Με Βάθρο επέστρεψε θριαμβευτικά ο Κορωνάκης από το ADAC Junior Cup στο Sachsenring

Με μια φοβερή απόδοση ο Βασίλης Κορωνάκης κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο, στην δεύτερη θέση, του ADAC Junior Cup, στην Γερμανία, στην πίστα του Sachsenring, το Σάββατο 1 Ιουλίου, όπου την επόμενη ήμερα έγινε ο αγώνας MotoGP.

Στην δεύτερη μόλις προσπάθεια του στο εξωτερικό ο Βασίλης Κορωνάκης και μάλιστα στον ίδιο θεσμό, του ADAC Junior Cup, που είναι ένα ενιαίο κύπελλο με ΚΤΜ RC 390 , απέδειξε ότι η 7η περσινή θέση δεν ήρθε τυχαία!  (Διαβάστε εδώ για την περυσινή συμμετοχή >>> )

Φέτος στον ίδιο θεσμό κατάφερε και ανέβηκε στην δεύτερη θέση, χάνοντας την νίκη στον τελευταίο γύρο, όταν έμπλεξε με αργότερους οδηγούς και ντουμπλαρίσματα!

Ο Έλληνας οδηγός είχε μια φοβερή απόδοση, και χωρίς να τον επηρεάσει η βρεγμένη πίστα, κατάφερε και επικράτησε ανάμεσα σε 37 άλλους πολύ εμπειρότερους οδηγούς, ασχέτως ηλικίας, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα!
Ο Βασίλης Κορωνάκης είπε για αυτόν τον αγώνα «Ήταν η πρώτη μου φορά σε βρεγμένο , δεν είχα αγωνιστεί ξανά σε βρεγμένη πίστα. Ήθελα να κάνω κάτι καλό εδώ, και όταν τελικά μπήκα στον αγώνα, ένιωσα πολύ καλά με την μοτοσυκλέτα μου, και μένοντας για τους πρώτους γύρους πίσω από τους προπορευόμενους ώστε να μελετήσω τις γραμμές σε μια πίστα που μόλις γνώρισα. Μετά τον 4ο γύρο αποφάσισα να επιτεθώ και πέρασα μπροστά, δίνοντας μάχη με τον πρώτο οδηγό και με άλληλοπροσπεράσεις 3 με 4 φορές. Στον τελευταίο γύρο προσπερνώντας έναν αργότερο οδηγό, ακουμπήσαμε και αναγκάστηκα να ανοίξω την γραμμή μου, και έτσι τερμάτισα δεύτερος. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε και πάλι εδώ»

Ο δεύτερος Έλληνας οδηγός Κυριάκος Λιούτας έμεινε ποιο πίσω, τερματίζοντας στην 31η θέση, καθώς σαν λιγότερο έμπειρος και με λιγότερη προπόνηση δεν μπόρεσε να  ακολουθήσει τον ρυθμό του συναθλητή του!  Ο ίδιος είπε «Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη τελικά ξεκινώντας από την 29η θέση τερμάτισα στην 31η καθώς ήταν πρώτη φορά που οδηγούσα με βροχή σε μια πίστα που είχα μόλις 2 μισάωρα για να την δω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου καθώς χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει να είμαι εδώ»

Οι δυο Έλληνες οδηγοί συμμετείχαν σε μία αποστολή που για ακόμη μία χρονιά είχε την σφραγίδα της KTM SOUTH EAST EUROPE SA, που έδωσε την δυνατότητα στους δυο οδηγούς μας να  μπορέσουν να δείξουν τις δυνατότητές τους και να πάρουν εικόνες και παραστάσεις από μία διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου.
Photo:Facebook

Related Posts