχάρα εκκίνησης, δεν μπόρεσε να κρατήσει όρθια την μοτοσυκλέτα του στα φρένα της πρώτης στροφής και είχε πτώση. Λυρίου και Κοντολέτας πρόλαβαν και ξέφυγαν, όμως δε συνέβη το ίδιο και για τον Γιώργο Ηλιόπουλο, τον Λαγούδη Χρυσοβαλάντη, τον Δημήτρη Μπαξεβάνη και τον Τσαρνά Ανάργυρο και έπεσαν όλοι μαζί στην πρώτη στροφή, χωρίς να τραυματιστούν και συνέχισαν τον αγώνα.

Κουζης 2

Κοντολετας (2)Με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Δημήτρης Κοντολέτας είχε βρεθεί στην 6η θέση έτσι ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για ανάκτηση θέσεων τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Το ίδιο συνέβη και στο 2ο σκέλος όπου ο αναβάτης από την Ζαχάρω μετά από μια κακή εκκίνηση βρέθηκε στην 5η θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, και πάλι τερμάτισε τρίτος. Ο συνδυασμός όμως των αποτελεσμάτων των συναθλητώντου, τον ανέβασε στην δεύτερη θέση του βάθρου παρόλο που δεν ήταν η μέρα του σήμερα.

ΛυριουΜε τους δυο αναβάτες, Κουζή και Κοντολέτα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις πρώτες θέσεις τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Λυρίου, γιος του γερόλυκου Σταμάτη Λυρίου, δείχνει ικανός να σπάσει την μονοτονία. Ο αναβάτης από την Ρόδο από ότι φαίνεται του ταιριάζει καλύτερα η μεγάλη κατηγορία που ανέβηκε φέτος και έχει πλασαριστεί από νωρίς στις κορυφαίες θέσεις.

Στο πρώτο σκέλος μετά από το “μπέρδεμα” στην πρώτη στροφή, ο Λυρίου, βρέθηκε στην δεύτερη θέση να κυνηγά τον Παναγιώτη Κουζή. Γρήγορα όμως παραχώρησε την θέση του στον Hristian Ilioski. Τελικά τερμάτισε στην 5η θέση όμως στο δεύτερο σκέλος ήταν πιο αποφασισμένος έτσι μπήκε από νωρίς στο κυνήγι της κορυφής και τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων, τον ανέβασε στην τρίτη θέση του βάθρου όπου είχε την χαρά να παραλάβει το κύπελλο του από τον πατέρα του.

IlioskiΟ Σκοπιανός Hristian Ilioski αν και πρωταγωνίστησε σε όλη την διάρκεια της ημέρας δεν κατάφερε τελικά να ανεβεί στο βάθρο και αρκέστηκε σε μια 4η θέση μετά από μια 2η στο πρώτο σκέλος και μια 5η στο δεύτερο.

ΗλιοπουλοςΟ Γιώργος Ηλιόπουλος παρά την άτυχη στιγμή στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση κάτι που επανέλαβε και στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας έτσι  συνολικά στην 5η θέση.

ΚοττηςΤην κορυφαία εξάδα συμπλήρωσε ο Κυριάκος Κόττης με μια 6η και μια 7η θέση αντίστοιχα και 29 βαθμούς συνολικά.

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος ο οποίος είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος όπου τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να τρέξει στο δεύτερο σκέλος. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Σε δυο εβδομάδες ο Βαγγελάκος, τρέχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στο Ξυλόκαστρο και βρίσκετε στην κορυφή της βαθμολογίας, και θα είναι κρίμα να το χάσει.

MX1FINALIMG_9326MX2

Την μέρα άνοιξε για άλλη μια φορά η κατηγορία της MX2 όπου ο Μανώλης Κρητικός, συνεχίζοντας την εκπληκτική φετινή του πορεία, ήταν ο μεγάλος νικητής και στα δυο σκέλη της  κατηγορίας.

IMG_7968Ο Κρητικός είχε τον καλύτερο χρόνο από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, έτσι επέλεξε πρώτος την θέση του στην  εκκίνηση. Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εκκίνηση μπήκε από την αρχή στην κορυφή της κούρσας, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου σκέλους.

Κρητικος (3)Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σκέλος με τον Μανώλη Κρητικό να στρίβει πρώτος στην πρώτη στροφή και να παραμένει πρωτοπόρος μέχρι το τέλος. Χωρίς να απειληθεί καθόλου έκανε το επτά στα οχτώ, αφού από τους 4 αγώνες μόνο στο πρώτο σκέλος του πρώτου αγώνα στην Χαλκίδα δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφαία θέση του βάθρου. Ο αναβάτης είναι σε μεγάλη φόρμα φέτος και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.

ΤουρατζιδηςΟ μεγάλος του αντίπαλος και περσινός Πρωταθλητής της κατηγορίας, Γιάννης Τουρατζίδης, τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη, ανακάμπτοντας από τον καταστροφικό δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην Πτολεμαΐδα όπου δεν κατάφερε να τερματίσει στον βάλτο του 2ου σκέλους.

Τουρατζιδης (3)Την Κυριακή ο Γιάννης Τουρατζίδης είχε έναν σταθερό αγώνα στο 1ο σκέλος χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον πρωτοπόρο Κρητικό , αλλά κατάφερε να πάρει τους 22 βαθμούς της δεύτερης θέσης. Αντιθέτως στο δεύτερο σκέλος, δεν έκανε καθόλου καλή εκκίνηση και έστριψε 6ος στην πρώτη στροφή.

Παπιλας (2)Μετά από πολλές μάχες, ιδιαίτερα με τον Παναγιώτη Παπίλα που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά του, κατάφερε λίγους γύρους πριν τον τερματισμό να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Με τα σημερινά αποτελέσματα σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, από την 4η που ήταν.

Κρητικος (5)Έτσι ο Παπίλας ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος στην τρίτη θέση και σε συνδυασμό με την επίσης τρίτη θέση του 1ου σκέλους, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Χαλκίδας και είναι πλέον 3ος στην βαθμολογία με μόλις δυο βαθμούς διαφορά.

ΓεωργανταςΠιο πίσω στην 4η θέση βρέθηκε ο αναβάτης της Motoaction Husqvarna, Αλέξανδρος Γεωργαντάς κατακτώντας την 4η θέση και στα δυο σκέλη. Ο Αλέξανδρος Ζούνης πείρε τους 32 βαθμούς της 5ης θέσης έχοντας τερματίσει και στα δυο σκέλη στην ίδια θέση, ενώ την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Απόστολος Καραφωτιάς ο οποίος μοιράστηκε τους βαθμούς και την θέση με τον Παύλο Σιδέρη, αφού οι δυο αναβάτες κατέκτησαν εναλλάξ την 6η και την 7η θέση στα δυο σκέλη.

Κρητικος (4)

MX2FINAL-1IMG_9278ΜΧ-2Τ

Στην δίχρονη υποκατηγορία που τρέχει μέσα στην ΜΧ2, ο μικρότερος αδελφός του Γιάννη Τουρατζίδη, ο μικρός Δημήτρης, τερμάτισε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση κατακτώντας και τα δυο σκέλη σήμερα. Έτσι με 7 νίκες στα 8 συνολικά σκέλη βρίσκετε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τουρατζιδης Δημητρης ΜΧ2ΤΟι Κωνσταντίνος Γάκης και Φώτης Κόλλιας κατέκτησαν εναλλάξ στην δεύτερη και την τρίτη θέση στα δυο σκέλη, ενώ ο Στέλιος  Σκορδάς με μια 5η και μια 6η θέση ολοκλήρωσε την μέρα στην 4η θέση μπροστά από τον Ανδρέα Χαντζηκωνσταντίνου που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος.

IMG_9253

OPEN

Στην κατηγορία OPEN απόλυτος κυρίαρχος αναδείχτηκε ο Χρήστος Τομαράς. Είχε ήδη κατακτήσει το Σάββατο το πρώτο σκέλος και στρίβοντας πρώτος στην 1η στροφή του δεύτερου σκέλους την Κυριακή δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους του.

ΤομαραςΟ περσινός Πρωταθλητής της OPEN Σταμάτης Δημολιάνης, παρόλο που στους πρώτους γύρους είχε την πρωτοπορία, δεν μπόρεσε να κρατηθεί εκεί και ακολούθησε σταθερά στην δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη. Έτσι βλέπει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χρήστο Τομαρά να αυξάνετε και να είναι στους 9 βαθμούς.

Δημολιανης (2)Ο Βασίλης Μπαμπας στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε τρίτος από τον πρώτο γύρο και παρέμεινε εκεί μέχρι τον τερματισμό, έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου σε συνδυασμό με μια 4η θέση που είχε κατακτήσει το Σάββατο.

ΜπαμπαςΟ Παναγιώτης Κόδογλου τερμάτισε τρίτος σήμερα όμως πείρε τους 34 βαθμούς της 5η θέσης αφού η τρίτη θέση που είχε κατακτήσει το Σάββατο ο Κονδυλόπουλος Διονύσης του εξασφάλισε την τέταρτη θέση στο σύνολο. Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο  Σταύρος Ροσσολάτος με μια 6η και μια 7η θέση αντίστοιχα.

MXOPENFINALIMG_9241ΜΧ85

Στην κατηγορία των ανερχόμενων ταλέντων που θα πλαισιώσουν τις δυο μεγάλες κατηγορίες τα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Ανδρέου πείρε άλλη μια άνετη νίκη ξεσηκώνοντας τους συντοπίτες του στην πίστα της Χαλκίδας.

ΑνδρεουΟ μικρός Ανδρέας κατακτώντας την κορυφή και στα δυο σκέλη, έκτισε γερές βάσεις για το πρωτάθλημα με τον μεγάλο του αντίπαλο, Αντώνη Σάγμαλη να τον ακολουθεί τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη. Οι δυο αναβάτες ξέφυγαν από τους συναθλητές τους από τους πρώτους γύρους αποδεικνύοντας πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Σαγμαλης

ΕυαγγελοπουλοςΣτο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος τερματίζοντας στην τρίτη θέση το Σάββατο στο πρώτο σκέλος και την Κυριακή στο δεύτερο. Με δυο πέμπτες θέσης ο Σταύρος Μαυράκης πείρε άλλους 32 βαθμούς ενώ την κορυφαία εξάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς με δυο έκτες θέσεις.

MX85FINALIMG_9201ΜΧ65

Η κατηγορία με τους λιλιπούτειους αναβάτες για άλλη μια φορά πρόσφερε θέαμα με τις πολλές ανώδυνες πτώσεις και τους μπαμπάδες να τρέχουν πανικόβλητοι.

ΚανακηςΟ Μάριος Κανάκης κατάφερε να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας πρώτος, σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Σαββάτου.

ΣαραντινουδηςΟ νικητής του Σαββάτου, Μιχάλης Σαραντινούδης τερμάτισε τρίτος και παρά το τραυματισμό στο χέρι του ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου με νάρθηκα στο δεξί καρπό του.

ΚανελλοπουλοςΤο βάθρο συμπλήρωσε ο Νικόλαος Κανελλόπουλος ο οποίος τερμάτισε δεύτερος το δεύτερο σκέλος και τρίτος το Σάββατο στο πρώτο σκέλος.

Νίκος Κοσιάβελος και η κοπέλα της κατηγορίας Δέσποινα Μανδάνη συμπλήρωσαν την κορυφαία εξάδα.

MX65FINALIMG_9175QUAD

Η κατηγορία των quad είχε σήμερα τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς και η έκτακτη συμμετοχή του Βούλγαρου Martin Milev  έμελλε να είναι και η κορυφαία με τον αναβάτη από την γείτονα χώρα να κατακτά την νίκη και σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Σαββάτου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

MilevΟ περσινός Πρωταθλητής Ελλάδος και πρωτοπόρος της βαθμολογίας φέτος, Κωνσταντίνος Ντούζος  πείρε το Σάββατο την νίκη, όμως την Κυριακή δεν μπόρεσε να επαναλάβει το ίδιο επίτευγμα τερματίζοντας τρίτος. Τα αποτελέσματα αυτά τον ανέβασαν στην δεύτερη θέση του βάθρου.

2 ΝτουζοςΤο βάθρο συμπλήρωσε ο Σπύρος Μπιρλής με μια τρίτη θέση το Σάββατο και μια δεύτερη την Κυριακή.

3 ΜπιρληςΑλέξανδρος Κατσινέλης και Αριστείδης Τριανταφύλλου συμπλήρωσαν την κορυφαία εξάδα.

IMG_0335

MXATVFINALIMG_9212Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS (ΜΧ), θα συνεχιστεί και πάλι στην νότιο Ελλάδα, στην πόλη του Πύργου στις 14-15 Μαΐου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events