Με 25 πτώσεις το 2017 ο Marquez κάνει ακόμα ένα “Ρεκόρ”

Πιέζοντας στα όρια – και βρίσκοντας τα – είναι το μότο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αυτό δεν έχει αλλάξει, απο τότε μου έτρεχε στην μικρή κατηγόρια μέχρι σήμερα που είναι διεκδικητής του τίτλου για το 2017.

Ο Marc Marquez κατέχει το προβάδισμα με 21 βαθμούς από τον Andrea Dovizioso και κυνηγάει το έκτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τον τέταρτο MotoGP τίτλο του. Είναι ένα εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας ήδη για τον αριθμό 93, αλλά δεν έχει έρθει εύκολα – ο Marquez είναι ένας από τους αναβάτες με τις περισσότερες πτώσεις στο grid. Αυτή τη σεζόν, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει μέχρι στιγμής 25 πτώσεις – το μεγαλύτερο αριθμό πτώσεων για αναβάτη (έκτος των rookies).

Το 2013, όταν ο ίδιος ο Marquez ήταν rookie, έπεσε 15 φορές, όμως μόνο μια ήταν σε αγώνα και αυτή ήταν στο Mugello.

Το 2014 ο Marquez πήρε και πάλι τον τίτλο, ξεκινώντας την χρονιά κάνοντας το εκπληκτικό σερί των 10 νικών. Αυτή ήταν και η χρονιά κατά την οποία ο αναβάτης της Repsol Honda είχε τις λιγότερες πτώσεις, μόνο 11 καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με την μεγάλη διαφορά που είχε στην βαθμολογία από τον δεύτερο, , η πίεση είχε μειωθεί μέχρι που υπέστη την πρώτη του πτώση σε έναν αγώνα, στο Misano. Ακόμη και όταν εξασφάλισε τον τίτλο στο Motegi – ο Marquez δεν σταμάτησε να πιέζει και να φτάνει στα όρια, με αποτέλεσμα στον αγώνα του Phillip Island να πέσει. Για εκείνον όμως δεν ήταν έτσι. Σε δήλωση του μετά τον αγώνα είπε: “Είναι καλύτερα ότι αυτό συνέβη τώρα, έτσι ώστε να αποκτήσω εμπειρία για του χρόνου.”

Την επόμενη χρονιά ,το 2015, ο Marquez απέφυγε να κάνει το ίδιο λάθος στο Phillip Island, κάνοντας μία εκπληκτική νίκη. Ωστόσο, στους προηγούμενους αγώνες είχε αρκετά DNF που του εκμηδένισαν τις ελπίδες του τίτλου, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης στην Catalunya και άλλης μια στην Aragon όταν προσπάθησε να κυνηγήσει με τον Jorge Lorenzo. Αν και ο αναβάτης της Repsol Honda είχε μόνο δύο πτώσεις ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν, τα, περισσότερα περιστατικά συνέβησαν σε αγώνες, παρά στα δοκιμαστικά.

Αφού έχασε τον τίτλο την προηγούμενη χρονιά, το 2016 ο Marquez είχε βάλει στόχο να πάρει πίσω το θρόνο του . Είχε 17 πτώσεις, αλλά μόνο μια από αυτές ήταν σε αγώνα πριν ξεκαθαρίσει ο τίτλος. Αυτό ήταν στο Le Mans, και ήταν ένα λάθος που έκανε και ο διεκδικητής του φετινού τίτλου – Andrea Dovizioso. Ή αλλιώς μπορεί κανείς να πει ότι οι δυο τους είχαν τέλειο συγχρονισμό.

Το 2017 ο Marquez επέστρεψε με επιθετική διάθεση, ενώ τα στατιστικά των πτώσεων είναι τα υψηλότερα του: 25 σε μια σεζόν μέχρι στιγμής. Η πρώτη πτώση σε αγώνα ήταν στην Αργεντινή, ενώ η επόμενη ήταν στο Le Mans. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τελείωσε κάθε αγώνα μέχρι το Silverstone, όπου υπέστη ένα άλλο ένα DNF αλλά αυτή τη φορά από μηχανικό πρόβλημα. Αν και δεν αποτελείτε μόνο πτώσεις, αν ο Marquez κερδίσει τον τίτλο θα είναι ο πρώτος αναβάτης μετά το 1998 που κατακτάει το πρωτάθλημα με περισσότερα από τρία DNF.

Είναι επίσης η χρονιά που ο Marquez έκανε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σωσίματα που έχουμε δει, αφού κατάφερε να μείνει όρθιος στην Sepang. Δείτε το παρακάτω βίντεο

Σε σχέση με τις πτώσεις του ο Marquez δήλωσε:

“Πέφτω γιατί πιέζω. Δίνω το 100% από το FP1 μέχρι τον αγώνα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Αυτό είναι το στυλ μου και αυτό μου έδωσε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. ”

Με 21 βάθους διαφορά, έχει μεγάλες πιθανότητες να τα κάνει έξι στη Βαλένθια – για να δούμε αν ο Marquez μπορεί να πάρει τον τίτλο την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Related Posts