21 June 2024
MotoGP 2024

Marc Márquez: “Ακόμη και χωρίς ένα φτερό οδηγούσα καλά – Είναι πολύ σημαντικό να είσαι η πρώτη Ducati”

Ο Marc Márquez τα κατάφερε ξανά, αυτη την φορα στην Catalunya και στην πραγματικότητα, ξεπέρασε τον εαυτό του.

Στη Γαλλία ξεκίνησε 13ος και τερμάτισε δεύτερος. Στη Βαρκελώνη, από 14ος στην εκκίνηση τερμάτισε δεύτερος. Και τώρα είναι δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πήρε ένα ρίσκο και του βγήκε σε καλό.

«Αυτό ήταν ένα πολύ πιο απροσδόκητο βάθρο από αυτό στο Le Mans. Εκεί είχα ρυθμό, εδώ νόμιζα ότι δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο από αυτό που είχα δείξει στις δοκιμές», συνόψισε ο Márquez, ο οποίος με αυτή τη 2η θέση είναι πλέον δεύτερος στην βαθμολογία με 37 βαθμούς πίσω από τον Martin, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος. «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τερματίσει και να είσαι η πρώτη Ducati.»

«Δεν μου αρέσει να περιπλέκω τη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο, αλλά ένα από τα αδύνατα σημεία μου, αυτή τη στιγμή, το οποίο ήδη εντόπισα λίγο στην προετοιμασία, είναι ότι : Μου λείπει η προσπάθεια του ενός γύρου, ελπίζω να το βελτιώσω”. Και εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Δεν ξέρω πώς να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το νέο ελαστικό. Το πλήρωσα στο Λε Μαν, το πλήρωσα εδώ, αλλά, στη συνέχεια, όσον αφορά τον ρυθμό, είμαστε καλύτεροι. Για άλλη μια φορά, πρέπει να ρισκάρεις περισσότερο από όσο χρειάζεται.»

«Σήμερα το πρωί κάναμε μια αλλαγή στη μοτοσυκλέτα, προς την κατεύθυνση της άλλης Ducati. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του να έχω τα δεδομένα τόσων πολλών μοτοσυκλετών. Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήδη σκέφτομαι το αύριο, όταν θα ξεκινήσω 14ος ξανά».

« Το σημαντικό είναι να διασκεδάζω, να προηγούμαι και να μπορώ να προσπεράσω », τόνισε ο Καταλανός, ο οποίος δεν φάνηκε να επηρεάζεται πολύ από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε όλο το σπριντ, χωρίς το αριστερό μπροστινό πτερύγιο. του πρωτοτύπου του, που πέταξε στους αέρα μετά από επαφή με τον Miller στον πρώτο γύρο.

«Σήμερα μάλλον τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε, επειδή οταν η πτέρυγα έσπασε, έφυγε, γιατί ίσως αν δεν έφευγε η πτέρυγα, ίσως να είχαμε πτώση.»


«Όταν σπάσει ένα φτερό, η μοτοσυκλέτα εχει αστάθεια και πάει λίγο λοξά στις ευθείες. Αλλά ένα από τα δυνατά μου σημεία είναι η προσαρμογή σε όλες τις καταστάσεις. Δεν το σκέφτηκα πολύ και δεν έκανα λάθος, οπότε ίσως αύριο να ξεκινήσω και πάλι χωρίς φτερό », αστειεύτηκε ο Marquez.

«Σήμερα το βραδύ θα υπάρχει δουλειά για τον Gigi (Dall’Igna, DG Ducati Corse) και την ομάδα του, για να καταλάβουν πώς έχει αλλάξει η αεροδυναμική (γέλια), γιατί η μοτοσυκλέτα πήγαινε καλά και εγώ δεν έκανα λάθη. Πρέπει να καταλάβουμε πώς κατάφερα να πάω γρήγορα χωρίς φτερό σε μια τόσο ολισθηρή πίστα.»

«Επίσης αυτή τη στιγμή τα πάω καλύτερα με μεταχειρισμένα ελαστικά παρά με καινούργια. Πρέπει να το δουλέψουμε, γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί αυτό με τιμωρεί».

«Στο τέλος ήμουν τέταρτος, πάλευα για το βάθρο, όταν ο Pecco έπεσε και το βάθρο ήταν ήδη εξασφαλισμένο, αλλά είδα ότι είχα κάτι παραπάνω από τον Acosta και αποφάσισα να επιτεθώ στον τελευταίο γύρο.»

«Το σημαντικό είναι ότι σώσαμε άλλη μια μέρα. Περίμενα να υποφέρω. Αυτό ήταν πιο απροσδόκητο από το Λε Μαν, αλλά είναι καλό. Είμαι χαρούμενος, ναι, αλλά σκέφτομαι ήδη την αυριανή ημέρα, που θα ξεκινήσω από τη 14η θέση. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βελτιώσω αυτούς τους χρόνους κατάταξης αν θέλω να είμαι ανταγωνιστικός κάθε Σαββατοκύριακο.»

«Η νίκη είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προκριθούμε καλά για το τελευταίο βήμα. Στη Χερέθ πήραμε καλές κατατακτήριες, αλλά δεν είχα την αυτοπεποίθηση που έχω τώρα. Εδώ κάναμε κακές κατατακτήριες, αλλά έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη γνώση. Δεν έχω καθόλου εμμονή με τη νίκη. Όταν έρθει, θα έρθει, αλλά, προς το παρόν, αν μπορούμε να πάρουμε βάθρα… κάτι που θα είναι πολύ περίπλοκο αύριο. Ο στόχος για αύριο εξακολουθεί να είναι ο ίδιος με αυτόν που έθεσα για σήμερα, δηλαδή να είμαι μέσα στις επτά ή έξι πρώτες θέσεις. Ξεκινώντας από τη 14η θέση, αν υπολογίσετε τους αναβάτες που έπεσαν σήμερα, ήταν αυτή η πέμπτη ή έκτη θέση. Αυτός θα είναι ο αισιόδοξος στόχος για αύριο.»

«Αστειευόμενος, είπα στον Aleix: “Τι ωραίο βάθρο”, γιατί νίκησε το παρελθόν και το μέλλον. Είμαι ρεαλιστής και στον αθλητισμό, ο καθένας έχει τη στιγμή του. Την δική μου στιγμή, λοιπόν, θα προσπαθήσω να την παρατείνω όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά το μέλλον του MotoGP είναι ένας τύπος που είναι 20 ετών, όχι ένας τύπος… όχι ένας τύπος που είναι 31. Είμαι ακόμα νέος, ναι, αλλά ο 20χρονος είναι αυτός που είναι το μέλλον, οπότε τι καλό βάθρο είχαμε σε αυτό το σπριντ.»

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner