Νέο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ WorldSBK για το 2021

Επιβεβαιώθηκε ένα Νέο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ημερολόγιο για τη σεζόν του 2021, που βέβαια θα εξαρτηθεί και πάλι ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης COVID-19

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 FIM Superbike θα ξεκινήσει στο Aragon και θα επισκεφτεί τέσσερις ηπείρους. 13 γύροι βρίσκονται επί του παρόντος στο προσωρινό ημερολόγιο με το 13ο γύρο στην Αυστραλία προς το παρόν χωρίς ημερομηνίες.
Η Ινδονησία έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει για πρώτη φορά από το 1997, ενώ το Εστορίλ θα δει εξίσου μια επιστροφή στο ημερολόγιο μετά από μια επιτυχημένη επιστροφή στο κλείσιμο τη σεζόν 2020.

Όλοι οι αγώνες είναι κάτω από τους όρους της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και στους επακόλουθους περιορισμούς που απορρέουν από αυτό. Οι πρώτοι εννέα γύροι του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης με την Αργεντινή να είναι η πρώτη στην πίστα Circuito San Juan Villicum, πριν επιστρέψει η Ινδονησία και το ντεμπούτο της πίστας Mandalika International Street Circuit. Το Phillip Island, αλλά πρέπει να βγουν οι ημερομηνίες προς το τέλος του έτους, πριν από το 13ο γύρο που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Οι μη ευρωπαϊκοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν μόνο με τις κατηγορίες WorldSBK και WorldSSP.

 

Η FIM και η Dorna WSBK Organisation συνεργάζονται συνεχώς με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις πίστες, προκειμένου να συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων. Τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις στο ημερολόγιο WorldSBK του 2021 θα κοινοποιούνται αναλόγως.

Related Posts