Η Aprilia, με τον οδηγό δοκιμών της, Lorenzo Savadori, δοκίμασαν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί: ένα μίνι σπόιλερ στην ουρά.
Η αεροδυναμική φτάνει στα άκρα, στυλ F1 την ώρα που οι περισσότεροι οδηγοί μιλούν για λάθος δρόμο που παίρνει το MotoGP, με όλα τα αεροδυναμικά να στερούν την δυνατότητα των προσπεράσεων και συνεπώς του φτωχότερου θεάματος, που ήδη βλέπουμε στους τελευταίους αγώνες!
Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε και στο MotoGP ζώνες προσπεράσματος σε στυλ DRS, αφού δεν θα είναι δυνατόν οι προσπεράσεις πάνω στις στροφές, κάτι που είναι το βασικό συστατικό των αγώνων μοτοσυκλέτας.
Οι κατασκευαστές πρώτοι από όλους θα πρέπει βρουν το σωστό δρόμο που πρέπει να πάρουν και να μην καταλήξουμε να βλέπουμε βαρετούς αγώνες στυλ F1, θυσιάζοντας το θέαμα, χάριν των επιδόσεων λίγων χλμ παραπάνω τελικής ταχύτητας!
I spy some new aero! 👀@lorysava32 has an interesting winglet on the tail unit of his RS-GP! 🤩#MotoGP | #ItalianGP 🇮🇹 pic.twitter.com/6dHuV5Ak0V
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) May 27, 2022
Το αεροδυναμικό κομμάτι πέρασε την πιστοποίηση FIM αυτήν την Πέμπτη και, στα χαρτιά, δεν επηρεάζει, από κανονισμούς, την αεροδυναμική «ενημέρωση» που δικαιούνται οι πιλότοι κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Σε επαφή με την Aprilia, η ομάδα εξήγησε ότι “αυτή τη στιγμή αναλύουμε τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του FP1 και αν τα θεωρήσουμε ενδιαφέροντα θα τα δοκιμάσουμε στο FP2 με τους Aleix Espargaró και Maverick Viñales “, γεγονός που θα επιβεβαίωνε ότι αυτή η νέα πτέρυγα δεν μπαίνει στο αναγνωρισμένο αεροδυναμικό πακέτο.
Ο αρχιμηχανικός της Aprilia, Romano Albesiano , εξήγησε στην ιταλική τηλεόραση τον σκοπό του μέρους.
«Η ιδέα είναι να βοηθήσουμε στη δημιουργία κάποιου φορτίου, ειδικά στη φάση φρεναρίσματος, για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την αναπήδηση του πίσω τροχού, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα πιο αγκυρωμένη στο έδαφος και έτσι ευνοώντας την είσοδο στη στροφή. Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε να καταλάβουμε καλά και πώς να παρέμβουμε ως προς τη διαμόρφωση »
Με αυτήν την πρόοδο, η Aprilia παίρνει την πρωτοβουλία σε σχέση με την Ducati σε έναν τομέα στον οποίο ο οίκος Borgo Panigale ήταν πάντα πρωτοπόρος, με κομμάτια τόσο περίεργα όσο το «κουτάλι» στην καρίνα της μοτοσυκλέτας και πολλά άλλα αεροδυναμικά στοιχεία και κομμάτια του Desmosedici.