19 April 2024
KTM

Νέα σειρά 2024 KTM DUKE 390 – 250cc και 125cc – Παρουσίαση – VIDEO – Φωτογραφίες

Η KTM παρουσίασε για το 2024 μια σειρά ολοκαίνουργιων μονοκύλινδρων μοντέλων DUKE, σε τρεις διαφορετικούς κυβισμούς!

Εν ολίγοις, η ολοκαίνουργια σειρά DUKE μειώνει το κόστος, φέρνοντας περισσότερες μοτοσυκλέτες σε χαμηλότερες τιμές.

Υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη στάση χωρίς συμβιβασμούς, τα ολοκαίνουργια μοντέλα του 2024 αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη αλλαγή στη γκάμα μοντέλων DUKE χωρητικότητας κάτω των 500 cc.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πλήρης επανασχεδιασμός, με νέους κινητήρες, μια ολοκαίνουργια φιλοσοφία πλαισίου και νέο στυλ που ενισχύει την τυπικά επιθετική σχεδιαστική γλώσσα της KTM DUKE που ξέρουμε όλοι.

Για το 2024, ένας νέος σχεδιασμός πλαισίου 2 κομματιών – που αποτελείται από ένα ολοκαίνουργιο κύριο πλαίσιο ατσάλινο πλέγμα με υποπλαίσιο από χυτό αλουμίνιο υπό πίεση – βελτιώνει τη δυναμική αυξάνοντας τη στρεπτική ακαμψία. Αυτό προσθέτει επίσης βελτιωμένη ευελιξία και βελτιωμένη ανάδραση από το πλαίσιο, με νέους τριπλούς σφιγκτήρες και αναθεωρημένο offset, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά χειρισμού και δίνοντας στους αναβάτες μεγαλύτερο έλεγχο και σταθερότητα.

Το πλαίσιο συνδυάζεται τώρα και με ένα ολοκαίνουργιο καμπύλο, ελαφρύ ψαλίδι, το οποίο περιβάλλει ένα μετατοπισμένο πίσω αμορτισέρ. Αυτό είναι τοποθετημένο εκτός κέντρου για να επιτρέπει τη σχεδίαση μεγαλύτερου κιβωτίου αέρα, ενώ παράλληλα μειώνει το συνολικό ύψος της σέλας. Μιλώντας για αυτό, το μειωμένο ύψος σέλας σχεδιάστηκε σκόπιμα στη νέα σχεδίαση DUKE για μεγαλύτερη προσβασιμότητα, χωρίς συμβιβασμούς στη σταθερότητα ή στο χειρισμό.

Η απόδοση του knockout punch είναι μια εντελώς νέα γενιά ελαφριών, συμπαγών μονοκύλινδρων κινητήρων. Με το όνομα LC4c, η γκάμα κινητήρων αποτελείται από έναν μικρότερο κινητήρα 125 cc και 250 cc (για επιλεγμένες αγορές) και έναν μεγαλύτερο κινητήρα 399 cc, όπως βρίσκεται στο KTM 390 DUKE. Βασιζόμενοι στην εμπειρία που αποκτήθηκε με την προηγούμενη γενιά, αυτά τα μοτέρ είναι πλήρως επανασχεδιασμένα, με πρόσφατα βελτιστοποιημένες κυλινδροκεφαλές και κιβώτια ταχυτήτων, καθώς και με τα πρότυπα συμβατότητας EURO 5.2.

Η σειρά KTM DUKE 2024 θέτει επίσης το σημείο αναφοράς για την πραγματική τεχνολογική πρόοδο στην κατηγορία NAKED μικρού κυβισμού. Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση του επιλέξιμου Supermoto ABS, ταμπλό 5 ιντσών και συνδεσιμότητα smartphone στάνταρ – με δυνατότητα τοποθέτησης προαιρετικού Quickshifter+.

Φέρνοντας περισσότερο DUKENESS σε κάθε τμήμα – εκτός από μια νέα μεταλλική δεξαμενή καυσίμου και υψηλής ποιότητας επιφανειακά φινιρίσματα – οι στάβλοι του DUKE του 2024 έχουν αγκαλιάσει τις δικές τους ταυτότητες με οπτικές διαφορές σε όλη τη γκάμα.

2024 KTM 390 DUKE

Οπτικά, το 2024 KTM 390 DUKE δικαιωματικά αναλαμβάνει την κυριότητα ως ηγέτης του πακέτου με βασικές διαφορές από την υπόλοιπη σειρά μονοκύλινδρων DUKE. Οι επιλογές χρωμάτων Signature Electronic Orange και Atlantic Blue κυριαρχούν στον οπτικό αντίκτυπο, με μακρύτερες αεροτομές ρεζερβουάρ με εμφανείς εισαγωγές αέρα, μεγαλύτερα καλύμματα ψυγείου και εξωτερικά φώτα θέσης LED να ολοκληρώνουν το πακέτο.
Την ισχύ φροντίζει ένας ολοκαίνουργιος ελαφρύς μονοκύλινδρος κινητήρας LC4c 399 cc. Όχι μόνο είναι ελαφρύτερο και πιο ισχυρό από την προηγούμενη γενιά, αλλά φέρνει επίσης συμβατότητα EURO 5+ και ανανεωμένη συμπεριφορά στο KTM 390 DUKE. Το THE CORNER ROCKET είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για την ευρωπαϊκή άδεια Α2.
Το 2024 KTM 390 DUKE διαθέτει επίσης ένα μπροστινό πιρούνι WP APEX Open Cartridge 43 mm με ρύθμιση 5 κλικ κατά την ανάκαμψη και τη συμπίεση και ένα πίσω αμορτισέρ με διαιρούμενο έμβολο με ρυθμιζόμενη ανάκαμψη και προφόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι ο χειρισμός μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του αναβάτη.
Έχει μια ολοκαίνουργια οθόνη TFT 5” με επιλέξιμες λειτουργίες οδήγησης. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι Λειτουργία STREET, με τη λειτουργία RAIN όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι επιλέξιμη σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για λιγότερο επιθετική απόκριση στο γκάζι και Cornering MTC ως βασικός εξοπλισμός.
Η οθόνη TRACK είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο KTM 390 DUKE. Αυτή η τυπική λειτουργία ξεκλειδώνει έναν κόσμο πιο “άγριο”, διευρυμένη οθόνη στροφών, έλεγχο εκκίνησης, για την τέλεια εκκίνηση και ακόμη και ένα χρονόμετρο γύρου. Οι περιττές πληροφορίες μειώνονται στο ελάχιστο.


VIDEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KTM 390 DUKE 2024 

2024 KTM 250 DUKE

Το 2024 KTM 250 DUKE δίνει μια λεπτή και συμπαγή σιλουέτα, χάρη στα μικρότερα σπόιλερ ρεζερβουάρ σε σύγκριση με το KTM 390 DUKE. Αυτά είναι ευθυγραμμισμένα με βαμμένα περιβλήματα προβολέων και χαμηλότερο ύψος σέλας. Μια νέα οθόνη LCD 5 ιντσών, ο προβολέας LED και οι ολοκαίνουργιες χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Ceramic White, το κάνουν να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα.

Το 2024 KTM 250 DUKE διαθέτει επίσης βελτιωμένη αναλογία ισχύος προς βάρος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με νέα σχεδίαση Single overhead cam (SOHC) που είναι ελαφρύτερο και απλούστερο με λιγότερα εξαρτήματα, ride-by-wire και power assist συμπλέκτης.

Την ανάρτηση φροντίζει μια μη ρυθμιζόμενη διάταξη πιρουνιού μεγάλου εμβόλου WP APEX Open Cartridge 43 mm με διαδρομή 150 mm και αμορτισέρ WP APEX Emulsion, με δυνατότητα ρύθμισης προφόρτισης στο πίσω μέρος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KTM 250 DUKE 2024 

2024 KTM 125 DUKE

Ενώ μπορεί να βρίσκεται στο αρχικό επίπεδο της σειράς KTM Naked, το KTM 125 DUKE κυριαρχεί στην κατηγορία κινητήρων μικρής χωρητικότητας. Ένας ισχυρός κινητήρας 125 cc, τα εξαιρετικά ηλεκτρονικά και η ανάρτηση WP APEX ανεβάζουν το 2024 KTM 125 DUKE σε νέα ύψη.

Οπτικά, το 2024 KTM 125 DUKE ξεχωρίζει από την υπόλοιπη μικρή γκάμα DUKE, με ολοκαίνουργιες χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Atlantic Blue, βαμμένο περιβάλλοντα προβολέων που στεγάζει έναν εξαιρετικά φωτεινό προβολέα LED και συμπαγή αεροτομές ρεζερβουάρ.

Ηλεκτρονικά, το KTM 125 DUKE 2024 μοιράζεται την οθόνη TFT 5″ με το KTM 390 DUKE, με την επιλογή της οθόνης TRACK να επιλέγεται και το Cornering ABS ως στάνταρ. Ένα εκλεπτυσμένο σύστημα ride-by-wire και αυτόματη επαναφορά ενδείξεων στροφής ολοκληρώνουν το πακέτο.

Το 2024 KTM 125 DUKE διαθέτει επίσης μη ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι WP APEX Open Cartridge 43 mm με διαδρομή 150 mm και ξεχωριστό αμορτισέρ εμβόλου WP APEX με προφόρτιση ρυθμιζόμενη από εργαλεία.

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά KTM DUKE γενιάς 2024, μια ολοκληρωμένη συλλογή KTM PowerParts και KTM PowerWear έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ταιριάζει στη νέα σειρά DUKE και τους αναβάτες της, παρέχοντας απόδοση, στυλ, προστασία και άνεση.

Τα μοντέλα KTM DUKE 2024 θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες αγορές από τον Σεπτέμβριο του 2023 και μετά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KTM 125 DUKE 2024 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events