Marc Márquez: “Δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουμε το GP στο Mugello αφού δεν μπορώ να πάω στο 100%” – Συνέντευξη

Ο Marc Márquez εξακολουθεί να υποφέρει από τους περιορισμούς που του προκαλεί ο τραυματισμός στο χέρι.

Ο ίδιος επιμένει ότι απαιτείται υπομονή και ότι, όταν αισθάνεται καλύτερα, θα αρχίσει να δοκιμάζει νέα μέρη στην μηχανη του και θα κάνουν με τη Honda ένα βήμα μπροστά.

Ο αναβάτης της Repsol Honda τερμάτισε δέκατος τρίτος στους συνδυασμένους χρόνους την Παρασκευή όταν  με έναν τελικό γύρο, κέρδισε  έξι θέσεις.

Με αυτήν την προοπτική, και αφού ο ίδιος ο αναβάτης αναγνώρισε την Πέμπτη ότι σκέφτηκε να σταματήσει ξανά μετά την Jerezδεν αποκλείεται ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του ιταλικού Σαββατοκύριακου να εγκαταλείψει. Προς το παρόν, είναι κάτι που δεν αποκλείεται από τη ομάδα του, όπως αναγνώρισε ο Alberto Puig σήμερα στην τηλεόραση.

«Δεν αλλάξαμε πολύ τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας σήμερα, δουλέψαμε περισσότερο σε μικρά πράγματα και τη θέση της μοτοσυκλέτας για να βοηθήσω την οδήγησή μου. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Δεν οδηγώ όπως θέλω να οδηγώ και μπόρεσα να καταλάβω τους περιορισμούς μου αρκετά γρήγορα. Ήξερα ότι θα ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο πριν ξεκινήσουμε. Αύριο θα δούμε την κατάσταση, αλλά προς το παρόν εστιάζω σε μένα, κάνω τους γύρους μου και δουλεύουμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Στο τέλος του FP2 έκανα ένα γρήγορο γυρο και κατάφερα να βελτιώσω λίγο τη θέση μου.»

Προβλήματα πρόσφυσης: «Το πίσω ελαστικό, αν το κάνεις να λειτουργεί, είναι το ίδιο για όλους και είναι το ίδιο με τη Jerez 2020, όταν είχα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και έναν υπέροχο αγώνα. Κρίμα για την πτώση. Πάντα έλεγα ότι η Honda είναι μια μοτοσυκλέτα, που για να φτάσετε στο όριο που χρειάζεστε, πέφτει και αυτό σου αφαιρεί την εμπιστοσύνη. Και περισσότερο με την κατάσταση που είμαι τώρα. Στην περίπτωσή μου, δεν οδηγώ εκατό τοις εκατό. Αν δεις ένα γύρο μου το 2019 και το συγκρίνεις  με σήμερα η μοτοσυκλέτα πάει στο μισό, δεν μπορώ να τη κάνω να πάει, δεν μπορώ να πάω όπως συνήθως.»

«Είναι μια μοτοσυκλέτα που πρέπει να πας πολύ στο όριο, να είσαι εκατό τοις εκατό σωματικά αν θέλεις να κάνεις όλους τους γρήγορους γύρους και τώρα δεν είμαι έτοιμος. Κάνουμε δοκιμές πρόσφυσης, αλλά το 2019 το είχα ήδη. Αυτά είναι πράγματα που, όταν ο οδηγός δεν έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί σε αυτά τα προβλήματα, είναι πιο αισθητά στην πίστα και, κατά συνέπεια, στα αποτελέσματα.»

Υπάρχει περίπτωση μη τερματισμού του Ιταλικού GP: «Το είπα χθες, αλλά ο Alberto Puig το είπε σήμερα. Είναι μια πραγματικότητα. Τώρα δίνουμε προτεραιότητα σε κάτι άλλο. Το να πάρουμε μερικούς βαθμούς δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση μας στο τέλος της χρονιάς. Στο HRC δεν έχει σημασία να είσαι τρίτος, τέταρτος, πέμπτος, έκτος ή δέκατος, εάν δεν κερδίσουμε, είναι μια κακή χρονιά. Είναι μια χρονιά μετάβασης, πρέπει να γνωρίζω από πού προέρχομαι και πού είμαι. Στο Le Mans, με την πάροδο του χρόνου, τα ξέχασα όλα αυτά και ήρθε η πτώση, την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε.»

«Δοκίμασα στο FP1 και στο FP2, έκανα πολύ λίγους γύρους. Το έκανα όπως σε ένα τεστ, αλλά δεν είναι ένα ιδιωτικό τεστ. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος που πρέπει να οδηγήσω μοτοσικλέτα. Αν θέλω να προσαρμοστώ στον ανταγωνισμό, πρέπει να το κάνω με την μοτοσυκλέτα στον αγώνα, μπροστά από τις κάμερες, και αυτό κάνουμε.».

« Υποφέρω περισσότερο στις στροφές στα δεξιά, ενώ στα αριστερά πηγαίνω κανονικά. Μέσα στο γκαράζ δεν μιλάμε πλέον για το μπράτσο, μόνο για την μοτοσυκλέτα και τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είστε υπομονετικοί, χρειάζομαι χρόνο, κάνω ό, τι μπορώ να οδηγήσω. Δεν μπορώ να οδηγήσω στο επίπεδό μου ακόμα. Δεν έχω χάσει την ταχύτητα και την ανταγωνιστικότητά μου, θα είναι καλύτερα στο μέλλον ».

« Προς το παρόν δεν σκοπεύω να αφαιρέσω την πλάκα. Θα συμβεί μόνο εάν προκαλεί πόνο ή αν έχω περίεργες αισθήσεις. Μετά την Καταλονία, εάν οι γιατροί δουν ότι όλα είναι καλά, θα σταματήσω να παίρνω αντιβιοτικά και αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά για τη φυσική μου κατάσταση. Θα υπάρξει διεξοδικός έλεγχος του ώμου, που είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός μου στο Mugello. Υπάρχουν τρεις αλλαγές κατεύθυνσης στις οποίες χάνω 2 δέκατα στην καθεμία σε σύγκριση με το 2019. Στα υπόλοιπες στροφές δεν πάω άσχημα ».

Δεν έχει επικεντρωθεί ακόμη στη δοκιμή νέων πραγμάτων: «Ξέρω ειλικρινά πώς είναι η κατάσταση μέσα στη Honda, αλλά όχι τι φοράει κάθε οδηγός. Ξέρω ότι χρησιμοποιώ μια μοτοσυκλέτα πολύ παρόμοια με του 2019, με κάποιες εξελίξεις. Σιγά-σιγά, όταν νιώθω καλύτερα σωματικά, θα δοκιμάσω τα νέα πράγματα από πέρυσι. Αποφασίσαμε να επαναφέρουμε το γκαράζ μου για να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Όταν νιώθω καλά και μπορώ να οδηγήσω καλά, τότε θα δοκιμάσουμε νέα πράγματα για να προχωρήσουμε μπροστά. Ήταν ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε αν πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση στο στυλ οδήγησης μου.»

 

Related Posts