MV AGUSTA F3 675 RC & F3 800 RC του 2018 – Φωτογραφίες

Καθόλα στην ιστορία της η MV Agusta, είναι συνδεδεμένη με αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και μοντέλα παραγωγής.

Ένα γεγονός που υπογραμμίστηκε έντονα από εξαιρετικές επιτυχίες, όπως τα αποτελέσματα που πέτυχε ο Ιταλός κατασκευαστής τα τελευταία χρόνια στο World Superbike και Supersport πρωταθλήματα.
Από τότε που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά η F3, οι μηχανικοί, οι σχεδιαστές και το αγωνιστικό τμήμα έχουν εργαστεί ως μια συμπαγής ομάδα: το πλαίσιο, ο κινητήρας και τα ηλεκτρονικά έχουν αναπτυχθεί με το διπλό στόχο: να κερδίσει τις πίστες και να φέρει τις μοναδικές συγκινήσεις μια μοτοσυκλέτας αγώνων στον δρόμο.

Με την σειρά RC, η MV Agusta υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ικανότητά της στους αγώνες: τα μοντέλα F3 675 RC και F3 800 RC έχουν πολλά κοινά με τις μοτοσυκλέτες που βλέπουμε σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες αλλά ταυτόχρονα είναι μια απολαυστική μοτοσυκλέτα δρόμου.

Περαιτέρω ανάπτυξη έχει στα μοντέλα του 2018 για να είναι συμβατά με τις προδιαγραφές Euro 4.

Μια ποικιλία ανανεώσεων έχουν γίνει για να ταιριάζουν οι μοτοσυκλέτες με τα χαρακτηριστικά του Euro 4, όπως μείωση των εκπομπών κατά 50% και 48% λιγότερο θόρυβο σε σύγκριση με το Euro 3.

Όσο αφορά την εμφάνιση, νέα χρώματα και γραφικά καθρεφτίζουν αυτά που βλέπετε στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Παρά τη μετάβαση στο Euro 4, η πιο εντυπωσιακή παράμετρος παραμένει η μέγιστη ισχύς. Το F3 675 RC αγγίζει τους 128 ίππους (94 kW) στις 14.500 σ.α.λ. με ροπή στρέψης 71 Nm (7.24 kgm) στις 10.900 σ.α.λ.
Το F3 800 φθάνει τους 148 ίππους (108 kW) στις 13.000 σ.α.λ. με ροπή 88 Nm (8.97 kgm) στις 10.600 σ.α.λ.
Μερικοί από τους πιο σημαντικούς τεχνικούς επανασχεδιασμούς για τα μοντέλα του 2018, αφορούν τον άξονα εξισορρόπησης, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα προφίλ έκκεντρων εισαγωγής και τις βαλβίδες.

Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει υποστεί πλήρη ανανέωση για να διευκολύνει τη αλλαγή των σχέσεων και να μειώσει την προσπάθεια πέδησης του μοχλού συμπλέκτη.

Οι εξατμίσεις έχουν επίσης επανασχεδιαστεί, ενώ ο σιγαστήρας της F3 RC – που παρέχεται από το SC Project- έρχεται απευθείας από το αγωνιστικό τμήμα.

Όπως στη F3 675 και στη F3 800, τα μοντέλα RC έχουν νέα καπάκια κινητήρα. Αυτά ενισχύουν την προστασία του κινητήρα σε περίπτωση σύγκρουσης ή πτώσης και προσφέρει μείωση των μηχανικών θορύβων. Όλα αυτά δεν αλλοιώνουν καθόλου τον ξεχωριστό ήχο της MV Agusta.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Η πλατφόρμα ελέγχου της F3 675 RC και της 800 RC, που αναπτύχθηκε εκτενώς μέσω των αγώνων, βασίζεται στην MVICS (ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου κινητήρα και οχήματος). Βασικές εξελίξεις στα μοντέλα του 2018 περιλαμβάνουν την βελτιωμένη απόδοση Ride By Wire, τώρα με εξατομικευμένες χαρτογραφήσεις. Οι παράμετροι του traction στο επίπεδο 8
έχουν επίσης αναθεωρηθεί πλήρως για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τη ρευστότητα. Επιπλέον, το shifter EAS 2.0
έχει βελτιστοποιηθεί για ομαλότερες και πιο γρήγορες αλλαγές.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Ένα νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τον τρικύλινδρο κινητήρα που εξασφαλίζει αυξημένη συνολική ακαμψία, βελτιώνοντας την ήδη εξαιρετικά δυναμική και χαρακτηριστική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Ο σωληνωτός σκελετός από ανοξείδωτο ατσάλι, κλεισμένος με πλάκες από κράμα αλουμινίου, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη απόδοση χειρισμού, όπως είναι εμφανές από το μεταξόνιο, που είναι μόλις 1.380 χιλ., παρά το μακρύ μονόμπρατσο ψαλίδι 576.5 χιλ.

ΚΙΤ

Κάθε μία από τις 350 συλλεκτικές μοτοσυκλέτες F3 RC έρχεται με ένα κιτ που ενισχύει την απόδοση της μοτοσυκλέτας ακόμα πιο πολύ, καθιστώντας το ταυτόσημο με την αγωνιστή έκδοση όσον αφορά τον εξοπλισμό και την εμφάνιση.
Με λίγα απλά βήματα, το κιτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταμορφώσει την F3 RC σε μια τέλεια μοτοσυκλέτα για trackday. Η εξάτμιση τιτανίου, με σιγαστήρα από ανθρακόνημα, παρέχεται από την SC Project.
Το κιτ επίσης περιλαμβάνει εγκέφαλο με ειδική χαρτογράφηση για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης (133 ίπποι στις 14.570 σ.α.λ στη F3 675 RC και 153 ίπποι στις 13.250 σ.α.λ στη F3 800 RC). Ακόμη περιλαμβάνει κάλυμμα για τη πίσω σέλα που προσθέτει ακόμη ένα στοιχείο στο εντυπωσιακό στυλ.
Ως απόδειξη της μοναδικότητάς του, κάθε RC έρχεται με δικό του πιστοποιητικό προέλευσης.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Biker Spirit , αφού θα είμαστε εκεί στην EICMA 2017, και θα σας ενημερώνουμε ζωντανά από το Μιλάνο με το μοναδικό τρόπο που κάνει τα τελευταία χρόνια για όλα τα νέα μοντέλα του 2018

Related Posts