Στις αρχές Ιουλίου είχαμε γράψει ότι η άσφαλτος στη σήραγγα «Θησέας» πρόκειται να βαφτεί άσπρη, έτσι και τελικά έγινε η άσφαλτος μετα την ολοκλήρωση του έργου στην Κακιά Σκάλα
Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο:
Μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης θα ζήσουν όσοι περάσουν από το τούνελ «Θησέας» στην Κακιά Σκάλα.
Και αυτό γιατί τα οχήματα πλέον θα κινούνται πάνω από μια άσπρη άσφαλτο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολυμπίας Οδού.
«Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα διασχίσετε ένα… διαφορετικό, πιο φωτεινό, τούνελ. Επενδύουμε στις «πράσινες» υποδομές, πρωτοπορούμε στην οδική ασφάλεια!», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Στη σήραγγα «Θησέας» τοποθετήθηκε ανακλαστικός εξοπλισμός κάθε 10 μέτρα κατά μήκος του κράσπεδου και στις δύο πλευρές της σήραγγας, ενώ για να διατηρηθεί η αντίθεση διαγραμμίσεων στο νέο ανοιχτής απόχρωσης οδόστρωμα εφαρμόστηκε ένας συνδυασμός μαύρου πλαισίου με διακεκομμένη λευκή γραμμή στο εσωτερικό του.
Στόχος της ανοιχτόχρωμης αυτής ασφαλτόστρωσης είναι η αξιοποίηση των θετικών συνεπειών των ανακλαστικών χαρακτηριστικών των ανοιχτόχρωμων οδοστρωμάτων σε σχέση με τα σκουρόχρωμα, διατηρώντας πάντοτε τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας κύλισης σε υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, η εφαρμογή μιας ειδικής επιφανειακής επίστρωσης στο οδόστρωμα μιας σήραγγας έχει ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ χρωματισμό του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και συνεπώς τη μείωση του απαραίτητου επιπέδου λαμπρότητας στη σήραγγα με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη λειτουργία της.
Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της σήραγγας με το νέο οδόστρωμα και προκειμένου οι οδηγοί να εξοικειωθούν στο νέο περιβάλλον, το όριο ταχύτητας θα διατηρηθεί στα 80 km/h.
Όπως καταλήγει η επίσημη ενημέρωση της εταιρίας, όταν επιβεβαιωθεί ότι σε αυτές τις συνθήκες χρώματος οδοστρώματος και διαγράμμισης, η καλή εμπειρία που διαπιστώθηκε στις Ευρωπαϊκές Πρακτικές ισχύει και στην περίπτωση της σήραγγας “ΘΗΣΕΑΣ”, τότε η νέα τεχνική θα επεκταθεί και θα εφαρμοστεί και σε άλλες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού.
VIDEO
Η συγκεκριμένη πρακτική έχει δοκιμαστεί στην πράξη σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία.
Μάλιστα, έχει εφαρμοστεί σε σήραγγες άνω του ενός χιλιομέτρου, με τα αποτελέσματα να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα θετικά τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την οδική συμπεριφορά των οδηγών.