18 May 2024
MotoGP 2024

Marc Márquez: “Είμαι πολύ χαρούμενος να αγωνίζομαι με τους γρήγορους αναβάτες της Ducati – αυτή είναι μια διαφορετική ταινία”

Ο Marc Márquez έμεινε ικανοποιημένος, καθώς πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Sprint, με τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, εξέφρασε τη στεναχώρια του για την αποτυχία του στο Q2, η οποία τον καταδίκασε να εκκινήσει όγδοος. Πιστεύει ότι έχει ακόμα περιθώριο, αλλά αισθάνεται πιο σίγουρος. Δεν θέλει να αφήσει την ευφορία να τον παρασύρει και δεν θέλει να προβλέψει για το πού μπορεί να φτάσει στον αγώνα την Κυριακή.

Ήταν μόνο ένας αγώνας σπριντ, αλλά είναι επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής για τον Marc Marquez σε αυτό τον ειδικό αγώνα του Σαββάτου. Μια δεύτερη θέση με μεγάλη σημασία, ειδικά καθώς προήλθε από ένα τέλειο ξεκίνημα από την τρίτη σειρά. Η τέταρτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδραιώνεται και η διαφορά από τον Bagnaia στην κορυφή είναι μόλις 10 βαθμοί.

«Προφανώς είμαι χαρούμενος για το Σάββατο, για το Sprint, αλλά είμαι πάντα απαιτητικός με τον εαυτό μου και η αξιολόγηση του Σαββάτου, σε γενικές γραμμές, είναι καλή, επειδή έκανα ένα μεγάλο λάθος στο Q2, το οποίο με “πλήγωσε” που ξεκίνησα από την όγδοη θέση. Στο Sprint κατάφερα να το σώσω, μπόρεσα να παλέψω με τον Martin, με τα παιδιά μπροστά, με αυτούς που έχουν ταχύτητα και αυτό είναι που μου δίνει μεγαλύτερη ηρεμία, γιατί η ταχύτητα είναι λίγο καλύτερη από ό,τι στο Κατάρ και είμαι λίγο πιο κοντά σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά.»

«Πάλεψα με τους καλύτερους και παρά τα λίγα λάθη μπορώ να πω ότι ήταν μια “διαφορετική ταινία” σε σχέση με το παρελθόν.»

«Το να παίρνεις ρίσκο είναι προφανώς συνώνυμο με την αύξηση της αυτοπεποίθησης και τον λίγο μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης, αλλά η χθεσινή και η σημερινή πτώση είναι πτώσεις που οφείλονται στην έλλειψη γνώσης, όχι επειδή πήγαινα πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε. Στις κατατακτήριες δοκιμές, σήμερα έπεσα επειδή ήμουν περισσότερο επικεντρωμένος στην οδήγηση, και ενεργοποίησα λίγο νωρίτερα τη συσκευή μείωσης του πίσω μέρους, η οποία ενεργοποιείται στην τελευταία στροφή, και με χαμήλωσε πριν μπω και αυτό με έκανε να πέσω από μπροστινό, αλλά αυτό είναι δικό μου λάθος. Αυτοί είναι αυτοματισμοί που το σώμα μου δεν έχει ακόμα τελειοποιήσει. Στο Sprint κατάφερα να το σώσω.»

«Πέρυσι ήμουν τρίτος στο Sprint εδώ… αλλα όχι, αυτό το Σαββατοκύριακο έχω άλλη αυτοπεποίθηση, έκανα κάποιες αλλαγές, για το Q2, έκανα άλλη μία αλλαγή για το Sprint. Προσπαθώ να καταλάβω. Μετά τον Austin και τη Jerez, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό τεστ, εκεί έχω πράγματα που εκκρεμούν στο μυαλό μου. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθώ από χαρά, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα να μάθω.»

  • Στην ερώτηση πως ένιωσε που ήταν η πρώτη Ducati, απάντησε:

«Θα συνεχίσω και θα κρατήσω χαμηλό προφίλ. Μέχρι να υπάρξουν τρεις ή τέσσερις αγώνες στη σειρά με καλό επίπεδο ….. δεν πρόκειται να βγει από το στόμα μου  οποιαδήποτε άλλη λέξη εκτός από το “βήμα, βήμα”, αγώνα με αγώνα, αλλά είναι μεγάλη μου χαρά να αγωνίζομαι με τους γρήγορους αναβάτες της Ducati, όπως ο Martin και ο Pecco, οι οποίοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.»

  • Για την προσπέραση στον Μαρτίν στο τέλος του αγώνα είπε:

«Ευτυχώς έπεσα εκεί χθες, αλλιώς θα είχα πέσει σήμερα στον αγώνα. Σήμερα είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση και καθώς χθες έπεσα, σήμερα το άφησα δεν πίεσα. Πρέπει ακόμα να καταλάβω αυτές τις στιγμές που δεν πηγαίνω στο όριο. Είμαι πολύ δυνατός σε αυτό το φρενάρισμα, γι’ αυτό τον πέρασα εκεί. Έχουμε την τηλεμετρία και ξέρουμε πού πάμε πιο γρήγορα. Ήξερα ότι αυτό ήταν ένα σημείο όπου είμαι δυνατός, αλλά όταν πηγαίνω περισσότερο στο όριο. Γι’ αυτό χθες έπεσα και σήμερα έκανα το λάθος, οπότε πρέπει να το ελέγξω.»

  • Για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής είπε:

«Όλα εξαρτώνται από την εκκίνηση και τους πρώτους δύο ή τρεις γύρους. Δεν υπάρχει μυστικό. Η προκριματική περίοδος και η θέση εκκίνησης στο MotoGP όπως είναι τώρα τιμωρεί πολύ. Όλα εξαρτώνται από αυτόν τον πρώτο γύρο, που σήμερα ήταν πολύ καλός, μπόρεσα να προσπεράσω. Η εκκίνηση ήταν πολύ καλή» «Στον αγώνα θα εξαρτηθεί από το πώς θα τοποθετηθούμε μετα την εκκίνηση. Ο αγώνας είναι μεγαλύτερος και το καλό είναι ότι φαίνεται ότι με μεταχειρισμένα ελαστικά αισθάνομαι πιο άνετα παρά με τα καινούργια.»

  • Στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει… ή όχι, είπε:

«Αν ξεκινούσα από την πρώτη σειρά, θα έλεγα: “Μπορώ να κερδίσω” και θα το έλεγα έτσι, δεν κρύβομαι ούτε θα έλεγα: “Μπορώ να είμαι στο βάθρο”,  αλλά ξεκινώντας όγδοος όλα εξαρτώνται από τον πρώτο γύρο. Από την άλλη μιλάμε για έναν Pecco, έναν Martin, έναν Viñales, που δεν αποτυγχάνουν εύκολα, είναι πολύ σταθεροί και αν κάνουν διαφορά είναι πολύ δύσκολο, να την κλείσεις, όσο σταθερός κι αν είσαι. Πρέπει να ρισκάρεις πολύ για να τους φτάσεις.»

  • Για το λάθος του Bagnaia είπε:

«Στη στροφή 1, σήμερα ο άνεμος ερχόταν από πίσω και ήταν πολύ πιο δύσκολο. Το είδα στην εκκίνηση και φρέναρα πολύ νωρίτερα, γιατί ήξερα ότι ήταν εύκολο να κάνεις λάθος, αλλά όταν είσαι στο όριο και πιέζεις μπροστά… Και εγώ προσπαθούσα να πιάσω τον Pecco, και το έχασα στη στροφή 5. Είναι πολύ εύκολα όταν πιέζεις, μπορεί να γίνουν λάθη.»

  • Για τον Viñales και την Aprilia είπε:

«Τι έκανε καλύτερα; Φυσικά, σε σύγκριση με μένα, ήταν καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, αλλά αυτό είναι το αδύνατο σημείο μου. Ήμουν πολύ συνεπής, πήγαινα πολύ καλά, ειδικά σε αυτές τις κεκλιμένες στροφές, αλλα η Aprilia έχει έναν πόντο παραπάνω. Αλλα, έχουμε άλλα δυνατά σημεία και εμείς που πρέπει να ξέρουμε πώς να τα εκμεταλλευτούμε.»

 

Πρόγραμμα και ώρες του 2ου αγώνα MotoGP 2024 στο Portimao – Ώρες των δοκιμαστικών, του αγώνα SPRINT και των Αγώνων στις 22-23-24/03/2024

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events