25 June 2024
Yamaha

Νέα Yamaha Ténéré 700 World Rally – Παρουσίαση – Φωτογραφίες – Η απόλυτη Adventure μεγάλων αποστάσεων της Yamaha

Η νέα Ténéré 700 World Rally είναι η απόλυτη Adventure μεγάλων αποστάσεων της Yamaha και η κληρονομιά της μπορεί να ανιχνευτεί στο ξεκίνημα του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1979 όταν η Yamaha κέρδισε το πρώτο ράλι Dakar. Αντλώντας έμπνευση από αυτή την επιτυχία και ανταποκρινόμενο στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους αγώνες ράλι μεγάλων αποστάσεων, το εργοστάσιο ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός μοντέλου που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη Ténéré κυκλοφόρησε το 1983 και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές και εμβληματικές μοτοσυκλέτες του 20ου αιώνα. Εφοδιασμένη με μεγάλης χωρητικότητας ρεζερβουάρ καυσίμου, στιβαρό πλαίσιο και κινητήρα υψηλής ροπής, η πρώτη Adventure της Yamaha έδωσε σε χιλιάδες αναβάτες, την ευκαιρία να πάνε ακόμη πιο μακριά και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες.

Καμία άλλη μοτοσυκλέτα Adventure δεν μπορεί να επιδείξει την αυθεντική αγωνιστική κληρονομιά της θρυλικής Yamaha Ténéré. Η μοτοσυκλέτα επέτρεψε σε μια εντελώς νέα γενιά φίλων της περιπέτειας να ζήσουν τα όνειρά τους και ενέπνευσε πολλούς αναβάτες να αγωνιστούν στους πιο σκληρούς αγώνες ράλι στον κόσμο, οι οποίοι φέρνουν τον αναβάτη και τη μοτοσυκλέτα του στο όριο.

Κάθε χρόνο η ομάδα της Yamaha που συμμετέχει στο Dakar, έχει απίστευτα μεγάλες επιτυχίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η πορεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Yamaha Motor France, Jean Claude Olivier και φυσικά του θρύλου της ερήμου Stéphane Peterhansel, ο οποίος κατέκτησε έξι νίκες με τη Yamaha, εξασφαλίζοντας ότι το όνομά του θα παραμείνει για πάντα στα βιβλία των ρεκόρ. Για να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτούς τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες που οδήγησαν, η Yamaha παρουσιάζει μια ειδική έκδοση της Ténéré, η οποία συνδυάζει την πραγματική αγωνιστική κληρονομιά με σύγχρονες επιδόσεις.

Ténéré 700 World Rally – η απόλυτη καταιγίδα της ερήμου

Διαθέτοντας εμβληματικά εργοστασιακά αγωνιστικά χρώματα που αντλούν έμπνευση από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Stéphane Peterhansel στο Dakar του 1993, η νέα Ténéré 700 World Rally είναι το πιο αποκλειστικό μοντέλο Adventure της Yamaha για το 2023 και τιμά τις εκπληκτικές επιδόσεις που είχαν τα διάφορα μοντέλα Ténéré της Yamaha, στους αγώνες ράλι τα τελευταία 40 χρόνια.

Στις αγωνιστικές ράλι προδιαγραφές περιλαμβάνονται premium σύστημα ανάρτησης KYB μεγάλης διαδρομής, δύο πλευρικά ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων, αποκλειστικό τελικό τιτανίου της Akrapovič και μια ειδικής σχεδίασης επίπεδη σέλα 2 τμημάτων. Περιλαμβάνονται επίσης, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone, ABS 3 λειτουργιών με δυνατότητα απενεργοποίησης και ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού της Öhlins.

Ιστορικά χρώματα Yamaha Rally Racing

Με τα νέα τολμηρά μπλε, ροζ φλούο και ασημί ιστορικά αγωνιστικά χρώματα ράλι που βασίζονται στα χρώματα της εργοστασιακής μοτοσυκλέτας που οδήγησε ο Stéphane Peterhansel το 1993, η Ténéré 700 World Rally τιμά τη νικηφόρα ιστορία της Yamaha στο Dakar και αποδίδει φόρο τιμής, σε όλους τους ηρωικούς αναβάτες του εργοστασίου που συμμετείχαν στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου. Τα ίδια χρώματα θα χρησιμοποιήσουν οι αναβάτες της Yamaha, Alessandro Botturi και Pol Tarrés στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα του 2023, όπου θα ωθήσουν τις εργοστασιακές τους Ténéré στο όριο.

Ελαφρύ Akrapovič slip-on τελικό εξάτμισης

Αυτή η νέα ναυαρχίδα των μοντέλων Adventure είναι γεμάτη από αποκλειστικά εξαρτήματα. Το εξαιρετικό slip-on τελικό της Akrapovič ενισχύει την αίσθηση της υψηλής ροπής και το χαρακτηριστικό βρυχηθμό που προέρχεται από τον κινητήρα CP2 με στρόφαλο 270 μοιρών. Παράλληλα, τονίζει τις κορυφαίες προδιαγραφές αυτής αποκλειστικής μοτοσυκλέτας για την κατηγορία της.

Δύο πλευρικά τοποθετημένα ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων

Οι νικηφόρες μοτοσυκλέτες της Yamaha στο Dakar ήταν οι πρώτες που δέχτηκαν ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας από το εργοστάσιο, οπότε και η Ténéré 700 World Rally είναι εξοπλισμένη με τα τελευταία αγωνιστικών προδιαγραφών ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων, τα οποία παρέχουν εξαιρετική αυτονομία στις μεγάλες διαδρομές.

Ο κύριος όγκος του καυσίμου έχει μεταφερθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερα, προκειμένου να επιτευχθεί συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και να ενισχυθεί η ευελιξία στον χειρισμό. Το πάνω μέρος των ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα από ότι στην βασική έκδοση της Ténéré, για να διευκολυνθεί η μετατόπιση του σώματος του αναβάτη στη σέλα.

Υψηλών προδιαγραφών πιρούνι KYB 43 χιλ. με διαδρομή τροχού στα 230 χιλ.

Το αποκλειστικό σύστημα ανάρτησης της Ténéré 700 World Rally έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικό χειρισμό στην πολύωρη εκτός δρόμου οδήγηση. Τα μαύρα καλάμια 43 χιλ. του πιρουνιού της KYB είναι πλήρως ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίου και την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς και επιτρέπουν στον αναβάτη να τα προσαρμόσει ιδανικά στα διαφορετικά φορτία, εδάφη και ταχύτητες. Και με 230 χιλιοστά διαδρομής, η World Rally είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τα πιο σκληρά εκτός δρόμου εδάφη.

Πίσω αμορτισέρ με αλουμινένιο piggyback και διαδρομή 220 χιλ.

Το ρυθμιζόμενο σύστημα της πίσω ανάρτησης ταιριάζει με το υψηλών προδιαγραφών μπροστινό σύστημα και διαθέτει σώμα αγωνιστικών προδιαγραφών από αλουμίνιο, καθώς και δοχείο piggyback που εξασφαλίζει σταθερή απόσβεση. Διαθέτοντας ειδική άρθρωση και μεγάλο στοπ κρούσης, το αμορτισέρ της World Rally προσφέρει διαδρομή 220 χιλ. στον πίσω τροχό.

Ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins

Με 18 διαφορετικές ρυθμίσεις, το ελαφρύ ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού της Öhlins παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά και καλύτερο έλεγχο στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης και επιτρέπει στον αναβάτη, να αξιοποιεί στο έπακρο το κορυφαίο σύστημα ανάρτησης.

Επίπεδη σέλα 2 τμημάτων, εμπνευσμένη από τα ράλι

Σχεδιασμένη σε δύο τμήματα και εμπνευσμένη από τους αγώνες ράλι, η επίπεδη σέλα επιτρέπει την αντικατάσταση του πίσω μέρους της, με σχάρα για τη μεταφορά αποσκευών. Το επίπεδο προφίλ εξασφαλίζει εύκολη μετακίνηση του αναβάτη στη σέλα και μετατόπιση του βάρους προς τα εμπρός και προς τα πίσω, ενώ το διπλό μαύρο-γκρι υλικό προσφέρει σταθερότητα και άνεση στην οδήγηση. Για ακόμη μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, η σέλα διαθέτει το λογότυπο World Rally.

Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone και 3 θέματα

Οι αναβάτες της Ténéré 700 World Rally έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών στυλ οθόνης, ενός ψηφιακού, ενός αναλογικού και ενός σε στυλ roadbook. Η συνδεδεμένη έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών μπορεί επίσης, να συνδεθεί με smartphone μέσω της δωρεάν εφαρμογής MyRide και να εμφανίζει ειδοποιήσεις για μηνύματα κειμένου και εισερχόμενες κλήσεις.

ABS με 3 επίπεδα λειτουργίας και διακόπτη απενεργοποίησης

Το ABS 3 λειτουργιών της World Rally διαθέτει διακόπτη απενεργοποίησης και προσφέρει στον αναβάτη, απόλυτη ευελιξία στην επιλογή του τρόπου συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας σε διάφορα εδάφη. Στη λειτουργία 1, το σύστημα ABS επεμβαίνει και στους δύο τροχούς, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία, για την οδήγηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Στη λειτουργία 2, το σύστημα ενεργοποιείται στον μπροστινό τροχό και παραμένει ανενεργό για τον πίσω, προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά σε χαλαρό οδόστρωμα. Στη λειτουργία 3, το σύστημα είναι πλήρως απενεργοποιημένο για απόλυτο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Κύρια Χαρακτηριστικά της Yamaha Ténéré 700 World Rally

  • Κλασικά χρώματα Yamaha Rally Racing
  • Ελαφρύ Akrapovič slip-on τελικό εξάτμισης
  • Δύο πλευρικά τοποθετημένα ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων
  • Υψηλών προδιαγραφών πιρούνι KYB 43 χιλ. με διαδρομή τροχού στα 230 χιλ.
  • Ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins
  • Πίσω αμορτισέρ με piggyback αλουμινίου και μεγάλη διαδρομή 220 χιλ.
  • Ειδικής ράλι σχεδίασης επίπεδη σέλα 2 τμημάτων
  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone και 3 θέματα
  • ABS με 3 λειτουργίες και διακόπτη απενεργοποίησης
  • Ειδικής σχεδίασης αντιολισθητικά πλευρικά ένθετα World Rally

Ténéré 700 World Rally χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές

Η αποκλειστική νέα Ténéré 700 World Rally διατίθεται σε χρώμα Trophy Blue με μαύρο πιρούνι, μαύρη-γκρι σέλα και μαύρους τροχούς.

Οι παραδόσεις και οι τιμές στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Yamaha της Ευρώπης ποικίλλουν ανά περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον εθνικό διανομέα της Yamaha στη χώρα σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner