Νέο Suzuki GSX-S 1000 2021: Επίσημη Παρουσίαση και στοιχεία – VIDEO – Φωτογραφίες

Το νέο GSX-S1000 συνδυάζει επιθετική εμφάνιση, ατελείωτη ροπή, συναρπαστικό χειρισμό και βελτιωμένα ηλεκτρονικά για μια οδήγηση με αδρεναλίνη σε κάθε δρόμο.

Σήμερα 26 Απριλίου η Suzuki όπως είχε ανακοινώσει, παρουσίασε τη νέα γενιά του GSX-S 1000, ένα γυμνό που αναδεικνύει το σπορ πνεύμα του δίνοντας τη θέση του σε έναν πιο ισχυρό κινητήρα προσαρμοσμένο στους κανονισμούς Euro5, μια πιο επιθετική αισθητική και έναν κατάλογο ενισχύσεων πολύ υψηλότερες από αυτές που προσφέρει το προηγούμενο μοντέλο.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα στο GSX-S 1000 2021 είναι η νέα αισθητική, του μπροστινού φουτουριστικού σχεδιασμού συστήματος φωτισμού LED, που διαμορφώνει ένα μοντέρνο, συμπαγές και ελκυστικό μέτωπο, το οποίο εναρμονίζεται με τον μυϊκό σχεδιασμό του.

Το πλαίσιο δεν αλλάζει, διατηρώντας την ίδια δομή τύπου αλουμινίου διπλής δοκού που έχουμε ήδη δει στην προηγούμενη γενιά, καθώς και το πίσω ψαλίδι, εμπνευσμένο από αυτό του GSX-R 1000.

Για να βελτιωθεί περαιτέρω η θέση οδήγησης, έγινε πιο όρθια και  προσφέρετε μεγαλύτερη άνεση ενώ αναζητεί την καλύτερη ισορροπία για σπορ οδήγηση, το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί και τοποθετηθεί 20 mm πιο κοντά στο σώμα του αναβάτη , ενώ ταυτόχρονα είναι 23 mm πλάτος για καλύτερη υποστήριξη.

Ο κινητήρας διαφέρει από αυτόν που χρησιμοποιείται από την τρέχουσα γενιά GSX-R 1000. Είναι ο ίδιος υδρόψυκτος 999cc εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας με τον προηγούμενο GSX-S 1000, αν και η Suzuki έχει εισαγάγει αλλαγές για να εναρμονιστεί στο Κανονισμό Euro5 και βελτίωση της απόκρισής του στο μεσαίο εύρος.

Νέα ηλεκτρονικά σώματα πεταλούδας βοηθούν στην επίτευξη πιο ελεγχόμενης απόκρισης κινητήρα κατά το αρχικό άνοιγμα της πεταλούδας. Ένα νέο airbox (φιλτροκούτι) καταφέρνει να δουλεύει χωρίς εσωτερικό διαχωριστή, μειώνοντας την αντίσταση.

Η μειωμένη επικάλυψη βαλβίδων βοηθά επίσης το νέο GSX-S1000 να πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 5, χάρη στο νέο εκκεντροφόρο άξονα και στα αναθεωρημένα προφίλ έκκεντρου.

Ο κινητήρας παράγει επτά ίππους παραπάνω και φτάνει στους 152 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. , με μέγιστη ροπή 106 Nm στις 9.250 σ.α.λ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν έναν νέο εκκεντροφόρο εισαγωγής και εξαγωγής, νέα ελατήρια βαλβίδων, νέο συμπλέκτη και νέα εξάτμιση. Αλλαγές που έχουν αυξήσει την ισχύ ενώ επιτυγχάνουν μια πιο ισορροπημένη λειτουργία.

Μια πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο GSX-S1000 έρχεται με μια ενημερωμένη σουίτα ηλεκτρονικών, Suzuki Intelligent Ride System (SIRS).

Ένα νέο γκάζι ride-by-wire επιτρέπει στους αναβάτες να ελέγχουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη σχέση μεταξύ ενεργοποίησης πεταλούδας και απόκρισης κινητήρα, ειδικά όταν συνδέονται με το νέο σύστημα επιλογής λειτουργίας Suzuki Drive (SDMS), με το οποίο το νέο GSX-S1000 είναι εξοπλισμένο.

Το SDMS επιτρέπει στους αναβάτες να επιλέξουν έναν από τους τρεις χάρτες κινητήρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης ή τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Οι λειτουργίες A-C προσφέρουν όλες την ίδια ισχύ αιχμής, αλλά διαφοροποιούν την ευκρίνεια και την άμεση απόδοση, με τη λειτουργία A την πιο σπορ και τη λειτουργία C που παρέχει την πιο απαλή παροχή ισχύος.

Η απόδοση βελτιώνεται χάρη σε μια αμφίδρομη γρήγορη αλλαγή ταχύτητας, η οποία μειώνει την ανάγκη λειτουργίας του συμπλέκτη κατά τις αλλαγές ταχυτήτων ή κλείνει το γκάζι σε ανοδικές μετακινήσεις ή σπρώξτε το σε μειονεκτήματα.

Ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης περιλαμβάνει πέντε τρόπους, ενώ μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί. Οι είσοδοι από αισθητήρες ταχύτητας εμπρός και πίσω τροχού και αισθητήρες στροφαλοφόρου, γραναζιού και θέσης πεταλούδας τροφοδοτούν το ECU το οποίο με τη σειρά του ελέγχει το άνοιγμα της βαλβίδας πεταλούδας, το χρονισμό ανάφλεξης και τον ρυθμό έγχυσης καυσίμου, για να μειώσει ή να αποτρέψει την περιστροφή του τροχού.

Σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα, αξίζει να τονιστεί μια υψηλότερη ροπή στρέψης σε χαμηλές στροφές, προσφέροντας καλύτερη επιτάχυνση και πιο άμεση απόκριση στο γκάζι. Είναι ικανό να ολοκληρώσει τα 200 μέτρα από τη στάση σε 6,64 δευτερόλεπτα και τα 400 μέτρα σε 10,15 δευτερόλεπτα , βελτιώνοντας τους χρόνους του προκατόχου του.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα KYB ανεστραμμένο πιρούνι με μπουκάλες διαμέτρου 43 mm , πλήρως ρυθμιζόμενο, στο οποίο έχει ταυτόχρονα σπορ και ομαλή ρύθμιση. Και πίσω, το μονοσόκ με προοδευτικό σύστημα πολλαπλών ρυθμιζόμενων τύπων συνδέσμων με ρυθμίσεις σε αναπήδηση και προφόρτιση ελατηρίου, το οποίο προσφέρει έναν βέλτιστο συμβιβασμό μεταξύ ευκινησίας και σταθερότητας

Οι τροχοί είναι από χυτό αλουμίνιο με 6 ακτίνες, φοράει ελαστικά Dunlop SPORTMAX Roadsport2 που αναπτύχθηκαν ειδικά για το GSX-S1000. Ο εξοπλισμός φρεναρίσματος αποτελείτε από εμπρός δαγκάνες monobloc Brembo 32 mm τεσσάρων εμβόλων που λειτουργούν σε πλωτό δίσκο διαμέτρου 310 mm, που υποστηρίζεται από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πέδησης (ABS).

Το βάρος του σε λειτουργία είναι 214 κιλά, δηλαδή ζυγίζει πέντε κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει ντεπόζιτο καυσίμου 19 λίτρων (συμπεριλαμβανομένου της ρεζέρβας) και η απόσταση από τη σέλα έως το έδαφος είναι 810 mm.

Το νέο GSX-S1000 ενσωματώνει ένα νέο και ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων που αποτελούν το Suzuki Intelligent Driving System (SIRS):

– Suzuki Drive Mode Selector (SDMS)
– Suzuki Traction Control
– Ride-by-Wire Electronic Throttle
– Bidirectional Quick Shift Assist
– Suzuki Easy Start
– Low RPM Assist System.

Όλα τα συστήματα ελέγχονται μέσω νέων οργάνων με οθόνη LCD που εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων πληροφοριών σε σχετικά συμπαγή και γρήγορη ανάγνωση.

 Για να κάνει κάθε μοτοσυκλέτα διαφορετική, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις κάθε αναβάτη, η Suzuki προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αποκλειστικών αξεσουάρ για το GSX-S1000 που επιτρέπουν εκτεταμένη προσαρμογή. Αξεσουάρ όπως οι νέοι ανοδιωμένοι μοχλοί φρένων και συμπλέκτη που διαθέτουν το λογότυπο GSX-S και υιοθετούν ένα κοινό σχέδιο ή ταιριαστά προστατευτικά μοχλών φρένων και συμπλέκτη ή τα προστατευτικά πλαισίου με το λογότυπο GSX-S. Suzuki.

Το νέο GSX-S 1000 2021 διατίθεται σε τρία χρώματα: το Metallic Triton Blue , ως το πιο αντιπροσωπευτικό χρώμα, το σύμβολο της μάρκας. Το Glass Mat Mechanical Grey, ένα χρώμα που δημιουργήθηκε για το GSX-S1000 και εμπνευσμένο από καμουφλαρισμένα αεροσκάφη μάχης και το  Glass Sparkle Black, το οποίο συνδυάζει γυαλιστερό και ματ μαύρο για εκλεπτυσμένο φινίρισμα.

 

Related Posts