20 May 2024
BMU - National Championships

Με νίκες, βάθρα και στην κορυφη η Ελλάδα με τους 17 Έλληνες οδηγούς στις Σέρρες στον 1ο διπλό αγώνα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2024 – Αποτελέσματα

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024 στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών έγινε ο πρώτος διπλός αγώνας για το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας BMU 2024 (European Road Racing Championship) στις Σέρρες, με 17 Ελληνικές συμμετοχές.

Να ενημερώσουμε – σημειώσουμε πως αυτός ο διπλός αγώνας δεν έχει καμία σχέση με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας (ΠΠΤ) του 2024, ήταν μόνο για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU 2024.

Οι Έλληνες οδηγοί κατάφεραν νίκες βάθρα και ρεκόρ που τους έφεραν και στους δυο αγώνες, να ανεβάσουν την χώρα στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στον ανταγωνισμό των χωρών του Βαλκανικού!

Το ξεκίνημα του BMU 2024 στις Σέρρες ήταν θεαματικό με πολλά ρεκόρ και συναρπαστικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες!

SBK1000SUPESPORT SSP600SSP 300CFMOTOF1000

Κατηγορία SBK

Στην μεγάλη κατηγορία SBK είχαμε το εκπληκτικό ρεκόρ στα χρονομετρημένα το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, από τον Αυστριακό Jan Mohr, που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:16.744, πάνω στην σέλα ενός BMW M1000RR και με ελαστικά Pirelli Superbike slick  με γόμες SC1 μπροστά και SCQ πίσω! (Δείτε αναλυτικά εδω)

#5 Jan Mohr – BMW

Στον 1ο αγώνα είχαμε μια απόλυτη επικράτηση του Jan Mohr, μετα τον πρώτο γύρο όπου πήγαν όλοι μαζί οι κορυφαίοι οδηγοί όπως ο Δημήτρης Καρακώστας, Martin Choy και Σάκης Συνιώρης.

Μετα τον πρώτο γύρο τα πράγματα ξεκαθάρισαν με τον Jan Mohr να φεύγει μπροστά κάνοντας μια διαφορά από τον δεύτερο που έφτασε στον τερματισμό στα 15.125 δευτερόλεπτα. Ο Αυστριακός επίσης έγραψε στον αγώνα τον ταχύτερο γύρο με το απίστευτο  1:17.082 που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνα της πίστας.

#7 Δημήτρης Καρακώστας – Honda

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Έλληνας δυο φορές Πρωταθλητής της κατηγορίας και 2ος Βαλκανιονίκης, Δημήτρης Καρακώστας, που έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο του βάθρο για φέτος στο BMU 2024. Ο Καρακώστας οδήγησε μια Honda CBR1000RR και με ελαστικά Pirelli Superbike slick.

#95 Σάκης Συνιώρης – Ducati

Ο Σάκης Συνιώρης, που επέστρεψε στους αγώνες μετα από δυο χρονιά απουσίας (τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 31/10/2021 στον 4ο αγώνα του ΠΠΤ στα Μέγαρα), πέρασε την γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση, 16.879 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο και 1.754 δευτερόλεπτα πίσω από τον 2ο Καρακώστα, αλλα κατατάχτηκε στην 7η θέση μετα από ποινή 30 δευτερολέπτων για μη έγκυρη εκκίνηση.


Το βάθρο τελικά συμπλήρωσε ο Martin Choy, που πέρασε την γραμμή τερματισμού στην 4η θέση και με διαφορά 19.670 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Την Κυριακή στο Warm Up για τον 2ο αγώνα ο Jan Mohr κατέρριψε για άλλη μια φορά το ρεκόρ κατά – 0.369 δευτερόλεπτα γράφοντας το εκπληκτικό 1:16.375. (Δείτε αναλυτικά εδω)

Στον αγώνα τον 2ο του Σαββατοκύριακου και πάλι ο Αυστριακός κυριάρχησε, κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση με διαφορά που έφτασε στα 24.557 δευτερόλεπτα, από τον δεύτερο!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Έλληνας οδηγός Σάκης Συνιώρης, σε έναν μοναχικό αγώνα, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Ρουμάνος Pivniceru Marian, με διαφορά 30.546 από τον πρώτο και 5.989 δευτερόλεπτα από τον Συνιώρη!

Ο δεύτερος Έλληνας οδηγός Δημήτρης Καρακώστας τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Έτσι οι δυο Έλληνες οδηγοί που συμμετείχαν στην κατηγορία έφυγαν με δυο βάθρα, ένα βάθρο για τον καθένα!

Κατηγορία Supersport SSP600

Στην μεσαία κατηγορία Supersport SSP600 είχαμε 4 συμμετοχές, με τον Βαλκανιονίκη Αλεξ Παπαγεωργίου, τον Σπύρο Φουρθιώτης, Απόστολο Καμζέλη και τον Μενέλαο Κοντογιάννη

#75 Αλεξ Παπαγεωργίου – Yamaha

Στον 1ο αγώνα του Σάββατου σε έναν δυνατό αγώνα μεταξύ Παπαγεωργίου και του Ρουμάνου Brascu Muresan Denis Anexandr, ο Ρουμάνος τερμάτισε πρώτος με μόλις 0.066 δευτερόλεπτα διαφορά, από τον Έλληνα οδηγό!

Το βάθρο του πρώτου αγώνα έκλεισε ο Βούλγαρος Axel Ismail.

Ο Σπύρο Φουρθιώτης,  τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ ο Μενέλαος Κοντογιάννης έκλεισε την δεκάδα του αγώνα. Ο Απόστολος Καμζέλης τερμάτισε στην 15η.

#337 Μενέλαος Κοντογιάννης – Honda

Ο 2ος αγώνας τέλειωσε δυο γύρους νωρίτερα λόγω κόκκινης σημαίας, αφού υπήρξαν πτώσεις στην 5η στροφή και κάποια λάδια.

Ο Αλεξ Παπαγεωργίου πάλεψε με τον Σπύρο Φουρθιώτη, μέχρι το τέλος, παίρνοντας την καρό σημαία και την πρώτη του νίκη για φέτος, ενώ ο Φουρθιώτης τερμάτισε πίσω του μόλις 0.173 δευτερόλεπτα!  Το βάθρο έκλεισε και πάλι ο Βούλγαρος Axel Ismail.

#28 Σπύρος Φουρθιώτης – Honda

Την κορυφαία 5αδα συμπλήρωσε ο Μενέλαος Κοντογιάννης μετα από μάχη με τον Petrovici , ενώ ο Απόστολος Καμζέλης τερμάτισε στην 15η θέση έχοντας πάρει ποινή 30 δευτερολέπτων για μη έγκυρη εκκίνηση!

#49 Απόστολος Καμζέλης – Honda

Έτσι οι 4 Έλληνες οδηγοί που συμμετείχαν στην κατηγορία έφυγαν με μια νίκη του Παπαγεωργίου, και τρία βάθρα, δυο για τον Παπαγεωργίου και ένα για τον Φουρθιώτη και πολύτιμους βαθμούς για την Ελλάδα!

Κατηγορία SSP300

Στην μικρή κατηγορία SSP300, είχαμε 4 συμμέτοχές με τον δυο φορές Πρωταθλητή Βαλκανίων,  Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, τον Παναγιώτη Κολλάρο, τον Σπύρο Αντωνίου και την Δήμητρα Λαδά.

Ο Κωσταντίνο Μαυρόπουλο φορώντας τον άσσο #1 στην μοτοσυκλέτα του, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από τα δοκιμαστικά ακόμα, αφού στα πρώτα χρονομετρημένα το Σάββατο το πρωί, οδηγώντας μια Yamaha R3, και με ελαστικά της Pirelli, DIABLO SUPERBIKE slick και γόμες SC1, έγραψε ένα νέο ρεκόρ πίστας στην κατηγορία SSP300, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:23:699 στον 9ο και τελευταίο του γύρο στο TIME PRACTICE 1.

#1 Ντίνος Μαυρόπουλος – Yamaha

Στο 1ο αγώνα του Σάββατου ξεκίνησε από την pole position, αλλα με όχι τόσο καλή εκκίνηση βρέθηκε πίσω από τον Mert Konuk. Ο Μαυρόπουλος έμεινε πίσω του και μόλις στην αρχή του 2ου γύρου πήρε την πρωτοπορία.

Δυο γύρους πριν το τερματισμό ο Mert Konuk, έκανε μια παράτολμη και επικίνδυνη κίνηση που παραλίγο να ρίξει τον Voinea Mihai Alexandru, κατάφερε και πέρασε και πάλι μπροστά.


Ο Μαυρόπουλος έμεινε στην ρόδα του Τούρκου και τελικά είπε την τελευταία του κουβέντα στον τελευταίο γύρο οπού κατάφερε και πέρασε και πάλι στην κορυφη του αγώνα παίρνοντας την πρώτη καρό σημαία του 2024, αφήνοντας τον Τούρκο Mert Konuk στην δεύτερη θέση και μια προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Ρουμάνος Voinea Mihai Alexandru.

#95 Σπύρος Αντωνίου – KTM

Ο Σπύρος Αντωνίου τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ ο Παναγιώτης Κολλάρος δεν κατάφερε να εκκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ η Δήμητρα Λαδά, δεν πέρασε τον χρόνο πρόκρισης και έτρεξε με την κατηγορία των CFMOTO και 125 Racing.

Στον 2ο αγώνα της Κυριακής η μάχη ήταν σχεδόν αντίγραφο του πρώτου αγώνα, με τον Μαυρόπουλο να ελέγχει τον αγώνα και να διαχειρίζεται την επιθετική οδήγηση του Mert Konuk πολύ καλά. Τερματίζοντας στην πρώτη θέση παίρνοντας την δεύτερη καρό σημαία του Σαββατοκύριακου και την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν!

Ο Παναγιώτης Κολλάρος σε αυτόν τον αγώνα τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ ο Σπύρος Αντωνίου, είχε πρόβλημα με τον συμπλέκτη στην μέση του αγώνα, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει!

#110 Παναγιώτης Κολλάρος – KTM

Έτσι οι 4 Έλληνες οδηγοί που συμμετείχαν στην κατηγορία έφυγαν με δυο νίκες και πολύτιμους βαθμούς όλων για την χώρα!

Να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας δυο φορές Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, όπου θα τον δούμε να αγωνίζεται στις 27 και 28 Απρίλιου στην Vallelunga στην Ιταλία.

Κατηγορία CF MOTO

Στην κατηγορία CF MOTO είχαμε 2 συμμετοχές, με την Αντωνία Κορρέ και τον Αντώνη Βεντούρα, τον νεότερο αναβάτη του BMU 2024

#22 Αντώνης Βεντούρας – CFMOTO

Σε αυτόν τον αγώνα συμμετείχαν 17 οδηγοί από 3 κατηγορίες, από την κατηγορία CFMΟΤΟ 300, την κατηγορία SP 125 που βαθμολογούνται ξεχωριστά και τους μην προκριθέντες από την κατηγορία SSP300, χωρίς βαθμολογία.

#27 Αντωνία Κορρέ – CFMOTO

Στον 1ο αγώνα στην γενική κατάταξη την πρώτη θέση πήρε η Δήμητρα Λαδά, ενώ ο μικρός Αντώνης Βεντούρας πέρασε την γραμμή 4ος και 1ος στην κατηγορία του CFMΟΤΟ, ενώ η Αντωνία Κορρέ τερμάτισε 5η στην κατηγορία CFMΟΤΟ.

#77 Δήμητρα Λαδά

Στον 2ο αγώνα και πάλι η Δήμητρα Λαδά τερμάτισε πρώτη στην γενική κατάταξη, ενώ η Αντωνία Κορρέ τερμάτισε 4η στην κατηγορία CFMΟΤΟ.

Ο μικρός νικητής του πρώτου αγώνα Αντώνης Βεντούρας είχε μια έξοδο και πτώση στην 1η στροφή της πίστας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό, αλλα με συνέπεια να χάσει τον 2ο αγώνα και την ευκαιρία για ένα βάθρο ακόμα!

Έτσι από αυτή την κατηγορία είχαμε 3 νίκες και βαθμούς για την Ελλάδα!

 

Κατηγορία F1000

Στην κατηγορία F1000 είχαμε 5 συμμετοχές Ελλήνων οδηγών, με τον Καρυώτης Επαμεινώνδα, τον Βέλλιο Αθανάσιο, τον  Παναγόπουλο Κωνσταντίνο, τον Κατραντζάκη Κωνσταντίνο και τον Παρασκευά Γιώργο.

#148 Γιώργος Παρασκευάς – BMW

Στον 1ο αγώνα του Σάββατου ο Έλληνας οδηγός Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω από τον Kostadinov Ivan, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Daniel Tsaniski.

#17 Επαμεινώνδας Καρυώτης – BMW

Ο Επαμεινώνδας Καρυώτης πέρασε την γραμμή τερματισμού στην 3η θέση, αλλα τελικά κατατάχτηκε στην 7η θέση, θέση που τον έριξε η ποινή των 30 δευτερολέπτων για άκυρη εκκίνηση, ενώ στην 8η θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Κατραντζάκης.

#73 Κωνσταντίνος Κατραντζάκης – Suzuki

Ο Κώστας Παναγόπουλος τερμάτισε στην 13η θέση, μπροστά από τον Θανάση Βέλλιο.

#57 Κώστας Παναγόπουλος

Στον 2ο αγώνα της Κυριακής, στην 2η θέση αυτή την φορά τερμάτισε ο Επαμεινώνδας Καρυώτης πίσω από τον Kostadinov Ivan, ενώ το βάθρο έκλεισε και πάλι ο Daniel Tsaniski.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Κώστας Κατραντζάκης, ενώ ο Κώστας Παναγόπουλος έκλεισε την κορυφαία δεκάδα !

#25 Θανάσης Βέλλιος – Kawasaki

Ο Θανάσης Βέλλιος πέρασε την γραμμή τερματισμού 7ος αλλα κατατάκτηκε στην 20η θέση, λογω ποινής για ακυρη εκκίνηση, ενώ ο Γιώργος Παρασκευάς  είχε μια πτώση στον 4ο γύρο όταν ο οδηγός από πίσω του στην ουσία τον εμβόλισε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο Έλληνας οδηγός. Ευτυχώς δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του αλλα του στέρησε ένα ακόμα πιθανό βάθρο!

Έτσι οι 5 Έλληνες οδηγοί από αυτή την κατηγορία κέρδισαν 2 βάθρα με δυο δεύτερες θέσεις μια για τον Παρασκευά και μια για τον Καρυώτη και βέβαια τους πολύτιμους βαθμούς για την Ελλάδα που μας χάρισαν την πρώτη θέση και στους δυο πρώτους αγώνας του BMU 2024

Επόμενος διπλός αγώνας του Βαλκανικού BMU 2024 θα γίνει το τριήμερο 31 Μάιου έως 2 Ιουνίου, όπου θα είναι μαζί με τον πρώτο διπλό αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ΠΠΤ 2024.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Spiros Patmanidis – Vasilopoulos Phtography –  LAP.bg – Elsa – Biker Spirit – Facebook

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events