20 July 2024
Kawasaki

Νέες τεχνολογικές καινοτομίες εφαρμόζει η Kawasaki σε νέα μοντέλα της για το 2021

Η Kawasaki λανσάρει διαδικτυακά σημαντικά νέα μοντέλα για το 2021 που υιοθετούν νέες τεχνολογικές καινοτομίες.

Έχοντας παρουσιάσει πρόσφατα το νέο Versys S, η Kawasaki επέλεξε την 23η Νοεμβρίου για να λανσάρει τα σημαντικότερα νέα της μοντέλα μέσω διαδικτυακών παρουσιάσεων τόσο από την Kawasaki Motors Europe όσο και από την Kawasaki Motors Corporation στην Αμερική.

Στηριζόμενη σ’ αυτό, η Kawasaki παρουσίασε νέες εφαρμογές κάτω από την «ομπρέλα» Rideology που περιλαμβάνει σύγχρονη και μελλοντική τεχνολογία σχετιζόμενη με τεχνητή νοημοσύνη, υβριδική τεχνολογία και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης οχημάτων.

Όπως επισημαίνεται στην ομιλία του κ. Masanori Inoue, Γενικού Διευθυντή της Kawasaki Motorcycle & Engine Company, το μελλοντικό όραμα για την Kawasaki και η βασική δέσμευσή της στην κοινότητα και τον πλανήτη μοιράστηκαν το ενδιαφέρον μαζί με μοντέλα από δύο μεγάλες οικογένειες προϊόντων για την ευρωπαϊκή αγορά.

Με αφορμή την απόκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου στα WorldSBK, το Kawasaki Ninja ZX-10R μαζί με το ZX-10RR διαθέτουν μια σειρά από καινοτομίες για το 2021, μερικές ορατές στο γυμνό μάτι και άλλες με μια ποιο ενδελεχή ματιά.

Αφορμή για δημιουργία συζήτησης, το νέο αεροδυναμικό πακέτο στα Ninja κάνει το ντεμπούτο του με την τεχνολογία “Integrated Winglet” στο οποίο οφείλεται η κατά 17% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο και έχει ήδη επαινεθεί από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή SBK, Jonathan Rea στις πρόσφατες χειμερινές δοκιμές της Kawasaki Racing Team στην πίστα της Jerez.

Το επανασχεδιασμένο σελάκι συνεπιβάτη συμβάλλει σε μια περιοχή χαμηλής πίεσης πίσω από τον αναβάτη, ενώ μια νέα θέση μαρσπιέ οδηγού, 40 mm ψηλότερος ανεμοθώρακας και τιμόνι προσαρμοσμένα σύμφωνα με πληροφόρηση από αναβάτες της KRT εφαρμόζουν τη φιλοσοφία της Kawasaki, προσφέροντας όχι μόνο μια μοτοσυκλέτα γεννημένη για κατακτήσεις βάθρων αλλά και με αναβαθμίσεις στο σύνολο της μοτοσυκλέτας οδηγώντας τις νέες Kawasaki Ninja ZX-10 στο μέλλον.

Και για το ΖΧ-10RR, η χρησιμοποίηση πιστονιών Pankl και των αντίστοιχων πείρων πιστονιού που συνδέονται με μπιέλλες Pankl, η τεχνολογία από τους αγώνες ενισχύεται με τροχούς Marchesini, εύκαμπτα σωληνάκια φρένων και αύξηση στροφών κινητήρα κατά 400 σ.α.λ. σε σύγκριση με το απλό ZX-10R.

Για το Z H2 SE, η ισχυρή, μυώδης παρουσία του Z H2 και η υπερτροφοδοτούμενη τεχνολογία, το trellis πλαίσιο, η έγχρωμη TFT οθόνη και ο φωτισμός LED, το οδηγούν στο επόμενο επίπεδο μέσω των δαγκάνων Brembo Stylema και του ακτινικού κύριου κυλίνδρου της Brembo αποδεικνύοντας την εστίαση του Z H2 SE στην απόλυτη απόδοση και ποιότητα. Άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη σε ένα νέο χρώμα και γραφική επεξεργασία – και επωφελούμενο από την προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης Skyhook της Showa – το μοναδικό υπερτροφοδοτούμενο Z H2 SE είναι έτοιμο να φορέσει το στέμμα στην κατηγορία των Hyper Naked μοτοσυκλετών ακόμη περισσότερο για το 2021.

Μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλες διεθνείς εκθέσεις για το 2020 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, αλλά αυτό δεν θα μειώσει τις επιθυμίες των οπαδών της Kawasaki παγκοσμίως. Και με την παρουσίαση των τελευταίων μοντέλων Ninja ΖΧ-10 και Z H2 SE, η Kawasaki ατενίζει το 2021 και το απώτερο μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner