Marc Márquez: «Νιώθω τυχερός που δεν τραυματίστηκα, ήταν μια πτώση πολύ παρόμοια με εκείνη της Jerez το 2020″ – H Honda ανάφερε σφάλμα στα ηλεκτρονικά!

Ο Marc Márquez γλύτωσε χωρίς τραυματισμό από μια τεράστια τρομακτική πτώση με highside, στο FP2 του Ολλανδικού Grand Prix, μια σπάνια πτώση που, σύμφωνα με την έκθεση της Honda, έχει να κάνει με ένα σφάλμα στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας.

Πράγματι όπως γράψαμε και νωρίτερα ήταν ένα highside που μας θύμισε την εποχή των δίχρονων που δεν είχαν ηλεκτρονικά!

Δεύτερη ισχυρή πτώση για τον Marc Márquez μέχρι στιγμής φέτος και, ευτυχώς, για άλλη μια φορά χωρίς συνέπειες. Ο οδηγός της Honda «πέταξε» κυριολεκτικά πάνω από το Honda RC213V του στη στροφή 10 του FP2, με ταχύτητα μεγαλύτερη από 120km / h.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής λέει ότι αισθάνεται καλά, έχει μώλωπες, αλλά ανακουφίστηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα πιο σοβαρό, ειδικά στο χέρι του. Επιπλέον, αποδίδει την αιτία της πτώσης του σε μια αποτυχία στα ηλεκτρονικά, μια περιοχή στην οποία ο Ισπανός συνεχίζει να επιμένει πολύ στην ομάδα του και στο εμπορικό σήμα, με την πρόθεση να τερματίσει όλα τα προβλήματα που οι πιλότοι του ιαπωνικού εργοστασίου έχουν .

Highside στο FP2: «Νιώθω τυχερός που βγήκα χωρίς τραυματισμό από μια πτώση σαν αυτή. Είναι εύκολο να βλάψεις τον εαυτό σου όταν “πετάς” στον αέρα. Νιώθω καλά όλη την ημέρα. Το πρωί  πήγα πολύ ήρεμα, το απόγευμα έκανα ένα μικρό βήμα και πήγαινα αρκετά καλά, και γρήγορα. Ξαφνικά, σε αυτό το σημείο, δεν περίμενα να πέσω γιατί είναι μια από τις στροφές όπου τα ηλεκτρονικά βοηθούν όλους του αναβάτες του MotoGP από αυτό το είδος πτώσεων. Ο τροχός απλώς άρχισε να γλιστρά και τίποτα δεν με σταμάτησε, τα ηλεκτρονικά δεν με σταμάτησαν.»

«Είναι ένα θέμα για το οποίο πιέζω πολύ τους μηχανικούς να το βελτιώσουν για το μέλλον. Μόνο οι αναβάτες της Honda έχουν πρόβλημα με highside. Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε με κάθε κόστος, είναι εκεί όπου μπορεί να τραυματιστεί ένας αναβάτης. Είναι μια πτώση πολύ παρόμοια με εκείνη της Jerez το 2020 . Προσπαθώ να δουλέψω, να καταλάβω, να δώσω όλα τα σχόλιά μου ώστε να τα βελτιώσουν για το μέλλον. Θα είναι ένα σημαντικό σημείο εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε ».

 «Ήταν μια πολύ αργή πτώση. Ο πίσω τροχός άρχισε να φεύγει και προσπάθησα να μην κόψω καθόλου το γκάζι γιατί, αν το κάνεις, τρως highside. Προσπάθησα να δω αν ο έλεγχος πρόσφυσης λειτούργησε για να ανακτήσει την ολίσθηση και όχι δεν δούλεψε. Όταν βρέθηκα στον αέρα, σκεφτόμουν το έδαφος, το χαλίκι. Αύριο θα έχω μώλωπες. Τυχερός που βγαίνω χωρίς τραυματισμό, δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα για το Σαββατοκύριακο.»

Αλλαγή στα ηλεκτρονικά λόγω του νέου υπεύθυνου; «Όχι, δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό. Στην Jerez το 2020 δεν υπήρχε η Jenny, που δούλευε στην KTM, στα ηλεκτρονικά. Δίνει πολλές λύσεις και κατευθύνσεις. Ναι, είναι αλήθεια ότι είμαι οδηγός που πάντα ήθελα να έχω πολύ έλεγχο στο γκάζι. Τα Ηλεκτρονικά καθιστά λίγο δύσκολη την ακρίβεια εκατό τοις εκατό, αλλά είναι αλήθεια ότι η Jenny βλέπει κάποια προβλήματα στα οποία προσπαθεί να βοηθήσει, να τα διορθώσει ».

«Νομίζω ότι κάνουν μια υπέροχη ομάδα, μεταξύ της  Jenny και του Κάρλο, των δύο ηλεκτρονικών μελών της ομάδας στο πλευρό μου, μαζί με τους Ιάπωνες. Είναι μια πτώση όπου τα ηλεκτρονικά πρέπει να σας σώσουν. Εάν κανείς δεν οδηγούσε με ηλεκτρονικά εδώ, οι χρόνοι θα ήταν πιο αργοί. Αν οι άλλοι είναι σε θέση να δουλεύουν τα ηλεκτρονικά καλά, πρέπει επίσης να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε. Όλη η ομάδα εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση ».

 «Δεν είμαι θυμωμένος γιατί δεν είμαι θυμωμένος με κανέναν ειδικότερα, αλλά ανησυχώ. Ανησυχώντας με την έννοια ότι είναι ένα από τα πράγματα που, όσον αφορά την ασφάλεια για τους αναβάτες της Honda, πρέπει να βελτιωθούμε. Εάν το βελτιώσουμε για ασφάλεια και εμπιστοσύνη, θα προχωρήσει πιο γρήγορα. Το HRC κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να βελτιώσει, ένα νέο σασί που έχει δει εδώ, αλλά υπάρχουν σημεία που μας ξεφεύγουν ».

Related Posts