18 May 2024
MotoGP 2016

MotoGP: H Συνέντευξη Τύπου στην Αργεντινή – Φωτογραφίες

Ο Jorge Lorenzo έρχεται το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή με το προβάδισμα στο πρωτάθλημα, αλλά οι αντίπαλοί του είναι έτοιμη για την ανατροπή.

__gp_8633.gallery_full_top_fullscreen

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ξεκινά με την συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, με τους Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Marc Marquez, Valentino Rossi, Pol Espargaro και τον Yonny Hernandez.

Οι νέοι κανόνες και κανονισμοί που ισχύουν φέτος φέρνουν νέα δεδομένα για τον αγώνα της Αργεντινής, αφού καμία από τις ομάδες ή τους αναβάτες δεν έχουν επισκεφθεί την πίστα με τα νέα ελαστικά και τα νέα ηλεκτρονικά.

__gp_8650_0.big

Jorge Lorenzo: «Ναι, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ. Νομίζω ότι έλυσε τις αμφιβολίες του καθενός σχετικά με τα νέα ηλεκτρονικά και τα νέα ελαστικά, ήμασταν λίγο ανήσυχοι σχετικά με την απόδοση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα Michelin. Αλλά είδαμε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ σταθερά και ακόμη πιο γρήγορα στο τέλος του αγώνα. Τώρα θα πρέπει να είμαστε πιο ακριβής και πιο προσεκτικοί, ειδικά με τα ελαστικά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε τον αγώνα σε καλή φυσική κατάσταση και να πάρουμε τη νίκη. Τώρα είμαστε σε μια διαφορετική πίστα, έτσι θα δούμε τι θα γίνει με διαφορετική ρύθμιση και διαφορετική άσφαλτο.»

__gp_8435.gallery_full_top_fullscreenΟ Lorenzo δεν έχει κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας «Είναι από τις καλύτερες πίστες του ημερολογίου και είναι διασκεδαστικό να την οδηγείς. Το 2014 η μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή, ούτε κι εγώ ήμουν σε καλή κατάσταση. Πέρυσι δεν ήταν τόσο καλός αγώνας. Δεν επιλέξαμε το σωστό ελαστικό και δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Επίσης παρέμεινε “μυστηριώδης”  για τα μελλοντικά σχέδιά του «Η κατάσταση είναι λίγο πολύ το ίδιο. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους δύο αγώνες, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί. Δεν έχουμε κερδίσει εδώ ή στο Ώστιν. Για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα Θέλω να συνεχίσω με την ομάδα μου και να αποφασίσω μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα.»

__gp_8538.gallery_full_top_fullscreen

Ο Andrea Dovizioso Θέλει να ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τον προηγούμενο αγώνα, για τον ίδιο αλλά και την Ducati. «Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς θα πάμε στην Αργεντινή, ιδίως με τα ελαστικά. Έχουμε επικεντρωθεί να κατανοήσουμε τον τρόπο, πώς να διαχειριστούμε τα ελαστικά και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Φτάσαμε εδώ με ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πακέτο και αισθάνομαι καλά με την μοτοσυκλέτα. Θα δούμε τον καιρό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.»

__gp_8588.gallery_full_top_fullscreen

Ο Marc Marquez κατάφερε να διεκδικήσει το βάθρο στο Κατάρ. Το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή δεν ξεκινά για τον Marc Marquez, με τον καλύτερο τρόπο, αφού ταλαιπωρήθηκε με καθυστερήσεις στις πτήσεις τους, αυτός και η ομάδα του! «Μετά από 60 ώρες φτάσαμε τελικά. Έφτασα χθες το βράδυ στις 3, αλλά ΟΚ, στο τέλος είμαστε εδώ και ανυπομονούμε να οδηγήσουμε και πάλι επιβεβαιώνοντας τα συναισθήματα του Κατάρ, αυτό που βρήκαμε εκεί. Είναι μία πίστα που μου αρέσει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο. Θα δούμε από την Παρασκευή σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε».

__gp_8470.gallery_full_top_fullscreen

Ο Marquez τόνισε, επίσης, την ποικιλία της Michelin: «Πέρυσι ο καθένας επίλεγε τα ίδια ελαστικά για τον αγώνα, ενώ είδαμε στο Κατάρ ότι υπήρχαν πολλές διαφορετικές επιλογές, εγώ και ο Valentino με το σκληρό-σκληρό και Jorge με το σκληρό-μαλακό, ο Dovi με το μαλακό-μαλακό. Θα είναι ενδιαφέρον και σημαντικό φέτος να βρεις το καλύτερο ελαστικό στην πράξη γιατί είναι το κλειδί, όπως στο Κατάρ κατά τους τελευταίους γύρους ο Jorge ήταν σε θέση να βελτιώσει τους χρόνους και να κάνει 1’54, το οποίο ήταν πραγματικά γρήγορος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλά και να προσπαθήσουμε να επιλέξουμε το καλύτερο.»

__gp_8622.gallery_full_top_fullscreen

Την Πέμπτη ο Valentino Rossi είχε την 20η επέτειο από το ντεμπούτο του στην παγκόσμια σκηνή, παρά το γεγονός ότι είναι ο παλαιότερος και ο πιο έμπειρος αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία, δεν δείχνει σημάδια κούρασης, ακόμη και με τις τεχνικές αλλαγές συνεχίζει να ταρακουνάει το πεδίο. «Ναι, ήταν πολύ διαφορετικά και νέα πράγματα για τον καθένα. Στο τέλος του αγώνα δεν ήταν τόσο άσχημα. Από τη μία πλευρά ήμουν αρκετά χαρούμενος γιατί μπορούσα να μείνω μπροστά ενώ,  ο αγώνας ήταν αρκετά γρήγορος. Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να ανέβω στο βάθρο, το οποίο ήταν ο στόχος μου, έτσι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα και να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή. Επίσης, η επιλογή των ελαστικών είναι τώρα πιο ανοιχτή, γιατί στην πρώτη ομάδα υπήρξε μια πολύ διαφορετική επιλογή γι ‘αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε και να κάνουν τη σωστή επιλογή για την Κυριακή εδώ.»

__gp_8609.gallery_full_top_fullscreen

Ο Rossi είναι ο μόνος αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία που έχει τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα και στους δύο αγώνες που έγιναν στην Αργεντινή: «Ελπίζουμε να έχει καλό καιρό, μου αρέσει η πίστα, είναι διασκεδαστική. Είναι καλό ότι αρέσει στους περισσότερους αναβάτες. Πέρυσι είχα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Φέτος όμως έχουμε πολλούς που είναι γρήγοροι κι έτσι πρέπει να βρούμε κάτι περισσότερο για τον αγώνα».

02-arg-16_gp_7673.gallery_full_top_fullscreen

Μια έβδομη στο Κατάρ κέρδισε ο Pol Espargaro και ήταν ο κορυφαίος ανεξάρτητος αναβάτης.

«Ειδικά στο Qatar ήταν εύκολο να ξεκινήσεις κάπως νευρικά και ήταν εύκολο να κάνεις λάθος και να χάσεις βαθμούς. Δεν ξεκίνησα καλά κι έχασα πολύ χρόνο στην αρχή κι έτσι στο τέλος έχασα μια-δυο θέσεις».

«Ήταν σημαντικό όμως να πάρεις βαθμούς και να είσαι ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωθούμε λίγο, ειδικά στην αρχή που δεν ήμουν δυνατός».

«Ειδικά στο Κατάρ, ο καθένας ξεκινά λίγο νευρικός και είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος και να χάσεις βαθμούς. Δεν ξεκίνησα καλά έτσι έχασα πολύ χρόνο στην εκκίνηση και έχασα ίσως μία ή δύο θέσεις στο τέλος. Είναι αυτό που σας είπα, είναι σημαντικό να κερδίσουμε βαθμούς και να είμαι ο πρώτος δορυφόρος αναβάτης. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως στο Κατάρ αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε λίγο ειδικά στην αρχή, επειδή δεν ήμουν πραγματικά δυνατός εκεί.»

02-arg-16_gp_7767.gallery_full_top_fullscreen

Του Espargaro του άρεσε επίσης η βόλτα του μέσα από το Μπουένος Άιρες: «Ναι, ήταν εκπληκτικό, κάναμε κάποιους γύρους στο Μπουένος Άιρες και ήταν διασκεδαστικό. Αλλά το να πάμε στην Μπόκα Τζούνιορς ήταν απίστευτο, λόγω της ιστορίας που έχει. Ήταν μια νέα εμπειρία, δεν περίμενα να πάμε στη μέση του σταδίου με μοτοσικλέτες, αλλά το κάναμε, και ήταν φανταστικό.

02-arg-16_gp_8353_0.gallery_full_top_fullscreen

Ο Yonny Hernandez μπορεί να είναι από την Κολομβία, αλλά έχει τεράστιο αριθμό οπαδών στην Αργεντινή, και αντιμετωπίζει τον αγώνα σαν να είναι στο σπίτι του. Ο Hernandez ήταν μαζί με τους αδελφούς Espargaro στην περιοδεία του Μπουένος Άιρες «Για μένα είναι σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι μου. Είναι πολλοί οπαδοί μου και άνθρωποι εδώ που επιθυμούν να κάνουμε ένα καλό αγώνα. Είναι ιδιαίτερο να τρέχω εδώ επειδή είναι ο αγώνας της Λατινικής Αμερικής. Είναι καταπληκτικό να εκπροσωπήσω τη χώρα μου εδώ και στο MotoGP. Ελπίζω να δουλέψουμε σκληρά με την μηχανή μου εδώ. Νομίζω ότι οι οπαδοί αυξάνονται, ειδικά στην Κολομβία και εδώ. Όταν έρχομαι εδώ όλοι οι άνθρωποι με ξέρουν.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events