Νέα BMW 1000 RR 2023 με φτερά: κατασκοπευτική φωτογραφία

Νέα BMW 1000 RR 2023 με φτερά: κατασκοπευτική φωτογραφία

Αυτή η κατασκοπευτική φωτογραφία (πραγματικά “κατασκοπευτική” και όχι στημένη) που δημοσιεύτηκε από συναδέλφους του Motorrad δείχνει μια BMW 1000 RR του 2023.

Σύμφωνα με το Motorrad είναι το S, αλλα πιθανά να είναι και το M, λόγω πολλών διαφορετικών λεπτομερειών: της ψηλότερης και στρογγυλεμένης οθόνης, των αποκλειστικών ζαντών, των μπλε δαγκανών M και της εξάτμισης Akrapovic, όλα αυτά στοιχεία παραπέμπουν στο M και όχι το S.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι η τρέχουσα έκδοση του M 1000 RR. Αυτό στην κατασκοπευτική φωτογραφία εξακολουθεί να έχει τους ίδιους τροχούς, ψαλίδι, δαγκάνες και εξάτμιση, αλλά το αμάξωμα είναι πολύ διαφορετικό.

Όσον αφορά την τρέχουσα έκδοση, τα τεράστια μπροστινά φτερά φαίνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, πολύ παρόμοια με αυτά που είναι τοποθετημένα στο MotoGP Ducati ή KTM και σαφώς μεγαλύτερα από τα σημερινά.

Τα πλαϊνά του φέρινγκ έχουν επίσης αλλάξει, μεγαλύτερα σε μέγεθος και με αεραγωγούς τύπου βράγχια, που θυμίζουν αυτά της πρώτης έκδοσης του S1000RR του 2009. Το μπροστινό φτερό είναι επίσης λίγο διαφορετικό.

Το πρώτο S 1000 RR του 2009 είχε επίσης «βράγχια» στα πλαϊνά του.

Μια άλλη νέα αεροδυναμική λεπτομέρεια είναι οι εισαγωγές αέρα των φρένων, ανύπαρκτες στο τρέχον μοντέλο.

Το ψαλίδι είναι το ίδιο, όπως και το αμορτισέρ και το πιρούνι. Κάποιες πηγές κάνουν λόγο για μεγαλύτερο μεταξόνιο για καλύτερη σταθερότητα, αν και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε στη φωτογραφία.

Εάν ο τρέχων κινητήρας αποδίδει 212 ίππους, είναι πιθανό η BMW M 1000 RR του 2023 να αποκτήσει λίγους περισσότερους ίππους και να φτάσει τους 215 ίππους , επίπεδο παρόμοιο με αυτό του Honda CBR1000RR-R , αλλά ακόμα μακριά από το ισχυρό Ducati Panigale V4. R ( 221 ίπποι, 234 ίπποι με κιτ Akrapovic ).