Με αισθητήρες σε ράμπες ΑμΕΑ και διαβάσεις θα μπει «φρένο» στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση

Να θέσει τέλος στην παράνομη και «αντικοινωνική» στάθμευση των οχημάτων μέσα στην πόλη στοχεύει ο Δήμος Αθηναίων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την εγκατάσταση «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ.

Πρόκειται για την σταδιακή εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης, το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε η Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκατασταθεί 830 αισθητήρες σε διαβάσεις και ράμπες -από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι και το Παγκράτι- με στόχο να εντοπίσουν οχήματα που σταθμεύουν παράνομα πάνω σε αυτές.

Η λειτουργία του συστήματος έχει ως εξής: Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας απεικονίζεται η κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά η κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα. Ακολούθως, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας αντιλαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο τις παραβάσεις και ενημερώνει τους παρακείμενους των σημείων δημοτικούς αστυνομικούς.

Παράλληλα με το σύστημα, ο Δήμος συνεχίζει το πρόγραμμα ανακατασκευής πεζοδρομίων και ραμπών ΑμΕΑ, χρωματίζοντας τις μάλιστα με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατό πιο ευδιάκριτες σε οδηγούς και πεζούς.

Εμείς ελπίζουμε αυτό το σύστημα να δουλέψει και να μην είναι άλλο ένα «Ελληνικό» έργο που με τον καιρό δεν θα λειτουργεί!

Related Posts