Μείωση 33% στα διόδια για τις μοτοσικλέτες με Telepass…..στην Ιταλία

Από πρώτης Αυγούστου του 2017, οι μοτοσυκλέτες στην Ιταλία θα έχουν μείωση στα διόδια 33% με την χρήση Telepass.

Μια εξαιρετική νίκη της Ιταλικής Ομοσπονδίας μοτοσικλέτας για την υπόθεση της μοτοσικλέτας, αφού έκανε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση των διοδίων από το Μάιο του 2016.

Η ένωση των αναδόχων αυτοκινητόδρομου (AISCAT) αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών να εφαρμόσει δασμολογικές ελαφρύνσεις για τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα μέσω της ενεργοποίησης ενός Telepass που θα διατίθεται αποκλειστικά με την πινακίδα κυκλοφορίας. Το εγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2017.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας επίπονης πίεσης της Ιταλικής Ομοσπονδίας μοτοσικλέτας (FMI), και της εκστρατείας ενημέρωσης και διαλόγου, με αποκορύφωμα την 7η  Οκτωβρίου 2016, όταν πάνω από 400 αναβάτες μαζεύτηκαν στο Mugello καλωσορίζοντας τους «επισκέπτες» του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV και παράδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, γερουσιαστή Riccardo Nencini, 30.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση να παρέμβει, και φαίνεται πως τα κατάφεραν αφού η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Μεταφορών πίεσε την ένωση των αναδόχων αυτοκινητόδρομου και δέχτηκε την μείωση των διοδίων για τις μοτοσυκλέτες!

Οι Ιταλοί έκαναν μια καλή αρχή, ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες ομοσπονδίες άλλων ευρωπαϊκών χώρων που έχουν διόδια, όπως και η δική μας!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner