16 June 2024
MotoGP 2017

MotoGP: Συμβαίνει και στα “καλύτερα σπίτια” Vol 2 – Οδηγοί λένε όχι σε αγώνα με βροχή!

Ευτυχώς που την Κυριακή δεν έβρεξε στην Αυστρία γιατί ίσως δεν θα βλέπαμε MotoGP μιας και οι οδηγοί στην Επιτροπή Ασφάλειας την Παρασκευή το βράδυ είπαν πως δεν θα οδηγήσουν σε βρόχινο αγώνα σε μια πίστα που την θεωρούν επικίνδυνη!

Για φανταστείτε συμβαίνει και στα MotoGP να έχουν πρόβλημα οι οδηγοί με την πίστα όταν βρέχει… βρε βρε τι μας θυμίζει….>>>

«Η πίστα Red Bull Ring δεν είναι ασφαλής στο βρεγμένο.» Αυτή ήταν η γνώμη των αναβατών στην Επιτροπή Ασφάλειας την Παρασκευή το βράδυ.  «Δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές ούτε στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο, είναι τόσο άσχημα που όλοι οι οδηγοί δεν θα οδηγήσουν αν βρέξει.»

«Όλοι χθες στην Επιτροπή Ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν θα οδηγήσουν στο βρεγμένο», δήλωσε ο Aleix Espargaro.

Ο Aleix Espargaro, ο Cal Crutchlow και ο Loris Baz ήταν μεταξύ εκείνων που δήλωσαν την ανησυχία τους έντονα.

Ο Cal Crutchlow το επανέλαβε και το Σάββατο στα ΜΜΕ «Αν βρέξει δεν οδηγώ», κι συνέχισε, «Δεν με ενδιαφέρει  να οδηγήσω γιατί υπάρχουν εμπόδια παντού. Όπως είδατε, όλοι έπεφταν στην  ευθεία και πήγαιναν προς τα αριστερά σε μια δεξιά στροφή.» Ο Βρετανός αναφέρθηκε στις δώδεκα πτώσεις στην Moto2 στο FP1. « Ήταν απλώς γελοίο. Μέχρι να μεταφέρουν τα εμπόδια ποιο πίσω, δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να οδηγήσω εδώ στο βρεγμένο.»

Ο Marc Marquez, είπε μεταξύ άλλων : «Φυσικά, μετά από το FP1 του Moto2 ανησυχούμε αν πρέπει να βγούμε με βροχή. Νομίζω ότι κανείς δεν θα βγει πρώτος για να δει τι θα συμβεί. Στο MotoGP φθάνεις πολύ, πολύ γρήγορα στο σημείο φρένων. Αλλά ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο και στο στεγνό.»

Ο Andrea Dovizioso, συμφώνησε με τον Marquez: «Ναι, όπως είπε ο Marc, όταν κλειδώνει το μπροστινό εντελώς ευθεία είναι κάτι σχεδόν αδύνατο να διαχειριστείτε στο υγρό, είναι τόσο πολύ επικίνδυνο. Με τις δικές μας μοτοσυκλέτες (MotoGP) είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.»

Ο Jorge Lorenzo, συμπλήρωσε : «Ναι, ήταν ένα από τα πράγματα που είπαμε στην Επιτροπή Ασφαλείας, αν θα αγωνιστούμε ή όχι με βροχή. Θα είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση εάν βρέξει γιατί η γόμα που αφήνουν στα σημεία φρεναρίσματος τα μονοθέσια της F1 γλιστρά πάρα πολύ!»

Ο Aleix Espargaro ήταν κατηγορηματικός και έντονος λέγοντας: «Δεν θα αγωνιστώ αν βρέχει. Όλοι χθες στην Επιτροπή Ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν θα οδηγήσουν στο βρεγμένο. Είδαμε στη Moto2,  ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και τα Moto2 είναι απλώς μια μηχανή δρόμου. Φτάνουμε στην στροφή με πάνω από 300 χλμ στα φρένα, οπότε αν κλειδώσουμε το μπροστινό μέρος στα 300, η μηχανή θα φτάσει στον τοίχο. Και δεν με νοιάζει η μηχανή, αλλά θα φτάσουμε στο φράγμα και όπως είδαμε για παράδειγμα με τη πτώση του Luis Salom, όταν η μηχανή του χτύπησε το φράγμα και ήρθε πάλι πίσω τον σκότωσε.»

Την  δήλωση του Aleix Espargaro μετέφερε στο twitter o δημοσιογράφος Simon Patterson, όπου και άναψε μια μικρή κόντρα όταν ο Josh Brookes (πρωταθλητής του BSB) δήλωσε: «Δεν θέλουν να οδηγούν; Ας κάνουν στην άκρη και να αφήσουν εκείνους που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να είναι εκεί.»

Στον ο Josh Brookes απάντησε πρώτα ο Loris Baz, λέγοντας: «Φίλε πίστεψε με! Λατρεύω τις τρελές καταστάσεις,  αγαπώ τη βροχή!  Αλλά με την κατάσταση της πίστας  χθες είναι πραγματικά επικίνδυνο να οδηγήσεις! Πραγματικά!»

Ο Aleix Espargaro του απάντησε πολύ σκληρά λέγοντας του: «Στο βρεγμένο είμαι πιο γρήγορος από ότι είσαι εσύ στο στεγνό! Γι’αυτό σκάσε! Είναι γαμημένα εύκολο να μιλάς όταν είσαι στο καναπέ. Το MotoGP είναι επικίνδυνο, αλλά εσύ δεν θα οδηγήσεις ποτέ σε αυτό!»

Μετά την πρώτη περίπτωση του 2015 όπου ένα σκυλί μπήκε στην πίστα και διακόπηκε ο αγώνας, του ΠΠΤ στις Σέρρες αλλά και του MotoGP στο Austin (MotoGP: Συμβαίνει και στα “καλύτερα σπίτια” Vol 1), ήρθε και η περίπτωση των Μεγάρων όπου οι οδηγοί αποφάσισαν να μην αγωνιστούν σε μια επικίνδυνη «πίστα», παρά τις πολλές και διαφόρων ειδών πιέσεις που δέχτηκαν.

Τελικά αυτά Συμβαίνουν και στα “καλύτερα σπίτια” όπως το MotoGP και όχι μόνο στην φτωχή Ελλάδα!

Παρακάτω δείτε τα επίμαχα Twitter

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner