Το Νέο KLR650 παρουσίασε η Kawasaki στην Αμερική – Video – Φωτογραφίες

Μετά από πολλές εικασίες και φήμες, η Kawasaki Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του KLR 650. Η θρυλική μοτοσυκλέτα dual-sport KR650 που κυκλοφόρησε το 1987, επέστρεψε με βασικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας τεχνολογίας που περίμεναν πολλοί αναβάτες.

Στην καρδιά του νέου KLR είναι ο ίδιος υδρόψυκτος Μονοκύλινδρος 652cc, DOHC κινητήρας, αλλά τώρα εξοπλισμένος για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Η Kawasaki δηλώνει ότι οι αλλαγές όχι μόνο κάνουν την εκκίνηση πιο εύκολη, αλλά αυτή η ενημέρωση σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο εύχρηστο όγκο του ρεζερβουάρ καυσίμου συμβάλλει σε αυξημένη εμβέλεια αυτονομίας.

Η απόδοση έχει επίσης βελτιωθεί με τα αναθεωρημένα προφίλ εισαγωγής και εξαγωγής καυσαερίων με αποτέλεσμα αυξημένη ισχύ και ροπή στο μεσαίο εύρος.

Επιπλέον, ένα ισχυρότερο υλικό και σχήμα της καδένας του εκκεντροφόρου αυξάνουν την αξιοπιστία. Το νέο μοντέλο διατηρεί ακόμα ένα κιβώτιο ταχυτήτων 5 ταχυτήτων, αλλά έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις για ομαλότερη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων, αν και τώρα τα ρουλεμάν απελευθέρωσης συμπλέκτη έχουν αλλάξει σε πείρους και η αναλογία μετάδοσης στην τέταρτη και πέμπτη ταχύτητα έχει επίσης αναθεωρηθεί για να μειώσει την κατανάλωση. 

Το ημι-διπλό πλαίσιο προηγούμενης γενιάς παραμένει αμετάβλητο, αν και τώρα λαμβάνει ένα νέο πίσω υποπλαίσιο ενσωματωμένο στο κύριο πλαίσιο για να αυξήσει τη στρεπτική ακαμψία και το ψαλίδι αυξάνεται κατά 30 mm και διαθέτει προσθήκες 2 mm στο περιστρεφόμενο άξονα. .

Το μπροστινό πιρούνι είναι καινούργιο διαμέτρου 41 mm και 200 ​​mm διαδρομής έχοντας κατά νου την οδήγηση εκτός δρόμου. Ένα ρυθμιζόμενο σύστημα Uni-Trak με 185 mm διαδρομή ανάρτησης φροντίζει για την απόσβεση του πίσω μέρους, προσφέροντας διάφορες ρυθμίσεις προφόρτισης και επαναφοράς.

Το σύστημα φρένων εξακολουθεί να αποτελείται από έναν μόνο μπροστινό δίσκο , τώρα 300 mm σε σχήμα μαργαρίτας , με δαγκάνα διπλού εμβόλου. Πίσω, ένας απλός δίσκος 240 mm συνδυασμό με δαγκάνα ενός εμβόλου.

Το νέο KLR650 2022 διαθέτει μια μονάδα ABS που αναπτύχθηκε από την Bosch που επιτρέπει μια συγκεκριμένη ολίσθηση του πίσω τροχού κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Ο μπροστινός τροχός είναι 21 “και ο πίσω είναι 17”, και οι δύο με ελαστικά μεγέθους 90/90 και 130/80.

Τα μαρσπιέ (υποπόδια) έχουν μετατοπιστεί 10 mm προς τα έξω για να προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής και να χαλαρώνει η στάση του αναβάτη. Τόσο το τιμόνι όσο και οι βάσεις ποδιών διαθέτουν ελαστικά για τη μείωση των κραδασμών και το ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων έχει επανασχεδιαστεί για να δώσει στα πόδια του αναβάτη μια πιο φυσική στάση.

Η ζελατίνα έχει μεγαλώσει σε μέγεθος 50 mm για να προσφέρει περισσότερη προστασία στον αναβάτη και μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο θέσεις για επιπλέον 30 mm.

Τα όργανα τώρα είναι από μια μικρή οθόνη LCD μονόχρωμη που περιλαμβάνει στάθμη καυσίμου και άλλα δεδομένα  και ο προβολέας είναι τύπου LED για βελτίωση της ορατότητας κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Το νέο KLR650 2022 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις παραλλαγές: μια τυπική , μια άλλη που ονομάζεται Adventure, η οποία είναι εξοπλισμένη με βοηθητικά φώτα LED, προστατευτικά κινητήρα, υποδοχή αναπτήρα και υποδοχή USB και θήκες SHAD χωρητικότητας 21 λίτρων. και τέλος η έκδοση Traveller που θα είναι στάνταρ με θόλους plug-in (αναπτήρα και USB) και θήκη SHAD 42 λίτρων.

Προς το παρόν, η Kawasaki παρουσίασε το νέο KLR650  μόνο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής , χωρίς να επιβεβαιώσει την πιθανή άφιξή του στην Ευρώπη ή τον τύπο έγκρισης που έχει περάσει ο κινητήρας της. Οι τιμές στις ΗΠΑ ξεκινούν από 5.750 ευρώ για την κανονική παραλλαγή με ABS, 6.080 ευρώ για την έκδοση Traveller και 6.570 ευρώ για το KLR650 Adventure, το πιο εξοπλισμένο από όλα.

VIDEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

KLR 650 Specs

ENGINE TYPE: 4-Stroke, Liquid-Cooled, DOHC, 4-Valve, Single
DISPLACEMENT: 652 cc
BORE & STROKE: 100 x 83 mm
COMPRESSION RATIO: 9.8:1
FUEL SYSTEM: DFI with 40mm Throttle Body
IGNITION: TCBI
TRANSMISSION: 5-Speed
RAKE/TRAIL: 30°/4.8 in.
FRONT WHEEL TRAVEL: 7.9 in.
REAR WHEEL TRAVEL: 7.3 in.
FRONT TIRE SIZE: 90/90-21
REAR TIRE SIZE: 130/80-17
FRONT SUSPENSION: 41mm Leading Axle Hydraulic Telescopic Fork
REAR SUSPENSION: Uni-Trak® with 5-Way Adjustable Preload and Stepless Rebound Damping
WHEELBASE: 60.6 in.
FRONT BRAKE TYPE: 300mm Disc
REAR BRAKE TYPE: 240mm Disc
FUEL TANK CAPACITY: 6.1 gal.
GROUND CLEARANCE: 8.3 in.
SEAT HEIGHT: 34.3 in.
CURB WEIGHT (LBS.): 456.2 (Non-ABS), 460.6 (ABS), 487.1 (ADVENTURE), 471.7 (TRAVELER)