Ξεκίνησε η δασμολόγηση με 25% στις μοτοσυκλέτες από την Αμερική

Από σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα φορολογεί την εισαγωγή μοτοσικλετών από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ευρώπη με 25%.

Αυτό είναι ένα μέτρο αντίποινα για την φορολόγηση που έκανε η κυβέρνηση Trump σε αλουμίνιο και χάλυβα, έτσι η ΕΕ θα επιβάλει πλέον δασμούς 25% σε όλες τις μοτοσικλέτες, 500cc και πάνω, που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέες δασμολογικές διατάξεις θα επηρεάσουν τόσο την Harley-Davidson και της Indian, αλλά δεν θα επηρεάσει τις Μοτοσικλέτες Zero, αφού οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νέου αυτού “εμπορικού πολέμου”.

Η Harley-Davidson πουλά περίπου 40.000 μοτοσικλέτες ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με τα 148.000 μοτοσυκλέτες που πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο χρόνο.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό η Ευρώπη θα επιβάλει αυτούς τους δασμούς στις μοτοσικλέτες των ΗΠΑ (πιθανότατα για όσο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ βάζουν φόρους στο χάλυβα και στο αλουμίνιο από την Ευρώπη), αλλά η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την Harley-Davidson.

Οι πωλήσεις στην Αμερική για την Harley-Davidson συρρικνώνεται από το 2017 (χωρίς να υπολογίζεται η μαζική μείωση των πωλήσεων από τη Μεγάλη Ύφεση), αφήνοντας το αμερικανικό εμπορικό σήμα να εξαρτάται από πωλήσεις στο εξωτερικό για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα.

Προσθέτοντας στο τιμολόγιο το 25% σήμερα,  οι πωλήσεις της Harley-Davidson στην Ευρώπη θα έχουν σίγουρα μια ύφεση.

Όσο για την Indian, οι τιμές ενδέχεται να μην επηρεάσει τόσο πολύ την εταιρεία αφού η προσθήκη νέων αντιπροσώπων και νέων μοντέλων, που είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης (περίπου 70%) εστιάζεται στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Related Posts