20 July 2024
MotoGP 2024

Marc Márquez: “Είναι ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο, το χειρότερο της χρονιάς”

Ο Marc Márquez λυπάται για τις ατυχίες που έχουν συσσωρευτεί στο Sachsenring, όπου φιλοδοξούσε να έχει ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Pecco Bagnaia και τον Jorge Martin, και όπου όλα πήγαν στραβά.

Οι προσδοκίες των οπαδών του και όχι μόνο, ήταν τεράστιες για το ντεμπούτο του Ισπανού με την Ducati στην πίστα, όπου κάθε φορά που έχει αγωνιστεί σε αγώνα Κυριακής (στο MotoGP ), κέρδιζε. Ωστόσο, ήδη από το Assen, την περασμένη Κυριακή, ο Marc Márquez προειδοποίησε ότι δεν θα έπρεπε να περιμένουν ότι θα σαρώσει, δεδομένου του εξαιρετικού επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι Pecco Bagnaia και Jorge Martin , οι δύο οδηγοί που προηγούνται στον πίνακα βαθμών. και με τους οποίους, παίζεται ο τίτλος.

Δύο πτώσεις την Παρασκευή, η δεύτερη ιδιαίτερα σκληρή, έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την πορεία του , με τραυματισμό στα πλευρά του δεξιά, μαζί με ένα μικρό κάταγμα στον δείκτη του χεριού.  Στο Q1 , η ατυχία του να πέσει πάνω στον αργό ο Stefan Bradl πάνω στο γρήγορο γύρο του τον αφήσαν στην 13η θέση εκκίνησης.

Στον αγώνα Sprint κατάφερε και τερμάτισε στην 6η θέση με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή επίθεση στον Maverick Viñales , στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου , που του επέτρεψε να ξεπεράσει τον αναβάτη της Aprilia κατά μόλις τρία χιλιοστά.

«Όσο και αν το Sachsenring ήταν καλό για μένα στο παρελθόν, το να ξεκινήσω από τη 13η θέση σου κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη.»

Σχετικά με το τι θα μπορέσει να κάνει την Κυριακή, ξεκινώντας ξανά στις 13, αυτός από την Cervera (Lleida) επιμένει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, μια στρατηγική που διευκολύνεται από τον αριθμό των οπισθοδρομήσεων που έχει αντιμετωπίσει. «Είναι μερικές φορές που δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο δυστυχώς. Είπα ήδη την Πέμπτη ότι αν είχα το τέλειο Σαββατοκύριακο, θα μπορούσα να παλέψω με αυτούς που ήταν στην κορυφή. Αλλά είχα ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο, το χειρότερο της χρονιάς. Όλα τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στο γκαράζ, έχουν προκύψει. Και η χειρότερη τύχη στο Q1 ήταν, δεν θα έλεγα ο Bradl, αλλά το μηχανικό πρόβλημα που είχα με τη δεύτερη μοτοσικλέτα. Χωρίς αυτό το πρόβλημα, θα είχαμε περάσει, γιατί αισθανόμουν καλά. Αλλά το να έρθεις δέκατος τρίτος στο Sachsenring, είναι πολύ δύσκολο.»

Εκτός από τις πτώσεις, ο Marquez αντιμετώπισε και μηχανικά προβλήματα. «Είχαμε ένα πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα από χθες. Βγήκα έξω, σταμάτησα, πήρα την άλλη μοτοσικλέτα… και αυτό δεν βοήθησε στη πτώση στην 11η στροφή. Αλλά καλά, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και είναι προβλήματα που είχε η ομάδα, και αποκτά εμπειρία για το μέλλον. Αλλά έκαναν επίσης πολύ καλή δουλειά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.»

Ο Μάρκεζ αστειεύτηκε για τη φυσική του κατάσταση στο τέλος του αγώνα σπριντ. «Προς το παρόν είναι αποδεκτή, ας δούμε σε δύο ώρες, όταν το κοκτέιλ παυσίπονων που έχω πάρει θα εξασθενίσει. Είναι αλήθεια ότι αγωνίστηκα με το μέγιστο παυσίπονο που μπορούμε να πάρουμε, γιατί ο πόνος στα πλευρά, όταν ανεβαίνει ο καρδιακός ρυθμός, είναι μεγάλος. Γι’ αυτό έκανα λίγους γύρους χθες και σήμερα. Και στον αγώνα σπριντ, η αλήθεια είναι ότι τα πήγα καλά.»

«Η μεγάλη τύχη είναι ότι υπάρχουν μόνο τρεις δεξιές στροφές, επειδή είναι στη δεξιά πλευρά- και δεν υπάρχει σκληρό φρενάρισμα, μόνο στη στροφή 1. Εκεί υποφέρω περισσότερο, αλλά μπόρεσα να αμυνθώ καλά. Χθες πίστευα ότι δεν θα ανέβαινα στη μοτοσικλέτα σήμερα. Αλλά σηκώθηκα αρκετά καλά και αποφάσισα να δοκιμάσω τρεις γύρους. Ειδικά αφού μίλησα με τους γιατρούς και το έλεγξα. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι θα μπορούσε να χειροτερέψει, τα πλευρά και κυρίως το δάχτυλο. Επειδή έχω ένα κάταγμα και κινείται λίγο. Αλλά μου είπαν ότι τίποτα δεν θα συμβεί.»

Αν και ο Μάρκεζ γνωρίζει ότι είναι ανταγωνιστικός σε αυτή την πίστα, αντιμετωπίζει την κατάστασή του με φιλοσοφία. «Θα έχουμε κι άλλες, ευκαιρίες, ξέρω ότι δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά όλα έχουν πάει στραβά. Το καλό είναι ότι κατάφερα να είμαι έκτος στον αγώνα – και στους γύρους που είχα καθαρούς, ο ρυθμός ήταν εκεί , οδηγούσα με τον ίδιο ρυθμό των πρωτοπόρων.»

Ο Márquez εξήγησε επίσης το κλειδί για να μην απογοητεύεται από τα αποτελέσματα και κυρίως εδώ στο Sachsenring. «Πέρυσι έμαθα ότι αν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν χρειάζεται να τρελαίνομαι. Αναπνέω και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Q1. Στο σπριντ, ξεκινώ από τη 13η θέση, οπότε μπορώ να ανέβω σιγά-σιγά. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε διακοπές και σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε έναν ακόμη αγώνα.»

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner