18 May 2024
QJMOTOR

Νέο QJMOTOR FORT 350 – Νέο scooter Όχημα υπεροχής! – Δείτε την τιμή του – VIDEO – Φωτογραφίες

Οι σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης είναι ιδιαίτερες και εξειδικευμένες απαιτώντας αντίστοιχα ολοκληρωμένες λύσεις  οι οποίες οφείλουν να πληρούν υψηλά ποιοτικά στάνταρ.

Μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον, η δημιουργία επιλογών που ξεχωρίζουν αποκτά ένα επιπλέον ειδικό βάρος, και προτάσεις όπως το άρτι αφιχθέν FORT 350 επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η QJMOTOR κατέχει την τέχνη της υπεροχής!

Υψηλά σχεδιαστικά στάνταρ – Έμφαση στην εργονομία

Οι γραμμές που σχεδιάστηκαν για τη δημιουργία του FORT 350, φέρουν την υπογραφή ενός από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς σχεδιαστικούς οίκους της Ευρώπης, της Ricardo Motorcycles, που έχει βάλει τη σφραγίδα της σε πολλά δημοφιλή μοντέλα της αγοράς. Η συσσωρευμένη εμπειρία της, σε συνδυασμό με την τεράστια τεχνογνωσία του εργοστασίου της QJMOTOR, έχουν ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό scooter, με σύγχρονες και μοντέρνες γραμμές, που επιστρατεύουν το στιλ στην υπηρεσία της χρηστικότητας.

VIDEO

 

Το εργονομικό τρίγωνο σέλα – ποδιά – τιμόνι, δημιουργεί μια άνετη και ξεκούραστη θέση οδήγησης, με φυσικές γωνίες για τα άκρα και μεγάλους χώρους που διασφαλίζουν την άνεση, ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή στη σέλα του μεγάλου scooter, καθώς προσφέρει και τη δυνατότητα να τοποθετήσει ο αναβάτης τα πόδια του σε δύο θέσεις (κάθετα και οριζόντια). Η ενιαία σέλα δύο επιπέδων, που τοποθετεί το συνεπιβάτη ψηλότερα σε σχέση με τον αναβάτη, διαθέτει μεγάλες επιφάνειες και για τους δύο επιβαίνοντες, ενώ οι ευμεγέθεις χειρολαβές που προσφέρουν πολύ καλή στήριξη στο συνεπιβάτη αποτελούν τμήμα της στάνταρ σχάρας που διαθέτει το FORT 350.

Οι αιχμηρές γραμμές του FORT καθορίζουν την επιθετική του εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν πολυεπίπεδες επιφάνειες που σε συνδυασμό με την μεγάλη και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη κάλυψη από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης. Με την απενεργοποίηση του FORT 350 η ζελατίνα κατεβαίνει στο χαμηλότερο σημείο της και επανέρχεται στη τελευταία θέση ρύθμισης κάθε φορά που ενεργοποιείται το scooter. Οι δίδυμοι LED προβολείς προσδίδουν μια ξεχωριστή και διακριτή όψη στο FORT, ενώ τεχνολογίας LED είναι και το ιδιαίτερης σχεδίασης πίσω φωτιστικό σώμα, που ακολουθεί την αισθητική του εμπρός μέρους δημιουργώντας μία μοναδική ταυτότητα για το GT scooter της QJMOTOR.

Δύναμη, οικονομία και επιδόσεις

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας του FORT 350 αποτελεί ορόσημο για το εργοστάσιο, καθώς είναι ο μεγαλύτερος κινητήρας της QJMOTOR στην κατηγορία των scooters. Η είσοδος της εταιρείας σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία γίνεται με ένα δυνατό τεχνολογικό υπόβαθρο και ένα μηχανολογικό σχεδιασμό που στοχεύει στο να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 33,2 ίππους και τα 33,5 Nm ροπής, με τον εξελιγμένο ψεκασμό της Bosch να αναλαμβάνει τη διαχείριση καυσίμου διατηρώντας την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα, της τάξης των 3,6 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14L, η αυτονομία του μπορεί να πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο τρόπος που αποδίδεται η δύναμη χαρακτηρίζεται από γραμμικότητα και προοδευτική παροχή ισχύος, με τη ρύθμιση του αυτόματου φυγοκεντρικού συμπλέκτη να συμβάλλει στο να υπάρχει διαρκώς η ισορροπία ανάμεσα στην φιλικότητα και την αμεσότητα στις επιδόσεις, με παντελή απουσία κραδασμών.

Ανώτερο επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού

Η εμφανής στόχευση στην κορυφή των δημιουργών του FORT 350, αντανακλάται και στο επίπεδο του εξοπλισμού που διαθέτει η ναυαρχίδα των scooters της QJMOTOR, αλλά και από τα επώνυμα περιφερειακά που το συνοδεύουν.

Οι αναρτήσεις, το τηλεσκοπικό πιρούνι των 35mm και τα δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω (5 θέσεις) που προέρχονται από την KYB, προσδίδουν μια υψηλή ποιότητα κύλισης και άνεσης, σε συνδυασμό και με τις διαστάσεις των τροχών (15″ μπροστά – 14″ πίσω) στους οποίους έχουν τοποθετηθεί τα ελαστικά της Pirelli Angel Scooter. Οι ακτινικές δαγκάνες μπροστά και τα δύο δισκόφρενα των 265mm μαζί με ένα δίσκο αντίστοιχης διαμέτρου που συνεργάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων πίσω, αναλαμβάνουν τον τομέα της πέδησης. Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από ένα δικάναλο σύστημα ABS. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων αυτών είναι μια εντυπωσιακή σταθερότητα και η αίσθηση της στιβαρότητας που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του FORT 350.

Οι διακόπτες διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, τους καθιστά και ιδιαίτερα εύχρηστους στο σκοτάδι. Οι αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας των ελαστικών κρατούν διαρκώς ενήμερο τον αναβάτη για την κατάσταση λειτουργίας τους και η θύρα φόρτισης USB στο δεξί ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι (που κλειδώνει από τον κεντρικό διακόπτη μαζί με το αντίστοιχο αριστερό ντουλαπάκι) φροντίζει να είναι πάντα γεμάτη η μπαταρία του κινητού του αναβάτη. Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face και ένα jet κράνος, ενώ διαθέτει και φωτισμό.

Η TFT οθόνη 7″ η οποία προβάλλει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών και διαθέτει δυνατότητα διασύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth με το κινητό του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων (με συγχρονισμό επαφών) και μουσικής. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας πέντε επιπέδων, αυτόματη εναλλαγή σε λειτουργία ημέρας/νύχτας, δύο διαφορετικά interfaces (Leisure και Racing), αλλά και on-board ενημέρωση για βλάβες που θα διαγνώσει η ECU.

Μια τεχνολογική καινοτομία του FORT 350  είναι η εναλλακτική για κλείδωμα/ξεκλείδωμα με συμβατικό κλειδί, ή με ασύρματη κάρτα επικοινωνίας κοντινού επιπέδου, τεχνολογίας NFC. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει πλήθος πρακτικών επιλογών και σε αντίθεση με τα keyless συστήματα, εκμηδενίζει την πιθανότητα να μείνει από μπαταρία το κλειδί/πομπός, καθώς λειτουργεί ως πιστωτική κάρτα. Μέσω της ασύρματης κάρτας ελέγχεται το κεντρικό κλείδωμα, το κλείδωμα/ξεκλείδωμα της τάπας του ρεζερβουάρ (με περιθώριο 10sec από τη στιγμή που θα κλείσει ο κεντρικός διακόπτης) και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλας.

Η τιμή του FORT 350 έχει καθοριστεί στα 5.795€ και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
350cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1 / 4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΙΣΧΥΣ 33,2 PS /7.500rpm
ΡΟΠΗ 33,5Nm /6.000rpm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3,6L /100km (WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 14 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2220 x 780 x 1390
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1565mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 145mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 780mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 213 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δύο δίσκοι 265mm + ABS
Με τετραπίστονες δαγκάνες εμβόλων Ø28mm
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 265mm + ABS
Διπίστονη (Ø32mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
Τηλεσκοπικό Πιρούνι
(110mm / 35mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-15
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 150/70-14

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 Επισκεφθείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/fort-350/

Ήρθε το νέο QJMOTOR FORT 350 – Δείτε την τιμή του – VIDEO – Φωτογραφίες

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events