18 April 2024
MotoGP 2022

Ο Dani Pedrosa απέρριψε πρόταση από την Ducati το 2009: “Η καρδιά μου ήταν πάντα στη Honda”

Ο Dani Pedrosa απέρριψε πρόταση από την Ducati το 2009: “Η καρδιά μου ήταν πάντα στη Honda”

Μια ακόμη εβδομάδα, τέσσερις από τους μεγαλύτερους Ισπανούς αναβάτες στην ιστορία, ο Jorge Lorenzo, ο Dani Pedrosa, ο Jorge Martínez «Aspar» και ο Alex Crivillé, συναντιούνται για να μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του MotoGP. Στο τρίτο κεφάλαιο του «Cuatro Tiempos», από το DAZN, αναπτύσσουν βαθιά την τεχνολογική εξέλιξη που γνώρισε η κορυφαία κατηγορία τα τελευταία χρόνια: εμφάνιση ηλεκτρονικών και ελαστικών, ατμόσφαιρα στο paddock, συμμετοχή περισσότερων μέσων επικοινωνίας κ.λπ. Με λίγα λόγια, ήταν άλλες εποχές.

Ο Pedrosa, σε αυτή την εξέλιξη, δίνει έμφαση πάνω από όλα στην αεροδυναμική, και το κάνει για να καταλάβουμε όλοι γιατί στο τρέχον MotoGP οι προσπεράσεις είναι όλο και πιο περίπλοκες. «Εξακολουθώ να πιστεύω αν δεν κάνω λάθος, αλλά η διαδικασία βελτίωσης της αεροδυναμικής εμφανίστηκε τυχαία και λόγω έλλειψης λύσεων. Επειδή η μοτοσυκλέτα σηκωνόταν πολύ, και αφού δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε κάτω  με τη δύναμη, βάλαμε την αεροδυναμική να το κάνει», είπε ο Καταλανός.

«Ένα από τα προβλήματα που βλέπω με το προσπέρασμα, το οποίο ίσως είναι δύσκολο να το δει κανείς από έξω, είναι ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες τρέχουν πιο γρήγορα, ζυγίζουν περισσότερο, είναι πιο δύσκολο να κάνουν ελιγμούς και να κινηθούν γιατί με όλη την υψηλότερη ταχύτητα, με όλο το αεροδυναμικό φορτίο που υπάρχει, η πίστα, γίνεται μικρότερη» , συνέχισε ο Pedrosa. ο οποίος επιμένει: «Υπάρχουν μεγαλύτερες πίστες όπως η Μαλαισία όπου μπορείς να δεις περισσότερες προσπεράσεις γιατί έχεις πραγματικά χώρο για να βάλεις τη μοτοσυκλέτα. Αλλά υπάρχουν και άλλες πίστες τόσο στενές με μία μόνο γραμμή που, με αυτή την ταχύτητα και με αυτά τα κιλά, δεν μπορείς να κάνεις ελιγμούς αλλα μπορείς να περάσεις μόνο σε ευθεία η στην αγωνιστική γραμμή, οπότε είναι ακατόρθωτο.»

Σε αυτή την συζήτηση αποκαλύπτουν διάφορα άγνωστα πράγματα. Ο Pedrosa, για παράδειγμα, μιλά για μια από τις πιο περίεργες στιγμές του σε ολόκληρη την αθλητική του καριέρα. Ήταν το 2009 όταν η Ducati του χτύπησε την πόρτα: «Προσπάθησα να αξιολογήσω την κατάσταση της Ducati γιατί όλοι ακούγαμε ότι ήταν μια δύσκολη μοτοσυκλέτα. Ο Melandri είχε φύγει λέγοντας ότι είχε ταλαιπωρηθεί πολύ, και γενικά οι ομόστυαλοι του Stoner δυσκολεύονταν.»

«Η καρδιά μου ήταν πάντα στη Honda και σε εκείνο το σημείο της καριέρας μου δεν το σκέφτηκα καν. Στην πραγματικότητα , η προσφορά με εξέπληξε γιατί δεν είχα προγραμματίσει να αλλάξω εταιρεία και μετά έπρεπε να το σκεφτώ, αλλά δεν ήταν στα σχέδιά μου», πρόσθεσε.

Ο Pedrosa επέλεγε πάντα τη Honda, παρά το γεγονός ότι έζησε πολύ δύσκολες στιγμές. « Όταν μπήκα στην Honda MotoGP,  η Honda ερχόταν από ένα κακό σερί, όταν ο Rossi είχε φύγει και δεν κέρδιζαν, δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους. Αλλά ήταν ξεκάθαρο για μένα, ποτέ δεν με τρόμαξε, ήμουν πάντα πολύ χαρούμενος και με κίνητρο να το αντιμετωπίσω», θυμάται επισημαίνοντας: «Όταν είχαμε τον πόλεμο μεταξύ Michelin και Bridgestone, δεν πέτυχε κανένα από τα έργα που είχαμε, ειδικά το 2007 και το 2008. Ήμασταν οι μόνοι με κινητήρες με συμβατικές βαλβίδες, οι άλλοι είχαν ήδη πνευματικές βαλβίδες.».

(Πηγή: DAZN).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events