Νέο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ Προσωρινό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ WorldSBK για το 2021

Επιβεβαιώθηκε ένα Νέο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ προσωρινό ημερολόγιο για τη σεζόν του 2021, που βέβαια θα εξαρτηθεί και πάλι ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης COVID-19

Μετά τα συνεχιζόμενα προβλήματα λόγο της πανδημίας COVID-19 και τους κατά τόπους κανονισμούς που προκύπτουν, η FIM, τα κυβερνητικά στελέχη, το TT Circuit Assen και η Dorna που διοργανώνει το WSBK (DWO) ενημερώνει για την αναβολή του Γύρου της Ολλανδίας και μεταφέρετε στις 23 έως 25  Ιουλίου, όπου θα είναι τώρα ο πέμπτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike του 2021.

Η FIM και η Dorna WSBK Organisation συνεργάζονται συνεχώς με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις πίστες, προκειμένου να συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων. Τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις στο ημερολόγιο WorldSBK του 2021 θα κοινοποιούνται αναλόγως.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021   θα επισκεφτεί τέσσερις ηπείρους. 13 γύροι βρίσκονται επί του παρόντος στο προσωρινό ημερολόγιο με έναν γυρο να αναμένεται να ανακοινωθεί (TBA) και ο 12ος γύρος στην Αυστραλία προς το παρόν χωρίς ημερομηνίες.
Η Ινδονησία έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει για πρώτη φορά από το 1997, ενώ το Εστορίλ θα δει εξίσου μια επιστροφή στο ημερολόγιο μετά από μια επιτυχημένη επιστροφή στο κλείσιμο τη σεζόν 2020.

Όλοι οι αγώνες είναι κάτω από τους όρους της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και στους επακόλουθους περιορισμούς που απορρέουν από αυτό. Οι πρώτοι εννέα γύροι του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης με την Αργεντινή να είναι η πρώτη στην πίστα Circuito San Juan Villicum, πριν επιστρέψει η Ινδονησία και το ντεμπούτο της πίστας Mandalika International Street Circuit. Το Phillip Island, αλλά πρέπει να βγουν οι ημερομηνίες προς το τέλος του έτους, πριν από το 13ο γύρο που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Οι μη ευρωπαϊκοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν μόνο με τις κατηγορίες  και WorldSSP.