18 April 2024
ZONTES

ΝΕΟ scooter ZONTES D350 ABS/TCS για το 2024 – Δείτε την τιμή του – Φωτογραφίες

Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο νέο σκούτερ της ZONTES D350, το οποίο αποτελεί προϊόν της τεχνογνωσίας που κατέχει το  εργοστάσιο για τη δημιουργία scooter και μοτοσυκλετών που ανταποκρίνονται απόλυτα σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Το D350 δίνει την απάντηση σε όσους αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις και εξοπλισμό, αλλά και την ιδανική ισορροπία σε διαστάσεις και μέγεθος για ευελιξία και άνεση σε κάθε έκφραση της μετακίνησης.

Ο δυνατότερος κινητήρας στην κατηγορία!

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του D350 είναι ο ίδιος με του Ε350 και έχει χωρητικότητα 349 κυβικά εκατοστά, με ένα σχετικά υψηλό λόγο συμπίεσης (11,8:1). Η απόδοσή του φτάνει τους 37 ίππους και τα 38Νm ροπής, έχοντας ήδη θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Η υψηλή σχέση συμπίεσης επιτυγχάνεται χάρη στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία του εργοστασίου στην επεξεργασία μετάλλων, στις σύγχρονες μεθόδους χύτευσης και στο σχεδιασμό των δομικών στοιχείων του κινητήρα, ενώ παράλληλα διατηρείται η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα, 3,4L/100km (WMTC3). Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ των 12L, μεταφράζεται σε  αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων.

 

Χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού της Bosch, o αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο power modes (Ε για πιο οικονομική οδήγηση σε μεγάλες διαδρομές και S για πιο σπορ συμπεριφορά) μέσω ενός κουμπιού στα δεξιά χειριστήρια. Ανεξάρτητα από την επιλογή του power mode, το σύστημα περνάει αυτόματα στη χαρτογράφηση “S” μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο αναβάτης την πιο άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης. Το εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού της Bosch, με ακόμη περισσότερα δεδομένα επεξεργασίας, συμβάλλει τα μέγιστα στη γραμμική απόδοση και τη βέλτιστη παραγωγή ισχύος.

Υπερπλούσιος εξοπλισμός

Σημείο αναφοράς και στον εξοπλισμό

Το νέο D350 ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της ZONTES στο να εφοδιάζει τα μοντέλα της με το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το σύστημα Traction Control ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου, ελέγχοντας την περιστροφή του πίσω τροχού, διατηρώντας έτσι πάντα την ισορροπία στη δυναμική συμπεριφορά του scooter και τη βέλτιστη κατανομή της δύναμης που φτάνει στον τροχό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το D350 και ξεχωρίζει στην κατηγορία των scooters, είναι το σύστημα TPMS, το οποίο παρακολουθεί και ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, μαζί και με ένα πλήθος ενδείξεων, προβάλλονται στην TFT οθόνη, η οποία διαθέτει τέσσερα θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street και Simplicity) και δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του D350 ανήκει και το νέας γενιάς σύστημα Keyless 3.0, το οποίο διαθέτει μια ακόμη πιο εξελιγμένη κρυπτογράφηση, που αναγνωρίζει εύκολα το κλειδί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τον αισθητήρα. Μόλις μεγαλώσει αυτή η απόσταση το D350 κλειδώνει αυτόματα, ενώ το σύστημα διαθέτει και τη διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67.

Η σημαντική δυνατότητα του συστήματος είναι ότι το κλειδί μπορεί να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα, ακόμη και όταν έχει αφαιρεθεί εντελώς η μπαταρία από το keyless σύστημα, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το όχημα δεν θα μείνει κλειδωμένο και ακινητοποιημένο.

Για την άνεση του αναβάτη φροντίζει η ζελατίνα του D350, που προστατεύει αποτελεσματικά τον αναβάτη, με τον αέρα να απομακρύνεται τόσο από το σώμα όσο και από το κράνος του, η οποί είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη μέσω ενός κουμπιού.

Όλα τα φωτιστικά σώματα του D350 είναι τεχνολογίας LED που προσφέρουν φυσική δέσμη με δυνατή ένταση και μεγάλη διασπορά, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας κατά την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Διαθέτει επίσης DRL φωτισμό που δημιουργεί μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη, ενώ το εντυπωσιακό σχήμα στο τμήμα της ουράς το κάνει να ξεχωρίζει χάρη στη φουτουριστική του εμφάνιση.

Δυναμικός σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του D350 αποπνέει μία δυναμική, που ακόμη κι όταν το scooter της ZONTES είναι σταματημένο, δίνει μία διαρκή αίσθηση κίνησης. Αιχμηρές γωνίες που συνδυάζονται με τις καμπύλες του πίσω μέρους και πολυεπίπεδες επιφάνειες που διατηρούν τις εξωτερικές διαστάσεις μαζεμένες, χωρίς όμως να γίνονται “εκπτώσεις” σε χώρους και άνεση.

Κάτω από το τιμόνι και στο πάνω μέρος της ποδιάς, υπάρχουν δύο αποθηκευτικά ντουλαπάκια με μεγάλο χώρο για έγγραφα, κινητό τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Το αριστερό ντουλαπάκι διαθέτει διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB (Type A+ και Type C). Και οι δύο θύρες υποστηρίζουν τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα φόρτισης, όπως το QC2.0/3.0 για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Η κάθε θύρα μπορεί να φορτίσει με ισχύ 18W. Ο αποθηκευτικός χώρος που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος καθώς και μικροαντικείμενα του αναβάτη.

Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και ένα πρακτικά τοποθετημένο χειρόφρενο. Πιο συγκεκριμένα, η μανέτα του πίσω φρένου είναι εφοδιασμένη με ένα εύκολο στη λειτουργία σύστημα που την κρατάει πατημένη, όσο το D350 παραμένει σταθμευμένο, διασφαλίζοντας ότι το scooter θα παραμείνει ασφαλές ακόμη και όταν παρκάρετε σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

Ασφάλεια και σπορ συμπεριφορά

Το D350 είναι εφοδιασμένο με ένα κορυφαίο πακέτο φρένων, το οποίο αποτελείται από μία ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο με τέσσερα έμβολα, η οποία προέρχεται από την J.Juan που υπογράφει την αποτελεσματικότητα της πέδησης και ένα δίσκο 268mm, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265mm που συνδυάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS, το οποίο διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Οι αναρτήσεις του D350 διαθέτουν ειδικά μελετημένες ρυθμίσεις, με το τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 41mm να εδράζεται σε δύο πλάκες, όπως συμβαίνει στις αναρτήσεις των μοτοσυκλετών, συνδυάζοντας την άνεση στις χαμηλές ταχύτητες και τη σταθερότητα σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης. Ο σχεδιασμός του μειώνει τις μη αναρτώμενες μάζες, με αντίστοιχα οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά του D350. Οι ρυθμίσεις των πίσω αμορτισέρ είναι αντίστοιχα μελετημένες, ώστε να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ιπποδύναμη που έχουν να διαχειριστούν, αλλά και τις μεγαλύτερες τουριστικές δυνατότητες που διαθέτει το scooter της ZONTES.

Η τιμή του ZONTES D350 έχει καθοριστεί στα 4.795€ και θα διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ZONTES D350

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://zontes.gr/model/d350/

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events