Marc Marquez, “Ο παλιός Marquez ήταν εκεί  – Η Ducati είναι δυνατή, αλλά ο Bagnaia έκανε τη διαφορά”

Ο Marc Marquez ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά, ακολούθησε αμέσως τον Bagnaia για την πρώτη θέση.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ωστόσο, περίμενε τους τελευταίους γύρους για να ξεκινήσει την αποφασιστική επίθεση, αλλά στον τελευταίο γύρο, με μια ίσως υπερβολικά αισιόδοξη προσπάθεια προσπέρασης, ανοίχτηκε πολύ, αφήνοντας ελεύθερο τον αναβάτη της Ducati.

O Marc Marquez, ο οποίος έφτασε εξαντλημένος μέχρι τον τερματισμό, κέρδισε τον 2ο του βάθρο φέτος μετρά την νίκη του στο Sachsenring.

«Πίεσα σκληρά σε όλο τον αγώνα, αλλά στους τρεις τελευταίους γύρους προσπάθησα πραγματικά τα πάντα. Μερικές φορές όταν προσπαθείς έτσι κάνεις ένα λάθος, χτυπάς και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Αλλά παρόλα αυτά προσπάθησα και νομίζω ότι όλοι που το παρακολουθούσαν το απόλαυσαν πολύ! Ήξερα ότι θα ήταν πραγματικά δύσκολο, η μάχη εναντίον της Ducati είναι δύσκολη γιατί φρενάρουν πολύ αργά και επιταχύνουν πολύ καλά και σήμερα, ο Pecco οδηγούσε με τέλειο τρόπο. Ήταν μια μεγάλη μάχη μαζί του, το απόλαυσα πολύ.»

«Σήμερα το Ducati τα πήγαινε καλά, φρέναρε δυνατά και για αυτόν τον λόγο ήταν δύσκολο να το περάσει. Ήταν ήδη έτσι με τον Dovizioso, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ στη μέση της στροφής, ο Bagnaia πάει το Ducati πιο γρήγορο στη μέση της στροφής. Η μοτοσυκλέτα είναι δυνατή, αλλά ο Bagnaia έκανε τη διαφορά.»

«Μετά από δύο συνεχόμενα ατυχήματα, δεν είναι εύκολο να τα δώσεις όλα και να τα βάλεις στη γραμμή όπως σε αυτόν τον αγώνα. Στη στροφή 1 στον τελευταίο γύρο δεν μπορούσα να σταματήσω καλά και δεν μπορούσα να το κάνω ούτε στη στροφή 5. Η τελευταία μου ευκαιρία ήταν η στροφή 12, αλλά μόλις πήγα στο βρώμικο μέρος της πίστας, ήξερα ότι θα ήταν αδύνατο και ανοίχτηκα.»

«Κάποιοι είπαν ότι ο παλιός Marquez δεν ήταν εκεί και σήμερα δείξαμε τη νοοτροπία μας. Σήμερα έπρεπε να δείξω την καλύτερη μου εκδοχή. Απόλαυσα τον αγώνα. Στους  τελευταίους γύρους με τον Pecco Bagnaia όλα ήταν λίγο στα όρια, με δύσκολη φυσική κατάσταση, ελαστικά, μοτοσυκλέτα…. αλλά ήταν το ίδιο για όλους.»  

«Υπάρχουν πολλοί ανενημέρωτοι  που μιλούν (γέλια). Αλλά αυτό γίνεται αν δεν είναι μέρος των αγώνων, και μέρος αυτού του κόσμου. Στο τέλος, ένας αναβάτης πρέπει να μπορεί να ακολουθήσει το δικό του δρόμο, όπως και εγώ, ώστε να μην τον επηρεάσει τίποτα και το κάνω. Άλλοτε έχει καλή γεύση, άλλοτε αποδεικνύεται άσχημη, σήμερα βγήκε καλά, νομίζω. Θα μπορούσε να έχει βγει πολύ καλύτερα; Ναι, αλλά χρειαζόταν κάτι ηρωικό, αλλά όχι, οπότε μένω με το καλό. Είμαι  χαρούμενος γιατί ήταν ένας καλός αγώνας ».

«Όπως πάντα, προσπαθώ, παρά το γεγονός ότι είχα δύο πτώσεις σε προηγούμενους αγώνες, αλλά προσπαθώ. Είναι το στυλ μου, είναι αυτό που είμαι. Σήμερα ο Pecco ήταν πιο γρήγορος από εμένα, έκανε έναν απίστευτο αγώνα. Τον ακολούθησα, προσπάθησα στο τέλος και δεν ήταν δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα και άλλο ένα  βάθρο σε μια πολύ δύσκολη σεζόν».

«Από τη μέση του αγώνα και μετά πονούσα. Ήταν κάποιες στιγμές στον αγώνα που δίσταζα να προσπαθήσω να ακολουθήσω και να πιέσω. Άλλωστε, προέρχομαι από δύο συνεχόμενους αγώνες με πτώσεις, εκτός από την Παρασκευή και το Σάββατο που είχα από μια πτώση. Δεν είναι μια εύκολη σεζόν. Όπως είπα χθες, το βάθρο θα ήταν καλό, αλλά αν δεν δοκίμαζα να επιτεθώ για την νίκη, δεν θα ήμουν ήρεμος.»

«Προτιμώ να προσπαθήσω ακόμα κι αν πέσω. Το δοκίμασα σε κάθε στροφή, σε κάθε σημείο της πίστας, αλλά ο Pecco με απέκρουε. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο βάθρο και ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, ό, τι κι αν συμβεί ».

«Δουλεύω για να καταλάβω τι συμβαίνει στον ώμο, δεν είναι φυσιολογικό. Κάποια Σαββατοκύριακα είναι καλά, άλλα είναι χειρότερα, δεν ήταν πολύ καλά εδώ. Ας δούμε στο μέλλον τι θα κάνουμε για να το διορθώσουμε ».

«Είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να παλέψουμε και ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και επίσης επειδή αυτός ο αγώνας ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μένα, το HRC και σε όλους στο γκαράζ. Ευχαριστώ όλους για τον κόπο τους ».

Related Posts