27 February 2024
MotoGP 2021

Marc Márquez: “Νίκη ή βάθρο; Άλλο τα δοκιμαστικά και άλλο ένας αγώνας 30 γύρων”

Παρόλο που ήταν ο ταχύτερος των πρώτων ελεύθερων δοκιμών FP1 το πρωί στο Sachsenring, ο Marc Márquez ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στη δωδέκατη θέση.

Συναισθήματα στο Sachsenring: «Έχουμε δοκιμάσει καινούρια πράγματα, αλλά αυτό που ίσως βρήκα, είναι μια κάπως πιο σταθερή βάση, που μπορώ να αρχίσω να καταλαβαίνω πράγματα ή, σαφώς μιλώντας, πιο παρόμοια με αυτά που είχα πριν. Είναι ένα ξεκίνημα και τώρα είναι η σειρά να κερδίσω την εμπιστοσύνη μου, δηλαδή, καλύτερες στιγμές και αποτελέσματα. Σωματικά σημαίνει εξέλιξη. Ψυχικά είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που είναι δύσκολος, αλλά είναι αυτό που κάνω, να ξεχάσω λίγο τον έξω κόσμο. Εστιάζοντας στον κόσμο μου και ξεχνώντας το εξωτερικό παράγοντα, γιατί πρέπει να είμαι υπομονετικός, γιατί οι άνθρωποι περίμεναν να επιστρέψω και να κερδίσω, αλλά δεν είναι έτσι. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος για αυτό από την αρχή. Επίσης ήλπιζα ότι δεν θα μου κοστίσει τόσο πολύ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δουλεύω σε αυτό και ως εκ τούτου το κίνητρο μου είναι να επιστρέψω στο να είμαι ανταγωνιστικός όπως πριν.»

Βάθρο ή νίκη:  «Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο γιατί η προπόνηση είναι ένα πράγμα και ένας αγώνας 30 γύρων είναι άλλο. Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας. Σήμερα ήταν αρκετά καλά, πιο άνετα από ό, τι σε άλλες πίστες όπως το Mugello ή το Montmeló, αλλά θα δούμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το είπα χθες και θα το επαναλάβω σήμερα, βρήκα τον εαυτό μου πιο άνετο, αλλά δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι θα μπω στο Q2 η θα κερδίσω αγώνα, δεν θα είναι ρεαλιστικό. Πηγαίνουμε σε έναν ρεαλιστικό στόχο που είναι να προσπαθήσουμε να μπω στο Q2 από το FP3, το οποίο θα ήταν ένα σημαντικό βήμα, κάτι που έχω κάνει μόνο στο Le Mans λόγω των συνθηκών. Πρώτα αυτό και μετά συνεχίζουμε να δουλεύουμε, θα δούμε. Στο ρυθμό είμαστε πολύ πιο κοντά, είναι το πρώτο που ήθελα αυτό το Σαββατοκύριακο. Να είμαι πιο κοντά, όχι μπροστά.»

Ειδικό κράνος: «Δούλεψα μαζί με την SHOEI και την Dave Design. Το σχέδιο, ειλικρινά, ήταν να το χρησιμοποιήσω στο Assen, αλλά είπα «Θα το φορέσω στο Sachsenring επειδή έχω περισσότερες πιθανότητες να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα» (γέλια). Αυτές οι  δύο πίστες είναι πολύ ιστορικές, ειδικά το Assen, ίσως να το χρησιμοποιήσω και εκεί. Είναι ένα πιο όμορφο κράνος από αυτό που έχω τώρα, μου αρέσει.»

Ένα χρόνο μέχρι την ανάρρωσή: «Όλοι οι γιατροί που επισκέφτηκα μου είπαν ότι μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στον βραχίονα, που είναι μόνο ένα οστό, είναι πολύ δύσκολο να είμαστε ακριβείς. Μου λένε ότι το σώμα μου χρειάζεται χρόνο και όταν τους ρωτώ πόσο καιρό, μου λένε ένα χρόνο. Οι μύες τελικά θα αντισταθμίσουν αυτήν την έλλειψη κινητικότητας, που είναι εκεί που υποφέρω τώρα. Έχω κινητικότητα, αλλά δεν νιώθω ασφαλής γιατί δεν έχω δύναμη.»

Παλεύοντας για πόλο: «Όχι, όχι για την pole. Σήμερα δεν έβαλα καινούργιο ελαστικό στο τέλος, γιατί δεν ένιωθα δυνατός, δεν είχα την αυτοπεποίθηση να πιέσω με ένα καινούριο ελαστικό. Σταμάτησα στο box και, παρόλο που ήταν στο σχέδιο, είπα στην ομάδα να δοκιμάσει κάτι στην μοτοσυκλέτα, δεν ήθελα να βάλω ένα καινούριο ελαστικό. Ένιωσα καλά, οδηγούσα γρήγορα, αλλά δεν ένιωθα ότι είχα την ενέργεια να το κάνω. Συνήθως τα Σάββατα αισθάνομαι καλύτερα και έχω ξεχάσει λίγο τους χρόνους, για τη θέση. Δούλεψα λίγο σαν το «παλιό σχολείο», όπως το 2019, σκέφτομαι τον αγώνα και αύριο θα έρθει η ώρα να επιτεθώ. Η pole θα είναι πολύ δύσκολη, πρέπει πρώτα να μπω στο Q2. Για μένα, οι δύο πρώτες σειρές θα ήταν αρκετές και στη συνέχεια ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος. Εδώ νιώθω καλύτερα στο επίπεδο του ρυθμού παρά σε έναν γρήγορο γύρο.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events