Νέο Kawasaki Ninja ZX-10RR 2021 – έκανε την εμφάνιση της στο πρώτο τεστ WSBK και επιβεβαιώνεται η ριζική του αλλαγή – Photo – Video

Ο 6 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK,  Jonathan Rea δοκίμασε για πρώτη φορά την μοτοσυκλέτα Kawasaki του 2021 στο διήμερο τεστ στη Jerez.

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)  δοκίμασε το νέο Kawasaki ZX-10RR για πρώτη φορά τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στο Circuito de Jerez – Angel Nieto του FIM Superbike World Championship .

Η μοτοσυκλέτα, η οποία διαθέτει ένα νέο φέρινγκ εμπρός που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τη σταθερότητα και την αεροδυναμική του μπροστινού μέρους, έχει διατηρήσει ως επί το πλείστον την ίδια ρύθμιση από το 2020 όταν ο Rea κέρδισε το έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο συμπαίκτης του, Alex Lowes ήταν επίσης στη δοκιμή, αλλά εξακολουθούσε να δοκιμάζει το μοντέλο του 2020 καθώς η ομάδα έβλεπε σύγκρινε τις δυο μοτοσυκλέτες την μια δίπλα στην άλλη στη πίστα. Ο Rea δοκίμασε επίσης έναν νέο κινητήρα και στις δύο μηχανές 2021 και 2020 καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμής.

Το πολυαναμενόμενο Ninja 2021,  θα παρουσιάσει επίσημα η ιαπωνική μάρκα, στις 23 Νοεμβρίου και προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υιοθετεί μια σαφώς εμπνευσμένη αισθητική από το H2, ακολουθώντας τη σειρά άλλων σπορ μοντέλων της πράσινης μάρκας όπως το ZX-6R ή το Ninja 400.

Από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η ομάδα KRT , στοιχεία όπως το σασί φαίνεται να παραμένουν αμετάβλητα από την προηγούμενη έκδοση. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον κινητήρα, αν και το θεωρούμε δεδομένο ότι θα προσαρμοστεί στο Euro5. Ελλείψει επίσημης ενημέρωσης εικάζουμε πως, θα πρέπει να είναι 203 ίπποι στις 13.200 σ.α.λ. για το ZX-10R και 204 hp στις 14.000 σ.α.λ. στην έκδοση RR εάν εμπιστευτούμε την τεκμηρίωση που παρουσίασε η Kawasaki στην Αυστραλία.

Η διαφορά με τον προηγούμενο κινητήρα έγκειται στην ταχύτητα περιστροφής: ενώ το προηγούμενο ZX-10R γύρισε στις 13.500 σ.α.λ., ο νέος θα έχει 300 σ.α.λ. παρακάτω, ενώ το RR – εστιασμένο στους αγώνες –  μπορεί τώρα να φτάσει τους 14.000 στροφές, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο περιθώριο στις μελλοντικές προετοιμασίες Superbike και Superstock.

Εκτός από τη σημαντική αισθητική αλλαγή, αναμένουμε επίσης μια σημαντική ανανέωση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων της, δίνοντας είσοδο σε περισσότερα συστήματα -ABS σε καμπύλη, πιο προηγμένη IMU …- και μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζεται άνετα όλες τις ρυθμίσεις του μοτοσικλέτα, αφήνοντας πίσω την παλιά μονόχρωμη οθόνη της προηγούμενης γενιάς.

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ WSBK

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner